Da biste konfigurirali Samsung DeX, slijedite korake koji će vam omogućiti da jednostavno povežete svoj Samsung uređaj s vanjskim zaslonom i tipkovnicom. Prvo, osigurajte da imate odgovarajući Samsung USB kabel ili USB C-HDMI adapter. Zatim priključite svoj Samsung uređaj u DeX postolje ili prijenosno računalo. Nakon toga, pomoću vanjskog zaslona odaberite izvor ulaza koji je povezan s Vašim Samsung uređajem. Nakon uspješnog povezivanja, Vaš Samsung uređaj će se prebaciti u način rada DeX i moći ćete iskusiti poboljšanu produktivnost i multitasking zahvaljujući korisničkom sučelju sličnom radnoj površini.

Kako konfigurirati Samsung DeX?

Samsung DeX je korisna značajka koja omogućuje transformaciju vašeg Samsung telefona u računalo slično iskustvu. Uz DeX, možete koristiti svoj telefon na većem zaslonu, koristiti vanjsku tipkovnicu i miš te pristupiti raznim aplikacijama i datotekama. U ovom članku ćemo vam pokazati kako konfigurirati Samsung DeX i iskoristiti sve prednosti ove značajke.

Stvaranje veze između telefona i DeX

Da biste koristili Samsung DeX, prvo morate uspostaviti vezu između svog telefona i DeX uređaja. Postoje dva načina za stvaranje veze: korištenje USB-C kabla ili bežično povezivanje.

Za korištenje USB-C kabla, jednostavno povežite jedan kraj kabla u USB-C priključak na vašem telefonu, a drugi kraj u USB-C priključak na DeX uređaju. Nakon što su oba kraja povezana, DeX će se automatski pokrenuti na spojenom monitoru.

Drugi način je bežično povezivanje. Da biste koristili bežično povezivanje, otvorite izbornik Quick settings na svom telefonu i odaberite opciju „DeX“. Slijedite upute na zaslonu kako biste uparili telefon s DeX uređajem. Nakon uspješnog uparivanja, DeX će se prikazati na spojenom monitoru.

Povezivanje na monitor i dodatnu opremu

Nakon uspostavljanja veze između telefona i DeX, potrebno je povezati DeX uređaj na monitor ili TV. Postoje nekoliko načina za to:

  1. Korištenje HDMI kabela: Ako vaš monitor ili TV ima HDMI priključak, jednostavno povežite HDMI kabel iz monitora u HDMI izlaz na DeX uređaju.

  2. Korištenje USB-C na HDMI adaptera: Ako vaš monitor ili TV nema HDMI priključak, možete koristiti USB-C na HDMI adapter. Jednostavno priključite USB-C kabel iz monitora u adapter, a zatim spojite adapter u USB-C priključak na DeX uređaju.

Nakon povezivanja monitora, možete spojiti i dodatnu opremu kao što su miš i tipkovnica. Jednostavno povežite USB priključke miša i tipkovnice na DeX uređaj, i bit ćete spremni za rad.

Odabir načina rada

Samsung DeX omogućuje vam rad na dva načina – automatski i ručno. U automatskom načinu, DeX će se automatski pokrenuti kada spojite telefon na DeX uređaj. U ručnom načinu, morate ručno pokrenuti DeX aplikaciju na svom telefonu kako biste aktivirali DeX na spojenom monitoru.

Ako želite koristiti automatski način rada, trebate omogućiti tu opciju u postavkama telefona. Otvorite izbornik Postavke, idite na odjeljak „Računalo“ ili „DeX“ i omogućite opciju „Automatsko pokretanje DeX-a“. Nakon što je ova opcija omogućena, DeX će se automatski pokrenuti svaki put kada spojite svoj telefon na DeX uređaj.

Prilagodba postavki zaslona

Kada ste uspješno povezali telefon i DeX na monitor, možete prilagoditi postavke zaslona prema svojim željama. Možete promijeniti rezoluciju i veličinu zaslona, rotirati zaslon te postaviti pozadinsku sliku.

Da biste prilagodili rezoluciju i veličinu zaslona, otvorite izbornik Postavke na svom telefonu, idite na odjeljak „Prikaz“ ili „Zaslon“ i prilagodite opcije rezolucije i veličine zaslona prema svojim željama.

Ako želite rotirati zaslon, jednostavno okrenite svoj telefon u željenom smjeru. Zaslon će se automatski rotirati prema položaju telefona.

Također, možete postaviti pozadinsku sliku na zaslonu DeX. Jednostavno otiđite na postavke zaslona, odaberite opciju „Pozadina“ i odaberite željenu sliku.

Povezivanje na internet

Da biste pristupili internetu dok koristite Samsung DeX, morate se povezati na dostupnu Wi-Fi mrežu ili putem Ethernet kabla.

Za povezivanje putem Wi-Fi mreže, otvorite izbornik Postavke, idite na odjeljak „Mreže“ ili „Wi-Fi“ i odaberite dostupnu mrežu. Unesite potrebne podatke za povezivanje i telefon će se automatski povezati na mrežu.

Ako želite koristiti Ethernet kabel za povezivanje, spojite kabel u Ethernet priključak na DeX uređaju i povežite drugi kraj kabela s dostupnom mrežnom utičnicom. Telefon će automatski prepoznati Ethernet vezu i bit ćete povezani na internet.

Prilagođavanje zvuka

Možete prilagoditi zvučne postavke dok koristite Samsung DeX kako biste osigurali najbolje iskustvo zvuka. U postavkama zvuka možete promijeniti glasnoću i odabrati izvor zvuka.

Da biste promijenili glasnoću, jednostavno prilagodite tipke za glasnoću na vašem telefonu ili na povezanim zvučnicima ili slušalicama.

Također možete odabrati izvor zvuka. Otvorite postavke zvuka na telefonu, idite na odjeljak „Zvuk“ ili „Audio“ i odaberite željeni izvor zvuka, kao što su zvučnici ili slušalice.

Povezivanje perifernih uređaja

Samsung DeX vam omogućuje povezivanje perifernih uređaja kao što su pisači ili vanjski USB uređaji. Da biste povezali pisač, jednostavno spojite pisač na DeX uređaj putem USB kabla ili bežične veze. Vaš telefon će automatski prepoznati pisač i omogućiti vam ispis.

Za povezivanje vanjskih USB uređaja, jednostavno spojite uređaj putem USB kabela na USB priključak na DeX uređaju. Možete koristiti razne USB uređaje kao što su tipkovnice, miševi, memorijski pogoni i ostalo.

Kopiranje i prijenos datoteka

Prilikom korištenja Samsung DeX, možete lako kopirati i prenositi datoteke između svog telefona i DeX uređaja, kao i između DeX uređaja i računala.

Da biste kopirali datoteke s telefona na DeX, otvorite aplikaciju „Moje datoteke“ na telefonu, odaberite datoteku koju želite kopirati, odaberite opciju „Podijeli“ ili „Kopiraj“ i odaberite DeX kao odredište.

Da biste kopirali datoteke s DeX uređaja na telefon, jednostavno otvorite „Moje datoteke“ na DeX uređaju, odaberite datoteku, odaberite opciju „Podijeli“ ili „Kopiraj“ i odaberite svoj telefon kao odredište.

Za kopiranje datoteka između DeX uređaja i računala, jednostavno povežite DeX uređaj s računalom putem USB-C kabla. Vaš računar će prepoznati DeX uređaj kao vanjski pogon i bit ćete u mogućnosti kopirati datoteke prema svojim potrebama.

Instaliranje i upotreba aplikacija

Na Samsung DeX možete instalirati i koristiti razne aplikacije koje su kompatibilne s DeX-om. Većina popularnih aplikacija, kao što su Microsoft Office Suite, Adobe Photoshop i mnoge druge, imaju prilagođene verzije za DeX.

Da biste instalirali aplikacije na DeX, idite na Google Play Store na vašem telefonu ili otvorite Samsung Galaxy Store i pretražite aplikacije s podrškom za DeX. Nakon što pronađete željenu aplikaciju, jednostavno je instalirajte i koristite na svom DeX uređaju.

Kada koristite aplikacije na DeX, imat ćete slično korisničko sučelje kao na računalu, s dodatnim značajkama prilagođenim za veće zaslone i upotrebu miša i tipkovnice.

Sigurnosne i postavke zaštite

Za zaštitu vašeg Samsung DeX uređaja, preporučljivo je postaviti zaključavanje zaslona kako bi se spriječio neovlašten pristup vašim podacima. Možete koristiti biometrijsko skeniranje, kao što su otisak prsta ili prepoznavanje lica, ili odabrati PIN ili lozinku.

Da biste postavili zaključavanje zaslona, otvorite izbornik Postavke, idite na odjeljak „Sigurnost“ ili „Zaključavanje zaslona“ i slijedite upute za postavljanje odgovarajuće metode zaključavanja.

Uz postavke zaključavanja zaslona, također preporučujemo redovito ažuriranje softvera na svom DeX uređaju kako biste osigurali najnoviju sigurnosnu zaštitu i stabilnost.

Konfiguriranje Samsung DeX može biti jednostavan proces s brojnim korisnim značajkama koje pruža. Slijedeći ove korake i prilagodbom postavki prema vašim potrebama, možete iskoristiti sve prednosti Samsung DeXa i poboljšati produktivnost i kreativnost prilikom korištenja vašeg Samsung telefona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.