Microsoft 365 je sveobuhvatna usluga koja nudi širok spektar aplikacija za rad i produktivnost. Sada, možete jednostavno pristupiti tim aplikacijama na svom iPadu ili iPhoneu. Preuzimanje i instaliranje Microsoft 365 na vašem uređaju je jednostavno, samo pratite korake koje ćemo vam predstaviti. Nakon što instalirate aplikaciju, moći ćete koristiti Word, Excel i PowerPoint, kao i druge korisne alate. Ne samo da možete preuzeti aplikacije iz App Store-a, već i pristupiti Microsoft 365 putem web preglednika. Tu je i mogućnost prilagođavanja postavki automatskog ažuriranja aplikacija kako bi vam sve radilo glatko i bez žurbe. Bez obzira na svoje potrebe i uređaje koje koristite, Microsoft Office aplikacije će vam sigurno olakšati svakodnevne zadatke i poboljšati vašu produktivnost.

Microsoft 365 usluga

Microsoft 365 je jedna od najpopularnijih i najkompletnijih usluga koja nudi različite aplikacije i alate za produktivnost. Ova usluga se može preuzeti i instalirati na vašem Mac, iPad ili iPhone uređaju, omogućavajući vam pristup mnogim funkcijama i mogućnostima koje Microsoft 365 nudi.

Pristupite Microsoft Office aplikacijama na iPadu i iPhoneu

Šta je Microsoft 365?

Microsoft 365 je pretplatnička usluga koja vam omogućava pristup raznim produktivnim aplikacijama i alatima. Osim standardnih aplikacija poput Worda, Excela i PowerPointa, Microsoft 365 također uključuje Outlook, OneNote, Publisher, Access i mnoge druge aplikacije koje mogu poboljšati vašu produktivnost i efikasnost u radu.

Različite aplikacije u okviru Microsoft 365

Microsoft 365 nudi širok spektar aplikacija koje su dostupne unutar ove usluge. Evo nekoliko popularnih i korisnih aplikacija koje možete koristiti sa Microsoft 365:

 • Word: Napravite, uređujte i dijelite dokumente u realnom vremenu sa kolegama.
 • Excel: Izračunajte, analizirajte i vizualizirajte podatke u tablicama i grafikonima.
 • PowerPoint: Kreirajte profesionalne prezentacije i dijeljenje sa drugima.
 • Outlook: Upravljajte svojim e-mailom, kalendarom i kontaktima na jednom mjestu.
 • OneNote: Organizujte svoje beleške i ideje i delite ih sa drugima.
 • Teams: Sastanak, komunicirajte i sarađujte sa svojim timom u realnom vremenu.

Ove su samo neke od mnogih aplikacija koje su dostupne unutar Microsoft 365 usluge. Bilo da ste student, profesionalac ili učitelj, Microsoft 365 ima sve što vam je potrebno za uspješno obavljanje posla.

Mogućnosti preuzimanja i instalacije na Mac, iPad i iPhone uređajima

Microsoft 365 je dostupan za preuzimanje i instalaciju na različitim uređajima, uključujući Mac, iPad i iPhone. Sada ćemo detaljnije istražiti svaki od ovih uređaja i kako možete preuzeti i instalirati Microsoft 365 na njih.

Preuzimanje na Macu

Na Macu, Microsoft 365 aplikacije se mogu preuzeti iz Mac App Store-a ili direktno sa web stranice kompanije. Evo kako možete preuzeti Microsoft 365 na svom Macu:

Preuzimanje iz Mac App Store-a

 1. Otvorite Mac App Store na svom Macu.
 2. U polju za pretragu unesite „Microsoft 365“ ili ime željene aplikacije.
 3. Kada pronađete aplikaciju, kliknite na dugme „Preuzmi“ i slijedite upute za instalaciju aplikacije.

Preuzimanje Microsoft 365 aplikacija iz Mac App Store-a vam pruža sigurnost i jednostavnost korištenja, jer se sve aplikacije ažuriraju automatski kada su dostupna nova ažuriranja.

Preuzimanje sa web stranice

 1. Posjetite web stranicu Microsoft 365.
 2. Kliknite na opciju „Preuzmi“ na web stranici.
 3. Slijedite upute za preuzimanje datoteke instalacije Microsoft 365.
 4. Nakon što se datoteka preuzme, pokrenite je i slijedite upute za instalaciju aplikacije.

Preuzimanje sa web stranice vam omogućava da pristupite svim dostupnim aplikacijama unutar Microsoft 365, uključujući i aplikaciju Microsoft Teams.

Preuzimanje Microsoft Teams aplikacije

Microsoft Teams je jedna od najpopularnijih aplikacija unutar Microsoft 365 koja omogućava timovima da komuniciraju, sarađuju i organizuju svoj rad. Da biste preuzeli Microsoft Teams aplikaciju na Macu, slijedite ove korake:

 1. Posjetite web stranicu Microsoft Teams-a.
 2. Kliknite na opciju „Preuzmi Teams“ na web stranici.
 3. Slijedite upute za preuzimanje datoteke instalacije Teams aplikacije.
 4. Nakon što je datoteka preuzeta, pokrenite je i slijedite upute za instalaciju aplikacije.

Sada imate Microsoft 365 aplikacije i posjedujete i Microsoft Teams aplikaciju na svom Macu.

Pristupite Microsoft Office aplikacijama na iPadu i iPhoneu

Preuzimanje na iPadu i iPhoneu

Microsoft 365 aplikacije su također dostupne za preuzimanje i instalaciju na iPadu i iPhoneu. Ovo vam omogućava pristup vašim dokumentima, e-mailovima i drugim Microsoft 365 funkcijama na vašim mobilnim uređajima. Evo kako možete preuzeti Microsoft 365 na svom iPadu ili iPhoneu:

Preuzimanje iz App Store-a

 1. Otvorite App Store na svom iPadu ili iPhoneu.
 2. U polju za pretragu unesite „Microsoft 365“ ili ime željene aplikacije.
 3. Kada pronađete aplikaciju, kliknite na dugme „Preuzmi“ i slijedite upute za instalaciju aplikacije.

Preuzimanje Microsoft 365 aplikacija iz App Store-a na iPadu i iPhoneu je jednostavno i intuitivno.

Pristup Word, Excel i PowerPoint aplikacijama

Nakon što preuzmete Microsoft 365 aplikaciju na svom iPadu ili iPhoneu, možete pristupiti popularnim aplikacijama poput Worda, Excela i PowerPointa. Ove aplikacije su optimizirane za mobilne uređaje i omogućavaju vam da radite s dokumentima, tabelama i prezentacijama na vašem iPadu ili iPhoneu.

Mogućnost pristupa putem web preglednika

Ako ne želite preuzeti Microsoft 365 aplikaciju na svoj iPad ili iPhone, imate i mogućnost pristupa putem web preglednika. Jednostavno otvorite web preglednik na svom uređaju i prijavite se na svoj Microsoft 365 račun kako biste pristupili svim dostupnim aplikacijama i alatima.

Kompatibilnost aplikacija

Kada preuzimate i koristite Microsoft 365 aplikacije na različitim uređajima, važno je imati na umu da se kompatibilnost aplikacija može razlikovati ovisno o uređaju. Evo nekih faktora koje treba uzeti u obzir:

Variranje kompatibilnosti ovisno o uređaju

Neke aplikacije unutar Microsoft 365 mogu imati napredne funkcije koje nisu dostupne na svim uređajima. Na primjer, neki uređaji možda nemaju mogućnost uređivanja kompleksnih Excel formula ili izrade složenih prezentacija u PowerPointu. Prije nego što se oslonite na određeni set funkcija u aplikaciji, provjerite kompatibilnost s uređajem koji koristite.

Mogućnosti i ograničenja na Macu

Na Macu, većina Microsoft 365 aplikacija će raditi s punim funkcionalnostima. Međutim, postoje neka ograničenja, poput nedostatka dodatnih alata i postavki koje su dostupne samo na Windows verziji aplikacija. Obavezno provjerite dostupnost funkcija i alata za aplikacije koje planirate koristiti na svom Macu.

Mogućnosti i ograničenja na iPadu i iPhoneu

Microsoft 365 aplikacije na iPadu i iPhoneu su optimizirane za mobilne uređaje, ali mogu postojati neka ograničenja u odnosu na desktop verzije aplikacija. Funkcionalnosti kao što su detaljno uređivanje slika ili složene formule u Excelu mogu biti ograničene na mobilnim uređajima. Imajte to na umu pri korištenju Microsoft 365 aplikacija na iPadu ili iPhoneu.

Pristupite Microsoft Office aplikacijama na iPadu i iPhoneu

Prilagodba postavki ažuriranja

Kao korisnik Microsoft 365 usluge, imate mogućnost prilagoditi postavke automatskog ažuriranja aplikacija na vašem Macu i iOS / iPadOS uređajima. Ovo vam omogućava da odaberete hoće li se aplikacije automatski ažurirati ili ćete to raditi ručno.

Postavke automatskog ažuriranja na Macu

Na Macu, možete prilagoditi postavke automatskog ažuriranja sljedećim koracima:

 1. Otvorite Mac App Store na svom Macu.
 2. Kliknite na opciju „Postavke“ u gornjem lijevom kutu prozora.
 3. Provjerite opciju „Automatski ažuriraj aplikacije“ i odaberite kako želite da se aplikacije automatski ažuriraju: za sve aplikacije ili samo za odabrane aplikacije.

Pomoću ovih postavki možete osigurati da uvijek imate najnoviju verziju Microsoft 365 aplikacija na svom Macu.

Postavke automatskog ažuriranja na iOS / iPadOS uređajima

Na iPadu i iPhoneu, možete prilagoditi postavke automatskog ažuriranja aplikacija sljedećim koracima:

 1. Otvorite Postavke na svom iPadu ili iPhoneu.
 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite opciju „iTunes & App Store“.
 3. Pronađite odjeljak „Automatsko preuzimanje“ i provjerite opciju „Ažuriraj aplikacije“.

Na taj način će se sve Microsoft 365 aplikacije automatski ažurirati na vašem iPadu ili iPhoneu.

Zaključak: Microsoft 365 usluga je sveobuhvatna i moćna alatka koja vam omogućava pristup mnogim korisnim aplikacijama i alatima. Bez obzira koristite li je na svom Macu, iPadu ili iPhoneu, Microsoft 365 će vam pomoći da budete produktivniji i efikasniji u svom radu. Iskoristite sve mogućnosti koje Microsoft 365 nudi i prilagodite postavke prema svojim potrebama kako biste maksimalno iskoristili ovu uslugu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.