OnePlus 12 i OnePlus 12R su istovremeno lansirani, ali imaju značajnu razliku u cijeni. Najznačajnija razlika je u njihovim kamerama. OnePlus 12 dolazi sa kamerama koje su razvijene u saradnji sa Hasselbladom, što rezultira impresivnim fotografijama i vrhunskom kvalitetom slike. S druge strane, OnePlus 12R ima nešto manje impresivne kamere. Osim toga, razlikuju se i po veličini ekrana, pri čemu OnePlus 12 ima dijagonalu ekrana od 6,82 inča, dok je OnePlus 12R nešto manji sa 6,78 inča. Također, procesori su različiti – OnePlus 12 ima najnoviji Snapdragon 8 Gen 3, dok OnePlus 12R koristi Snapdragon 8 Gen 2. Uz to, OnePlus 12 je dostupan u dvije verzije sa različitim cijenama, dok je OnePlus 12R jeftiniji od njega. Ako vam kamere nisu najbitniji faktor prilikom odabira pametnog telefona, OnePlus 12R je dobar izbor. Međutim, ukoliko želite najbolje trenutno dostupno na tržištu, nećete pogriješiti sa odabirom OnePlus 12 modela.

OnePlus 12 i OnePlus 12R su istovremeno lansirani, ali imaju značajnu razliku u cijeni

OnePlus 12 i OnePlus 12R su dva najnovija modela koji su nedavno lansirani na tržištu. Oba modela dolaze sa impresivnim specifikacijama i funkcijama, ali postoji značajna razlika u cijeni između ova dva modela.

OnePlus 12 i OnePlus 12R su istovremeno lansirani, ali imaju značajnu razliku u cijeni

Najveća razlika je u kamerama

Kada je riječ o kamerama, najveća razlika između OnePlus 12 i OnePlus 12R upravo leži u njihovim kamerama. OnePlus 12 ima kamere razvijene u saradnji sa renomiranom kompanijom Hasselblad, što je donijelo poboljšanja u kvalitetu fotografija i video zapisa. S druge strane, OnePlus 12R ima nešto manje impresivne kamere u usporedbi sa OnePlus 12. Ako je kvaliteta fotografija i video zapisa važan faktor za vas, onda bi OnePlus 12 bio bolji izbor.

Druga razlika je u veličini ekrana

Još jedna bitna razlika između OnePlus 12 i OnePlus 12R je veličina ekrana. OnePlus 12 ima impresivnu dijagonalu ekrana od 6,82 inča, što nudi veliku površinu za prikazivanje sadržaja. S druge strane, OnePlus 12R dolazi sa nešto manjim ekranom od 6,78 inča. Dok ova razlika u veličini ekrana može biti manje primjetna, neki korisnici mogu preferirati veći ekran za bolje iskustvo gledanja multimedijalnih sadržaja ili igranja igara.

OnePlus 12 i OnePlus 12R su istovremeno lansirani, ali imaju značajnu razliku u cijeni

Razlike u procesoru

Procesor je jedan od ključnih faktora koji utječu na performanse pametnog telefona. OnePlus 12 dolazi sa najnovijim Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 procesorom, koji pruža snažne performanse i brze reakcije. S druge strane, OnePlus 12R koristi nešto stariji Snapdragon 8 Gen 2 procesor. Ovo znači da će OnePlus 12 imati nešto brže performanse i bolje osposobljen za multitasking i zahtjevne zadatke u usporedbi sa OnePlus 12R.

Razlike u dostupnim verzijama

Osim razlika u kamerama, veličini ekrana i procesoru, OnePlus 12 i OnePlus 12R dolaze i u različitim verzijama. OnePlus 12 je dostupan u dvije verzije – jedna sa 8GB RAM-a i 128GB interne memorije, a druga sa 12GB RAM-a i 256GB interne memorije. S druge strane, OnePlus 12R dolazi samo u jednoj verziji sa 8GB RAM-a i 128GB interne memorije. Ako vam je potrebna veća memorija za pohranu podataka, OnePlus 12 bi bio bolji izbor.

OnePlus 12 i OnePlus 12R su istovremeno lansirani, ali imaju značajnu razliku u cijeni

Bitni faktori pri odabiru

Kada birate između OnePlus 12 i OnePlus 12R, bitno je uzeti u obzir svoje potrebe i preferencije. Ako vam je kvaliteta kamera važan faktor, ako volite fotografiranje ili snimanje video zapisa, tada bi OnePlus 12 bio bolji izbor zbog boljih kamera razvijenih u saradnji sa Hasselbladom. Ako vam veličina ekrana nije presudna, a želite pametni telefon koji nudi snažne performanse i brze reakcije, onda bi OnePlus 12 bio idealan izbor zbog najnovijeg Snapdragon 8 Gen 3 procesora. Također, ako vam je bitna veća memorija za pohranu podataka, onda bi OnePlus 12 bio bolji izbor zbog opcije sa 12GB RAM-a i 256GB interne memorije.

Specifikacije OnePlus 12

  • Kamere razvijene u saradnji sa Hasselbladom
  • Dijagonala ekrana: 6,82 inča
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
  • Dostupne verzije: 8GB RAM-a i 128GB interne memorije; 12GB RAM-a i 256GB interne memorije

OnePlus 12 i OnePlus 12R su istovremeno lansirani, ali imaju značajnu razliku u cijeni

Specifikacije OnePlus 12R

  • Kamere manje impresivne u usporedbi sa OnePlus 12
  • Dijagonala ekrana: 6,78 inča
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
  • Dostupna verzija: 8GB RAM-a i 128GB interne memorije

Cijena OnePlus 12

Cijena OnePlus 12 varira ovisno o verziji. Verzija sa 8GB RAM-a i 128GB interne memorije ima nešto nižu cijenu u odnosu na verziju sa 12GB RAM-a i 256GB interne memorije. Sveukupno, cijena OnePlus 12 je nešto viša u odnosu na OnePlus 12R zbog njegovih boljih specifikacija i funkcija.

OnePlus 12 i OnePlus 12R su istovremeno lansirani, ali imaju značajnu razliku u cijeni

Cijena OnePlus 12R

OnePlus 12R je jeftiniji u odnosu na OnePlus 12. Njegova cijena je prilagođena specifikacijama i funkcijama koje nudi. Iako može biti nešto jeftiniji, OnePlus 12R i dalje pruža solidne performanse i dobar kvalitet kamere za one koji ne žele potrošiti previše novca.

Zaključak

OnePlus 12 i OnePlus 12R su dva izuzetno dobra izbora pametnih telefona. Oba modela imaju svoje prednosti i osobine koje će odgovarati različitim korisnicima. Ako ste ljubitelj kvalitetne fotografije i želite najbolje trenutno na tržištu, OnePlus 12 bi bio najbolji izbor sa svojim kamerama razvijenim u saradnji sa Hasselbladom, velikim ekranom i najnovijim procesorom. S druge strane, ako vam kamere nisu presudne, a želite nešto jeftiniju opciju koja nudi solidne performanse i dobar kvalitet kamere, tada bi OnePlus 12R bio idealan izbor. U konačnici, odluka o tome koji model odabrati ovisi o vašim preferencijama i prioritete, ali u oba slučaja dobijate kvalitetan pametni telefon sa sjajnim svojstvima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.