Nokia, the renowned Finnish smartphone manufacturer, is planning to make a grand entrance into the market this year by launching a staggering 17 new models of smartphones. According to reports, these new models have been spotted on the IMEI database, indicating that they are indeed in the works. The models listed range from TA-1603 to TA-1628, and it is speculated that they could potentially be completely different models or variations in terms of RAM and storage. There is even a possibility that some of these devices may be unveiled at the upcoming Mobile World Congress in Barcelona. While specific details about these smartphones are scarce, one thing is certain – Nokia is determined to continue delivering innovative and high-quality devices to consumers until its deal with HMD Global expires in 2026.

Nokia Planira Lansirati 17 Novih Modela Pametnih Telefona Ove Godine

Nokia, poznati proizvođač telefona, planira lansirati čak 17 novih modela pametnih telefona ove godine. Ova vijest dolazi nakon nedavnog ažuriranja online prisustva kompanije HMD Global, koji je nedavno osvežio svoje prisustvo na internetu, ukidajući Nokia brendiranje sa svih sfera. Sada se Nokia.com automatski preusmjerava na HMD.com, a Twitter nalog @nokiamobile sada je promijenjen u @HMDglobal.

Nokia planira lansirati 17 novih modela pametnih telefona ove godine

HMD Global Nedavno Ažurirao Online Prisustvo

Ovo ažuriranje online prisustva nas vodi do slutnje da će se sada fokusirati samo na brendiranje HMD-a, a ne na Nokia proizvode. Međutim, nedavni izvještaj otkriva da su identifikovani novi Nokia modeli koji su navedeni na IMEI veb stranici. Prema izvještaju, čak 17 novih Nokia modela je pronađeno na IMEI veb stranici, sa modelima brojeva koji se kreću od TA-1603 do TA-1628.

17 Novih Nokia Modela Spojenih na IMEI Bazu Podataka

Svi ovi modeli mogu biti potpuno različiti ili neki od njih mogu biti RAM/storage varijante određenog modela. Izvještaj takođe navodi da bi neki od ovih modela čak mogli biti predstavljeni na predstojećem Mobile World Congress (MWC) 2024 u Barseloni, koji je zakazan od 26. februara do 29. februara. Izvještaj ne pruža nikakve dodatne detalje o ovim telefonskim modelima osim činjenice da nose Nokia brendiranje.

Nokia planira lansirati 17 novih modela pametnih telefona ove godine

Potencijalni Lansiranje na Mobile World Congress (MWC) 2024

Nokia je potpisala ugovor na 10 godina sa HMD Globalom 2016. godine, koji ističe 2026. godine. Stoga nije iznenađujuće očekivati da će se nove Nokia modele nastaviti lansirati na tržištu sve do tog vremena. Iako modeli sada pronađeni na IMEI bazi podataka najverovatnije neće biti lansirani u skorije vrijeme, moguće je da će biti dostupni već ove godine.

10-Godišnji Ugovor između Nokia i HMD Globala

Ugovor o brendiranju između Nokia i HMD Globala traje 10 godina, a curenje informacija o novim modelima daje naslutiti da će Nokia i HMD Global nastaviti s uspješnom saradnjom u budućnosti. Ovaj ugovor osigurava da Nokia brend ostane prisutan na tržištu pametnih telefona i da korisnici mogu da nastave uživati u kvalitetnim Nokia proizvodima.

Nokia planira lansirati 17 novih modela pametnih telefona ove godine

Otkriveno Devet Novih Modela HMD Global Pametnih Telefona

Osim 17 novih Nokia modela, izvještaji takođe otkrivaju da je devet novih modela HMD Global pametnih telefona pronađeno na IMEI veb stranici. Ovi modeli takođe mogu biti različiti ili RAM/storage varijante određenih modela. Informacije o specifikacijama ovih telefona nisu dostupne, ali je vidljivo da kompanija ima ambiciozne planove za lansiranje novih pametnih telefona.

Potpuno Novi Model HMD Telefona sa Kodnim Imenom N159V

Jedan od procurelih modela sa HMD brendom ima kodno ime N159V. Ovaj model je procurio u crnoj boji i ima dvostruki zadnji kameru sa LED bljeskalicom. Procjenjuje se da će ovaj model biti ponuđen kao model iz srednje klase, pružajući solidne performanse i funkcionalnosti po pristupačnoj cijeni.

Nokia planira lansirati 17 novih modela pametnih telefona ove godine

Leak Pokazuje Smartphone sa 108-Megapikselnom Kamerom

Još jedan procureli HMD telefon otkriven je sa 108-megapikselnom primarnom zadnjom kamerom sa optičkom stabilizacijom slike (OIS) koja je smještena unutar pravougaonog modula za kameru u gornjem lijevom uglu zadnjeg panela. Za sada se malo zna o ovom modelu, ali se očekuje da će biti dostupan u plavoj boji i da će pružati visokokvalitetne fotografije i snimke.

Moto G04 Indijsko Lansiranje Zakazano za 15. Februar

U međuvremenu, Moto G04 je zakazan za indijsko lansiranje 15. februara. Očekuje se da će ovaj telefon biti opremljen naprednim karakteristikama, uključujući visoko kvalitetan ekran, snažan procesor i visokokvalitetne kamere. Moto G04 će biti dostupan po pristupačnoj cijeni, ciljajući širu masu potrošača.

Nokia planira lansirati 17 novih modela pametnih telefona ove godine

iOS 17.4 Beta Uklanja Podršku Progressive Web App-ovima u Europi

S druge strane, najnovija beta verzija iOS 17.4 uklanja podršku za progressive web aplikacije (PWA) u Europi. Ova promjena utiče na korisnike iOS uređaja u regionu, koji više neće moći pristupiti PWA putem svojih uređaja. Ova promjena izaziva nezadovoljstvo kod korisnika koji su navikli koristiti PWA za dodatne funkcionalnosti i pristup određenim web stranicama.

Hoće li Nothing Phone 2 Biti Nasljednik Phone 1?

Konačno, pitanje koje se postavlja je da li će Nothing Phone 2 biti nasljednik Phone 1? Nakon lansiranja prvog telefona, kompanija Nothing je najavila da će nastaviti razvijati i lansirati nove modele. Sa informacijama o novim Nokia i HMD Global modelima, ostaje da se vidi kako će se ovi telefoni svrstati u ponudu kompanije Nothing. Korisnici su znatiželjni da vide šta će donijeti ovaj novi telefon i kakve će inovacije ponuditi na tržištu pametnih telefona.

U predstojećim mjesecima očekuje se da će se otkriti dodatne informacije o svim ovim modelima pametnih telefona, uključujući njihove specifikacije, cijene i dostupnost na tržištu. Do tada, korisnici mogu biti uzbuđeni zbog velikog broja novih telefona koji se očekuju od renomiranih brendova kao što su Nokia, HMD Global i Moto G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.