Nažalost, došlo je do uklanjanja bloga na adresi truetigerrecordings.blogspot.com. Blog nije više dostupan i nije moguće otvoriti novi blog na istoj adresi. Ako ste očekivali da vidite svoj blog ovdje, savjetujem vam da se obratite timu za podršku kako biste dobili dodatne informacije. Google je uvijek spreman pomoći svojim korisnicima i pružiti sve potrebne informacije vezane za svoje usluge.

Blog nije pronađen

Blog nije pronađen

Uvod

Blogovi su postali izuzetno popularni alati za izražavanje mišljenja, dijeljenje informacija i povezivanje sa drugima na internetu. Međutim, ponekad se može dogoditi da vaš blog nestane ili bude uklonjen iz nepoznatih razloga. U ovom članku ćemo istražiti razloge za nedostatak bloga, kao i načine kako se nositi sa ovom situacijom i ponovno uspostaviti vaš blog.

Razlozi za nedostatak bloga

Postoji nekoliko mogućih razloga zašto je vaš blog nestao ili je uklonjen. Evo nekih od najčešćih razloga:

 • Uklanjanje bloga od strane vlasnika: Ponekad vlasnik bloga odluči da ukloni svoj blog iz osobnih ili poslovnih razloga. U tom slučaju, nije moguće vratiti blog, ali možete pratiti korake u nastavku da biste izbjegli takve situacije u budućnosti.

 • Zabranjene aktivnosti na blogu: Ako je vaš blog bio uklonjen zbog kršenja pravila i uvjeta korištenja platforme na kojoj se nalazi, postoji mogućnost da ga možete vratiti nakon učenja iz svojih grešaka i rješavanja problema koje je izazvao uklanjanje.

 • Hakerski napadi: Blogovi su često mete hakerskih napada, posebno ako nemaju adekvatnu sigurnost. U nekim slučajevima, vlasnici blogova odlučuju ukloniti svoje blogove nakon što su napadnuti, dok u drugim slučajevima platforma na kojoj se blog nalazi može odlučiti ukloniti blog radi sigurnosnih razloga.

 • Greške u sustavu: Ponekad blog može nestati zbog grešaka u sustavu platforme na kojoj se nalazi. To može biti privremena situacija i blog se može vratiti nakon što su tehnički problemi riješeni.

Šta uraditi ako je blog uklonjen

Ako ste primijetili da je vaš blog nestao ili je uklonjen, evo koraka koje možete poduzeti da pokušate vratiti ili dobijete više informacija o tome šta se dogodilo:

 1. Kontaktiranje podrške platforme: Prva stvar koju treba uraditi je kontaktirati podršku platforme na kojoj je bio vaš blog. Oni će vam moći pružiti informacije o tome šta se dogodilo i koje su vaše opcije.

 2. Provjeravanje pravila i uvjeta korištenja: Također je važno provjeriti pravila i uvjete korištenja platforme na kojoj je bio vaš blog. Možda ste nesvjesno kršili neka pravila i to je moglo dovesti do uklanjanja bloga.

 3. Preispitivanje sadržaja bloga: Ako ste sigurni da niste prekršili pravila, vrijedi pregledati sadržaj svog bloga i provjeriti da li postoji nešto što bi moglo biti sporno. Ako pronađete takav sadržaj, možda ćete ga morati ukloniti kako biste dobili mogućnost povratka bloga.

 4. Mogućnost obnove ili vraćanja bloga: Ako platforma ima mogućnost obnove ili vraćanja uklonjenih blogova, možete pitati podršku o mogućnosti povratka vašeg bloga. Mnoge platforme imaju arhiviranje sadržaja i mogu vratiti uklonjeni blog ako se ispostavi da je uklanjanje bilo nesporazum ili greška.

Kako izbjegavati gubitak bloga

Naravno, najbolji način da izbjegnete gubitak bloga je da poduzmete preventivne mjere. Evo nekoliko savjeta kako izbjeći gubitak bloga:

 • Redovna sigurnosna kopija: Redovno pravljenje sigurnosne kopije svog bloga je izuzetno važno. Na taj način, ako dođe do neželjenog gubitka ili uklanjanja, možete vratiti vaš blog sa sigurnosnom kopijom.

 • Pravilno upravljanje blogom: Vodite računa o svojem blogu i nemojte dopustiti da propada. Redovno ažurirajte sadržaj, provjeravajte komentare i rješavajte probleme čim se pojave.

 • Korištenje pouzdanih hosting provajdera: Odaberite pouzdanog hosting provajdera koji vam pruža sigurno okruženje za vaš blog. Pazite da odaberete provajdera koji ima dobru reputaciju i ispituje sigurnosne mjere.

 • Jačanje sigurnosti računa: Koristite snažne lozinke i dvofaktornu autentifikaciju kako biste osigurali da samo vi imate pristup vašem blogu. Također, redovno mijenjajte lozinke i budite na oprezu za sumnjivim aktivnostima.

 • Aktualizacija platforme i dodataka: Redovno ažurirajte platformu i dodatke koje koristite na svom blogu. Ažuriranja često sadrže sigurnosne ispravke koje pomažu u zaštiti od napada.

Blog nije pronađen

Kako ponovno uspostaviti blog

Ako vam se dogodilo da izgubite svoj blog, ne očajavajte. Moguće je ponovno uspostaviti blog i započeti iz početka. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti da biste ponovno započeli blogovanje:

 1. Analiza i planiranje: Analizirajte razlog zašto je vaš blog uklonjen i kreirajte novi plan za vaš budući blog. Razmislite o željenim temama, ciljnoj publici i postavite jasne ciljeve.

 2. Kreiranje nove domene i hostinga: Registrirajte novu domenu za vaš blog i izaberite pouzdanog hosting provajdera. Pazite da odaberete domenu koja odgovara vašem brendu ili temi vašeg bloga.

 3. Prebacivanje sadržaja sa starog bloga: Ako imate sigurnosne kopije svog bloga, možete prenijeti vaš stari sadržaj na novu platformu. To će vam pomoći da brzo vratite sadržaj i zadržite vašu postojeću publiku.

 4. Promocija obnovljenog bloga: Nakon što ste uspostavili novi blog, važno je da ga promovirate kako biste privukli nove čitatelje. Iskoristite društvene mreže, e-poštu i druge kanale za promociju.

Nadoknada izgubljenog sadržaja

Ako vaš blog nestane, možda ćete imati pitanje kako nadoknaditi izgubljeni sadržaj. Iako ne možete vratiti tačno iste članke, postoje nekoliko načina na koje možete nadoknaditi izgubljene sadržaje:

 • Obnavljanje arhiva: Ako imate arhivu svog bloga ili pisane verzije članaka, možete preuzeti ove sadržaje i objaviti ih na novoj platformi. To će vam pomoći da zadržite kontinuitet i da ne izgubite vrijedne informacije.

 • Rekreiranje popularnih članaka: Ako ste izgubili neke vrlo popularne članke, možete ih ponovno kreirati na novoj platformi. Ovo je dobra prilika da unaprijedite svoje stare članke i ažurirate ih sa svježim informacijama.

 • Saradnja sa drugim blogerima: Također možete kontaktirati druge blogere sa sličnim temama i dogovoriti se o saradnji. Možete ponuditi gostujuće članke na njihovom blogu ili se udružiti za stvaranje novog sadržaja.

Alternativne platforme za blogovanje

Ako ste izgubili vaš blog ili želite promijeniti platformu, postoje brojne alternative na koje možete preći. Evo nekoliko popularnih platformi za blogovanje:

 • WordPress: WordPress je jedna od najpopularnijih platformi za blogovanje. Nudi razne opcije prilagođavanja i ima veliku zajednicu korisnika.

 • Medium: Medium je platforma za blogovanje koja se fokusira na pisanje i čitanje kvalitetnog sadržaja. Ona ima sve što je potrebno za stvaranje i dijeljenje vaših priča.

 • Tumblr: Tumblr je platforma za blogovanje koja kombinuje blogove, društvene mreže i multimedijalne elemente. Pogodna je za one koji žele kreirati vizualno bogat sadržaj.

 • Wix: Wix je popularna platforma za izradu web stranica koja također nudi opciju za stvaranje bloga. Ona ima veliki izbor tema i jednostavan editor.

 • Ghost: Ghost je platforma za blogovanje koja se fokusira na jednostavnost i brzinu. Idealan je izbor za one koji preferiraju minimalistički dizajn i brzo učitavanje stranica.

Važnost rezervne kopije bloga

Kao što smo već istakli, pravljenje sigurnosnih kopija svog bloga je od ključne važnosti. Evo nekoliko razloga zašto je važno imati rezervne kopije:

 • Automatsko pravljenje rezervnih kopija: Mnoge platforme za blogovanje nude opciju automatskog pravljenja rezervnih kopija. Ovo je vrlo korisno jer vam omogućava da ne morate ručno praviti kopiju svaki put kada ažurirate sadržaj.

 • Skladištenje kopija na sigurnom mjestu: Važno je skladištiti kopije na sigurnom mjestu, kao što je vanjski hard disk ili online servis za pohranu. Na taj način, čak i ako se nešto desi vašem blogu ili računalu, još uvijek ćete imati pristup kopiji.

 • Redovna provjera ispravnosti kopija: Ne zaboravite povremeno provjeravati ispravnost vaših kopija. Ponekad kopije mogu biti oštećene ili nepotpune, pa je važno provjeriti da li možete pristupiti svim podacima.

Kako izbjegavati uklanjanje blogova

Pored pravljenja rezervnih kopija, postoje i druge mjere koje možete poduzeti da biste izbjegli uklanjanje vašeg bloga. Evo nekoliko savjeta:

 • Pažljivo proučite pravila i uvjete korištenja: Prije nego što započnete s blogovanjem, trebate pažljivo proučiti pravila i uvjete korištenja platforme na kojoj želite kreirati svoj blog. To će vam pomoći da izbjegnete kršenje pravila i potencijalno uklanjanje bloga.

 • Ne kršite autorska prava: Pazite da ne kršite autorska prava drugih ljudi. Nemojte koristiti tuđe fotografije, tekstove ili druge materijale bez dozvole ili priznavanja autora.

 • Budite odgovorni u komunikaciji: Vodite računa o tome kako komunicirate na svom blogu. Nemojte koristiti uznemiravajući, uvredljiv ili ilegalan sadržaj.

Zaključak

Blogovi su vrlo važni digitalni izvori informacija i izražavanja mišljenja. Međutim, ponekad se može dogoditi da blog nestane ili bude uklonjen. Da biste se nosili sa ovom situacijom, važno je da poduzmete preventivne mjere poput pravljenja sigurnosnih kopija, pažljivog upravljanja blogom i odabira pouzdanih hosting provajdera. Ako vam se ipak dogodi da izgubite blog, nemojte očajavati – možete ponovno uspostaviti blog, nadoknaditi izgubljeni sadržaj i izbjegavati probleme u budućnosti prateći sigurnosne prakse.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.