Asus je osvježio svoj flagship model ROG Strix Scar za 2024. godinu. Novi model dolazi sa QHD+ Mini LED ekranom koji ima preko 2.000 zona lokalnog zatamnjenja, Dolby Vision HDR i osvježavanje od 240Hz. Takođe je dostupan i u veličini od 16 inča za one koji žele lakše prenošenje. Cena ovog modela je veoma konkurentna, iako je to vrhunski model od strane Asus-a. Laptop dolazi sa Intel 14. generacijskim Core i9-14900HX procesorom, NVIDIA RTX 4080 ili RTX 4090 grafičkom karticom, RGB tastaturom i kućištem koje se osvetljava, kao i sa osnovnom memorijom od 32GB i skladišnim prostorom od 1TB. Hlađenje je obezbeđeno tečnim metalom na oba procesora (CPU i GPU) i troventilatorskim sistemom. Uz impresivne performanse i atraktivan dizajn, Asus ROG Strix Scar 18 je definitivno laptop koji će zadovoljiti potrebe svakog gejmera.

Asus ROG Strix Scar za 2024. godinu

Asus je osvježio svoj flagship model ROG Strix Scar za 2024. godinu, donoseći brojne nove funkcionalnosti i specifikacije koje će zadovoljiti potrebe i zahtjeve svih gamera. Ovaj novi model dolazi s impresivnim QHD+ Mini LED ekranom, Dolby Vision HDR tehnologijom i osvježavanjem od 240Hz. Također je dostupan u 16-inčnom formatu za one koji preferiraju lakše prenošenje. Jedna od najistaknutijih prednosti ovog modela je njegova konkurentna cena, iako je to Asus-ov vrhunski model.

Specifikacije novog modela

QHD+ Mini LED ekran

Novi Asus ROG Strix Scar dolazi s QHD+ Mini LED ekranom koji ima preko 2.000 zona lokalnog zatamnjenja. To rezultira izuzetno preciznim prikazom boja i kontrastom. Dolby Vision HDR tehnologija omogućuje impresivan raspon svjetlosti i sjene, što rezultira živopisnim i realističnim slikama. Osvježavanje od 240Hz omogućuje glatko prikazivanje pokreta bez ikakvih zamućenja.

Intel 14. gen Core i9-14900HX CPU

ROG Strix Scar dolazi s najnovijim Intel 14. gen Core i9-14900HX procesorom koji pruža izvanredne performanse. Ovaj procesor ima dovoljno snage za obradu teških igara i multitaskinga.

NVIDIA RTX 4080 ili RTX 4090 grafička kartica

Ovaj gaming laptop dolazi s vrhunskom NVIDIA RTX 4080 ili RTX 4090 grafičkom karticom koja omogućuje vrhunske grafičke performanse i podršku za ray tracing tehnologiju. To znači da će vaše igre izgledati nevjerojatno detaljno i stvarno.

RGB tastatura i osvetljenje kućišta

ROG Strix Scar ima RGB tastaturu koja vam omogućuje prilagođavanje boja i postavljanje različitih svjetlosnih efekata. Osim toga, osvetljenje kućišta dodaje dodatni estetski dodir i čini ga istinski gaming laptopom.

32GB osnovna memorija

Ovaj laptop dolazi s 32GB osnovne memorije, što je više nego dovoljno za većinu igara i aplikacija. Ako vam je potrebno više memorije, možete je jednostavno nadograditi.

1TB prostor za skladištenje

ROG Strix Scar ima 1TB prostora za skladištenje, što je dovoljno za pohranu velikog broja igara, datoteka i sadržaja. Ako vam je potrebno još prostora, možete dodati dodatni SSD ili HDD.

Hlađenje

Da bi održao optimalne radne temperature, ROG Strix Scar koristi tečni metal na CPU i GPU, koji ima izvanredne termalne karakteristike i pomaže u raspršivanju toplote. Također, ima troventilatorski sistem koji osigurava snažno i učinkovito hlađenje.

Asus je osvježio svoj flagship model ROG Strix Scar za 2024. godinu

This image is property of i.ytimg.com.

Prikaz ROG Strix Scara

Lisa iz Mobile Tech Reviews predstavlja Asus ROG Strix Scar 18 u svom pregledu. Ona ističe kvalitet prikaza na mini LED displayu i njegove prednosti u odnosu na OLED ekrane. Mini LED display ima preko 2.000 lokalnih dimenzija, što rezultira izuzetnim prikazom boja, kontrasta i detalja. Osim toga, mini LED display je svjetliji od OLED-a i nema problema sa sagorijevanjem.

Linije Asus-ovih gaming laptopa

Asus ima nekoliko linija gaming laptopa, a Strix Scar je njihov najviši rangirani model. Razlikuje se od drugih linija po svojim specifikacijama, performansama i dodatnim opcijama. Strix Scar je dizajniran posebno za gamere koji žele vrhunske performanse i visoku kvalitetu prikaza.

Asus je osvježio svoj flagship model ROG Strix Scar za 2024. godinu

This image is property of images.unsplash.com.

Cena i dostupnost

Cena Asus ROG Strix Scara zavisi od odabrane konfiguracije. Model sa RTX 4080 grafičkom karticom košta oko $3.000, dok je model sa RTX 4090 grafičkom karticom nešto skuplji, dodatnih $900. Bez obzira na specifikacije, cena ovog laptopa je veoma konkuretna, što ga čini privlačnom opcijom za gamere koji traže visokokvalitetni gaming laptop. Asus ROG Strix Scar je dostupan na tržištu i može se lako nabaviti putem online prodavnica i Asusovih ovlašćenih distributera.

Performanse i brzina

Asus ROG Strix Scar se može pohvaliti vrhunskim performansama zahvaljujući Intel 14. generaciji Core i9 procesora i NVIDIA RTX grafičkoj kartici. Ovaj laptop je sposoban za pokretanje i najzahtjevnijih igara i aplikacija bez ikakvih problema. Hlađenje tečnim metalom i trostrukim ventilatorima osigurava da laptop ostane hladan i ne pregrejava se čak i pri dugotrajnom igranju.

Kapacitet RAM memorije od 32GB omogućuje brzo i učinkovito izvršavanje različitih zadataka, dok prostor za skladištenje od 1TB omogućuje pohranu velike količine igara, datoteka i multimedijalnog sadržaja. Ovaj laptop je spreman za sve što mu izazovete.

Asus je osvježio svoj flagship model ROG Strix Scar za 2024. godinu

This image is property of images.unsplash.com.

Konekcije

Asus ROG Strix Scar ima nekoliko mogućnosti za povezivanje, uključujući Thunderbolt 4 i HDMI 2.1. Thunderbolt 4 vam omogućuje brzo prenos podataka i povezivanje s drugim uređajima, dok HDMI 2.1 pruža podršku za prikazivanje visoke kvalitete slike na vanjskom monitoru ili televizoru. Osim toga, laptop ima i druge standardne priključke kao što su USB-C, USB-A i audio priključak.

Asus ROG Strix Scar je impresivan gaming laptop koji nudi visokokvalitetni prikaz, vrhunske performanse, efikasno hlađenje i brojne opcije za povezivanje. Sa svojom konkurentnom cenom, ovaj laptop je odličan izbor za gamere koji traže pouzdanu i snažnu gaming mašinu. Bez obzira da li igrate najnovije igre, stvarate sadržaj ili obavljate druge zahtjevne zadatke, Asus ROG Strix Scar će ispuniti sva vaša očekivanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.