Apple se suočava s izazovima na kineskom tržištu pametnih telefona, dok je rivalni Huawei ostvario rast u prodaji u posljednjem kvartalu 2023. godine. Isporuke iPhone uređaja opale su za 2 posto, a potražnja za iPhone 15 u Kini je sporija nego što se očekivalo. Apple je reagirao na ovu situaciju i kako bi poboljšao prodaju, ponudio je popuste na iPhone 15 seriju. Ipak, iako je Apple bio najveći prodavač pametnih telefona u Kini prošle godine, prodaja se i ove godine očekuje da će se smanjiti. S druge strane, Huawei je povećao svoj tržišni udio na 13,9 posto, pokazujući snažan rast na kineskom tržištu pametnih telefona. U četvrtom kvartalu, ukupan broj isporuka pametnih telefona u Kini bio je 73,63 miliona jedinica.

Apple je ponudio popuste na iPhone 15 seriju kako bi poboljšao prodaju.

Isporuke iPhone uređaja u Kini

Isporuke iPhone uređaja u Kini su opale za 2 posto u četvrtom kvartalu, što je jasan pokazatelj smanjene potražnje za ovim uređajem na tržištu. Iako Apple i dalje zauzima značajno mjesto na kineskom tržištu pametnih telefona, konkurencija je postala sve jača.

Demanda za iPhone 15 je spora

Jedan od razloga za opadanje isporuka iPhone uređaja u Kini je spora demanda za najnovijim modelom iPhone 15. Potrošači u Kini nisu bili toliko zainteresirani za ovaj model kao što je to bio slučaj s prethodnim modelima. To je možda zbog nedostatka inovacija i novih značajki koje bi privukle kupce.

Huawei

Dok je Apple suočen s izazovima u Kini, Huawei je uspio povećati svoj tržišni udio na ovoj tržnici.

Povećava tržišni udio

Huawei je uspio povećati svoj tržišni udio u Kini na 13,9 posto. Ovo je značajan rast za kompaniju, što upućuje na to da je njihovim korisnicima ponuđena vrijednost i kvaliteta koju traže.

Isporuke povećane za 36,2 posto u posljednjem kvartalu 2023. godine

Huaweijev rast nije se zaustavio samo na povećanju tržišnog udjela, već su također ostvarili povećanje isporuka za 36,2 posto u posljednjem kvartalu prošle godine. To je izniman rezultat za Huawei i ukazuje na to da korisnici u Kini prepoznaju vrijednost njihovih pametnih telefona.

Apple je ponudio popuste na iPhone 15 seriju kako bi poboljšao prodaju.

Apple

Iako Apple bilježi pad isporuka iPhone uređaja u Kini, i dalje su uspjeli postati najveći prodavač pametnih telefona na kineskom tržištu u 2023. godini.

Postaje najveći prodavač pametnih telefona u Kini u 2023. godini

Unatoč smanjenju prodaje, Apple je uspio zadržati svoju poziciju kao najveći prodavač pametnih telefona u Kini. Ovo je značajan uspjeh za kompaniju, ali analitičari predviđaju da će se prodaja i dalje smanjivati i ove godine.

Analitičari predviđaju smanjenje prodaje ove godine

Analitičari su skeptični glede budućnosti Applea na kineskom tržištu pametnih telefona. S obzirom na smanjenje potražnje za iPhone uređajima i konkurenciju koju predstavlja Huawei, očekuje se daljnje smanjenje prodaje ove godine.

Nudi popuste na iPhone 15 seriju za poboljšanje prodaje

Kako bi povećali prodaju u Kini, Apple je odlučio ponuditi popuste na iPhone 15 seriju. Ova strategija ima za cilj privući potrošače i potaknuti ih na kupnju novih uređaja. Ostaje za vidjeti hoće li ova taktika biti uspješna i doprinijeti povećanju prodaje iPhone uređaja u Kini.

Apple je ponudio popuste na iPhone 15 seriju kako bi poboljšao prodaju.

Ukupne isporuke pametnih telefona u Kini

Ukupan broj isporuka pametnih telefona u Kini u četvrtom kvartalu je iznosio 73,63 miliona jedinica. Ovo je značajan broj i ukazuje na veliko potražnju za pametnim telefonima među potrošačima u Kini. Unatoč općem padu isporuka iPhone uređaja, ostatak tržišta uspješno se nosi s zahtjevima potrošača.

Apple je ponudio popuste na iPhone 15 seriju kako bi poboljšao prodaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.