Evernote je popularna aplikacija za pisanje bilješki koja nudi razne mogućnosti i cjenovne planove kako bi zadovoljila potrebe različitih korisnika. Sa besplatnom verzijom, korisnici mogu sinkronizirati bilješke na dva uređaja, dok plaćeni planovi omogućuju neograničenu sinkronizaciju i veću maksimalnu veličinu bilješki. Osim toga, Evernote nudi napredne funkcionalnosti kao što je pretraživanje teksta unutar slika i mogućnost napredne pretrage po riječima. Također, aplikacija sadrži widgete i integraciju sa drugim alatima kao što su Google kalendar, Slack i Microsoft Teams. Dok je Evernote jednostavan za korištenje, napredni i bolje opremljeni alati mogu biti skuplji. Za one koji traže alternativu, Microsoft OneNote, Zoho Notebook i Google Keep su opcije. U konačnici, Evernote je idealan za casual korisnike koji trebaju jednostavan alat za pisanje bilješki ili za napredne korisnike koji često stvaraju bilješke i spremni su platiti više za premium planove. Važno je napomenuti da aplikacija nije prikladna za upravljanje projektima i ne nudi mogućnost stvaranja wikija ili baza znanja.

Evernote je najbolji za casual korisnike koji trebaju jednostavan alat za pisanje bilješki ili za napredne korisnike koji često stvaraju bilješke i spremni su platiti više za premium planove

Evernote je popularna aplikacija za pisanje bilješki

Evernote je jedna od najpopularnijih aplikacija za pisanje bilješki koja se koristi širom svijeta. Nudi korisnicima intuitivno sučelje i razne funkcionalnosti koje čine organiziranje i dijeljenje bilješki jednostavnim i praktičnim. Bez obzira jeste li casual korisnik koji povremeno treba zabilježiti nešto ili napredni korisnik koji koristi aplikaciju svakodnevno, Evernote ima mnogo toga za ponuditi.

Aplikacija s mnogim korisnicima

Evernote je postao jedna od najpopularnijih aplikacija za pisanje bilješki zbog svoje pristupačnosti i funkcionalnosti. Mnogi korisnici širom svijeta svakodnevno koriste Evernote za svoje potrebe pisanja bilješki. Bez obzira jeste li student koji želi organizirati svoje školske bilješke ili profesionalac koji treba sastaviti detaljan plan za projekt, Evernote je alat koji može zadovoljiti različite potrebe korisnika.

Evernote je najbolji za casual korisnike koji trebaju jednostavan alat za pisanje bilješki ili za napredne korisnike koji često stvaraju bilješke i spremni su platiti više za premium planove

Pristupačna i jednostavna za korištenje

Evernote je dizajniran da bude pristupačan za sve korisnike, bez obzira na njihovo iskustvo s sličnim aplikacijama. Sučelje aplikacije je intuitivno i jednostavno za navigaciju, tako da se novi korisnici mogu brzo upoznati s osnovnim funkcijama. Također, Evernote nudi resurse za učenje, kao što su video tutorijali i vodiči za početak rada, kako bi korisnici brzo savladali sve značajke aplikacije.

Cjenovni planovi

Evernote nudi različite cjenovne planove koji odgovaraju potrebama različitih korisnika. Dostupni su planovi za individualnu upotrebu i plan za timove koji omogućuju suradnju više korisnika na istim bilješkama.

Tri plana za individualnu upotrebu

Za individualne korisnike, Evernote nudi tri različita plana:

  1. Besplatan plan: Ovaj plan omogućuje korisnicima da besplatno koriste Evernote aplikaciju, ali s nekim ograničenjima. U okviru besplatnog plana, korisnici mogu sinkronizirati svoje bilješke na dva uređaja i imaju ograničenu veličinu za svoje bilješke.

  2. Premium plan: Premium plan je plaćeni plan koji korisnicima omogućuje neograničenu sinkronizaciju bilješki na svim uređajima. Također, korisnici s Premium planom imaju veću maksimalnu veličinu za svoje bilješke i pristup naprednim funkcionalnostima.

  3. Business plan: Business plan je namijenjen timovima i omogućuje suradnju više korisnika na istim bilješkama. Ovaj plan također uključuje sve funkcionalnosti Premium plana.

Jedan plan za timove

Evernote nudi i poseban plan za timove koji žele surađivati na bilješkama. Ovaj plan omogućuje timovima da zajednički stvaraju, uređuju i dijele bilješke, što je idealno za projekte koji zahtijevaju timski rad. Timski plan također uključuje sve funkcionalnosti Premium plana, kao i dodatne alate za suradnju.

Evernote je najbolji za casual korisnike koji trebaju jednostavan alat za pisanje bilješki ili za napredne korisnike koji često stvaraju bilješke i spremni su platiti više za premium planove

Besplatna verzija

Evernote nudi besplatnu verziju aplikacije koja je dostupna za sve korisnike. Ova verzija omogućuje korisnicima osnovne funkcionalnosti aplikacije, ali s nekim ograničenjima.

Sinkronizacija na dva uređaja

Jedno od ograničenja besplatne verzije Evernote aplikacije je mogućnost sinkronizacije bilješki samo na dva uređaja. To znači da korisnici mogu pristupiti svojim bilješkama samo na odabranim uređajima koji su povezani s njihovim Evernote računom.

Ograničena veličina bilješki

Drugo ograničenje besplatne verzije Evernote aplikacije je ograničena veličina za pohranu bilješki. Korisnici s besplatnim planom imaju određenu ograničenu količinu prostora za pohranu svojih bilješki. Ako korisnici premaše tu ograničenu veličinu, moraju nadograditi na plaćeni plan kako bi imali više prostora za svoje bilješke.

Plaćeni planovi

Za korisnike koji trebaju više funkcionalnosti i veću fleksibilnost, Evernote nudi plaćene planove koji uključuju dodatne značajke.

Neograničena sinkronizacija

Premium plan Evernote aplikacije omogućuje korisnicima neograničenu sinkronizaciju na svim uređajima. To znači da korisnici mogu pristupati svojim bilješkama bilo gdje i bilo kada, bez obzira na to na kojem uređaju rade.

Veća maksimalna veličina bilješki

Premium plan također omogućuje korisnicima veću maksimalnu veličinu za pohranu bilješki. To je idealno za korisnike koji trebaju pohranjivati velike količine informacija ili koji često rade s bogatim multimedijskim sadržajem unutar svojih bilješki.

Evernote je najbolji za casual korisnike koji trebaju jednostavan alat za pisanje bilješki ili za napredne korisnike koji često stvaraju bilješke i spremni su platiti više za premium planove

Napredne funkcionalnosti

Evernote je poznat po svojim naprednim funkcionalnostima koje olakšavaju organizaciju i pronalaženje bilježaka.

Pretraživanje teksta unutar slika

Jedna od značajki koja čini Evernote posebnim je mogućnost pretraživanja teksta unutar slika. To znači da korisnici mogu jednostavno pronaći određene informacije čak i unutar skeniranih slika ili fotografija koje su dodali u svoje bilješke.

Napredna pretraga po riječima

Evernote također nudi naprednu pretragu po riječima koja omogućuje korisnicima da brzo pronađu određene riječi ili fraze unutar svojih bilješki. Ova funkcionalnost je vrlo korisna kada korisnici imaju veliku kolekciju bilješki i žele pronaći određene informacije brzo i efikasno.

Widgeti i integracija sa drugim alatima

Evernote pruža korisnicima mogućnost integracije sa drugim popularnim alatima i servisima kako bi poboljšao njihovo iskustvo pisanja bilješki.

Integracija sa Google kalendarom

Evernote omogućuje korisnicima da integriraju svoje bilješke s Google kalendarom. To znači da korisnici mogu jednostavno stvoriti događanje u kalendaru i priložiti svoje bilješke iz Evernotea kako bi imali sve potrebne informacije na jednom mjestu.

Integracija sa Slackom

Za korisnike koji koriste Slack za timsku komunikaciju, Evernote nudi integraciju s ovom popularnom platformom. Korisnici mogu jednostavno dijeliti bilješke s drugim članovima tima putem Slacka, olakšavajući suradnju i dijeljenje informacija.

Integracija sa Microsoft Teamsom

Također, Evernote omogućuje integraciju sa Microsoft Teams platformom, što je idealno za korisnike koji već koriste ovaj alat za timsku suradnju. Integracija omogućuje korisnicima da lako dijele bilješke s članovima tima putem Microsoft Teamsa i stvore jedinstveno radno okruženje.

Evernote je najbolji za casual korisnike koji trebaju jednostavan alat za pisanje bilješki ili za napredne korisnike koji često stvaraju bilješke i spremni su platiti više za premium planove

Jednostavan za korištenje

Evernote je jednostavan za korištenje, bez obzira na iskustvo korisnika s sličnim aplikacijama. To je jedan od razloga zašto je postao tako popularan alat za pisanje bilješki među različitim korisnicima.

Pristupačan za sve korisnike

Evernote je dizajniran tako da bude pristupačan za sve korisnike, bez obzira na njihovu tehničku stručnost ili iskustvo s sličnim aplikacijama. Sučelje je intuitivno i korisnici se brzo mogu upoznati s osnovnim funkcijama.

Brzo učenje osnovnih funkcija

Evernote nudi resurse za učenje, kao što su video tutorijali i vodiči za početak rada, koji olakšavaju korisnicima brzo savladavanje osnovnih funkcija aplikacije. Također, korisnici mogu prilagoditi postavke i sučelje aplikacije prema svojim potrebama kako bi imali najbolje iskustvo pisanja bilješki.

Alternativne aplikacije

Iako je Evernote popularna aplikacija za pisanje bilješki, postoji nekoliko alternativnih aplikacija koje korisnici mogu razmotriti.

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote je jedna od najpopularnijih alternativnih aplikacija za pisanje bilješki. Ova aplikacija nudi slične funkcionalnosti kao Evernote, uključujući mogućnost stvaranja bilješki, organiziranja sadržaja i dijeljenja s drugim korisnicima. Microsoft OneNote također ima integraciju sa drugim Microsoftovim alatima kao što su Word, Excel i PowerPoint.

Zoho Notebook

Zoho Notebook je još jedna popularna aplikacija za pisanje bilješki koja je dostupna korisnicima. Ova aplikacija nudi intuitivno sučelje i razne funkcionalnosti koje omogućuju korisnicima da organiziraju svoje bilješke na jednostavan i praktičan način. Također, Zoho Notebook omogućuje korisnicima da sinkroniziraju svoje bilješke na više uređaja i surađuju s drugim korisnicima.

Google Keep

Google Keep je besplatna aplikacija koju nudi Google za pisanje bilješki. Ova aplikacija je jednostavna za korištenje i nudi osnovne funkcionalnosti za organiziranje bilješki. Google Keep je integriran s drugim Google alatima kao što su Google Kalendar i Google Disk, što korisnicima omogućuje jednostavno dijeljenje i pristup svojim bilješkama.

Najbolji za casual korisnike i napredne korisnike

Evernote je idealan alat za različite vrste korisnika, bez obzira jeste li casual korisnik koji povremeno treba zabilježiti nešto ili napredni korisnik koji koristi aplikaciju svakodnevno.

Jednostavan alat za casual korisnike

Za casual korisnike koji samo povremeno trebaju zabilježiti neke informacije, Evernote nudi jednostavan i intuitivan alat koji mogu lako naučiti koristiti. Besplatna verzija aplikacije može zadovoljiti njihove osnovne potrebe za pisanjem bilješki, dok plaćeni planovi omogućuju dodatne funkcionalnosti i fleksibilnost.

Premium planovi za napredne korisnike

Napredni korisnici koji često stvaraju bilješke i oslanjaju se na njih za organizaciju svakodnevnih aktivnosti mogu pronaći Evernote Premium planove korisnim. Premium planovi omogućuju korisnicima neograničenu sinkronizaciju, veću maksimalnu veličinu bilješki i pristup naprednim funkcionalnostima kao što je pretraživanje teksta unutar slika. Ovi planovi mogu biti korisni za korisnike koji trebaju dodatni prostor za pohranu ili koji zahtijevaju napredne značajke za bolju organizaciju svojih bilješki.

Nije prikladan za upravljanje projektima

Iako je Evernote izvrstan alat za pisanje bilješki, važno je napomenuti da nije prikladan za upravljanje projektima koji zahtijevaju stvaranje wikija ili baza znanja.

Nema mogućnost stvaranja wikija

Evernote ne nudi mogućnost stvaranja wikija, što znači da nije najbolji alat za timove ili projekte koji zahtijevaju stvaranje opsežne i interaktivne baze znanja. Ako je vaša organizacija u potrazi za alatom koji omogućuje stvaranje i uređivanje wikija, trebali biste razmotriti druge alate kao što su Confluence ili MediaWiki.

Nema mogućnost stvaranja baza znanja

Također, Evernote nema mogućnost stvaranja baza znanja, što može biti važno za organizacije koje trebaju centraliziranu pohranu i dijeljenje znanja. Ako je vaša organizacija u potrazi za alatom koji omogućuje stvaranje i upravljanje bazama znanja, možda biste trebali razmotriti druge alate kao što su Notion ili SharePoint.

U zaključku, Evernote je popularna aplikacija za pisanje bilješki koja nudi mnoge korisne značajke i funkcionalnosti. Bez obzira jeste li casual korisnik koji povremeno treba zabilježiti nešto ili napredni korisnik koji koristi aplikaciju svakodnevno, Evernote ima mnogo toga za ponuditi. Međutim, ako tražite alat za upravljanje projektima ili stvaranje wikija i baza znanja, možda biste trebali istražiti druge alternative.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.