Baterija iPhone 15 Pro Max će biti efikasnija od baterije iPhone 14 Pro Max, ali da li to znači da možete očekivati ogroman porast performansi? Ovo trebate znati!

iPhone 15 Pro Max dobija malu bateriju

Sledeće sedmice, pored iPhone 15, Apple također predstavlja novi vrhunski model: iPhone 15 Pro Max. Međutim, prema najnovijim glasinama, ovaj vrhunski model, nažalost, neće dobiti vrhunsku bateriju.

Na platformi X (ranije poznatoj kao Twitter), korisnik Majin Bu navodi da će iPhone 15 Pro Max „dobiti bateriju od 4422 mAh. To je jedva nešto moćnije od baterije iPhone 14 Pro Max, koja ima kapacitet od 4323 mAh. Raniji glasovi su govorili o bateriji od 4852 mAh, što je ipak znatno više.

Trajanje baterije ne mora nužno biti razočaravajuće

Kapacitet baterije, međutim, ne govori sve. Čak i ako je Majin Bu u pravu, i dalje je moguće da će trajanje baterije iPhone 15 Pro Max biti znatno bolje od trajanja baterije iPhone 14 Pro Max.

Na primjer, iPhone 14 Pro Max ima bateriju manjeg kapaciteta od 13 Pro Max, koji ima bateriju od 4352 mAh. I iPhone 12 Pro Max ima manju bateriju od 11 Pro Max (3687 mAh naspram 3969 mAh). Ipak, trajanje baterije svakog novog modela Pro Max je duže od trajanja baterije njegovog prethodnika.

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro: Ovo su sve boje

Vjerovatno je da će Apple uspjeti postići duže trajanje baterije na iPhone 15 Pro Max, iako baterija ima samo malo više snage. To je zbog A17 Bionic čipa i iOS 17. Taj čip će vjerovatno biti još štedljiviji, a nova verzija iOS-a će biti dalje optimizirana.

Stvarno trajanje baterije saznaćemo nakon utorka, 12. septembra. Apple će tada lansirati iPhone 15 Pro Max tokom događaja „Wonderlust“. Inovacije koje svakako možete očekivati su titanijumski okvir, USB-C priključak i periskopski zum objektiv.

One thought on “Da li će iPhone 15 Pro Max imati razočaravajuće malu bateriju?

  1. Pingback: iPhone 15 Pro Max neće imati povećanje osnovne konfiguracije skladišta - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.