Nova funkcija koja će vjerojatno biti dostupna u jesen 2025. godine u iOS 18 updateu donosi mogućnost postavljanja druge navigacijske aplikacije kao standardne. Do sada je Apple Karte bila neprikosnoveni izbor za iPhone korisnike, no ova funkcija će omogućiti postavljanje Google Mapsa kao preferirane navigacijske aplikacije. Osim toga, Apple planira olakšati prijelaz s iPhonea na druge ne-Apple pametne telefone te će omogućiti brisanje pretraživača Safarija. Iako su mnogi korisnici iPhonea dugo vremena željeli ovakve promjene, očekuje se da će ova funkcija biti dostupna tek u jesen 2025. godine.

Nova funkcija u iOS 18

Postavljanje druge navigacijske aplikacije kao standardne

U sklopu nadolazećeg iOS 18 updatea, Apple će vam omogućiti da postavite drugu navigacijsku aplikaciju kao standardnu na vašem iPhoneu. Dosad je Apple Maps bila predefinirana navigacijska aplikacija na iOS platformi, ali ova nova funkcija će vam omogućiti da preuzmete kontrolu i odaberete aplikaciju koju preferirate.

Nova funkcija očekuje se u jesen 2025.

Dostupnost u iOS 18 updateu

Nova funkcija koja omogućava postavljanje druge navigacijske aplikacije kao standardne bit će uključena u nadolazeći iOS 18 update. Očekuje se da će ovaj update biti objavljen u rujnu 2024. godine. Ova mogućnost će biti dostupna svim korisnicima iPhonea koji ažuriraju svoje uređaje na najnoviju verziju iOS-a.

Nova funkcija očekuje se u jesen 2025.

Mogućnost postavljanja Google Maps kao standardne navigacijske aplikacije

Jedna od glavnih prednosti nove funkcije u iOS 18 je mogućnost postavljanja Google Maps kao standardne navigacijske aplikacije umjesto dosadašnjih Apple Karti. Mnogi korisnici preferiraju Google Maps zbog bogatijeg sadržaja i preciznosti podataka, pa će ova promjena biti iznimno dobrodošla. S postavljanjem Google Maps kao standardne aplikacije, moći ćete otvarati adrese iz drugih aplikacija i automatski će se otvarati u Google Mapsu.

Nova funkcija očekuje se u jesen 2025.

Omogućavanje brisanja Safarija s iPhonea

Jedna od novih značajki koju je Apple najavio za iOS 18 je mogućnost brisanja Safarija s iPhonea. Dosad je Safari bio predefinirani web preglednik na iOS platformi i nije bilo moguće ukloniti ga s uređaja. Međutim, s ovom novom funkcijom, korisnici će moći izbrisati Safari ako preferiraju korištenje drugog web preglednika poput Google Chromea ili Firefox-a. Ova funkcija pruža korisnicima veću slobodu izbora i prilagodljivost.

Nova funkcija očekuje se u jesen 2025.

Olakšan prijelaz s iPhonea na druge ne-Apple pametne telefone

Apple je uvijek bio poznat po svom ekosustavu zatvorenog koda, što je često otežavalo korisnicima prijelaz s iPhonea na druge ne-Apple pametne telefone. Međutim, u iOS 18 Apple će olakšati ovaj prijelaz, čineći ga jednostavnijim nego ikad prije. Novi alati i funkcionalnosti bit će dostupni kako bi vam pomogli da prenesete kontakte, poruke, fotografije i ostale osobne podatke s iPhonea na drugi pametni telefon, bez obzira na njegovu marku. Ova značajka će biti iznimno korisna za korisnike koji odluče promijeniti svoj pametni telefon.

Nova funkcija očekuje se u jesen 2025.

Predviđena pojava u jesen 2025.

Iako su pojedinosti još uvijek ograničene, Apple je najavio da će nova funkcija u iOS 18 biti dostupna u jesen 2025. godine. Ovo će omogućiti korisnicima da se unaprijed pripreme i saznaju više o značajkama koje će biti uključene kako bi iskoristili sve prednosti ove nadogradnje. Očekuje se da će Apple redovito objavljivati ažuriranja i informacije vezane uz ovu funkciju kako se budemo približavali datumu izdanja.

Ukratko, nova funkcija u iOS 18 koja omogućava postavljanje druge navigacijske aplikacije kao standardne donosi korisnicima veću slobodu odabira. Moći ćete postaviti Google Maps kao svoju preferiranu navigacijsku aplikaciju, a također će biti moguće i brisanje Safarija s iPhonea. Osim toga, Apple će olakšati prijelaz s iPhonea na druge ne-Apple pametne telefone, a očekuje se da će ova nova značajka biti dostupna u jesen 2025. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.