Uoči dolaska Vision Pro aplikacije koja nas očekuje u petak, 2. veljače, popularna usluga za video suradnju Zoom najavila je izlazak nove Vision Pro aplikacije. Cilj Zoomove aplikacije za Vision Pro je zamagliti granice između fizičkih i udaljenih sastanaka kako bi timovi osjećali veću povezanost međusobno. Aplikacija Zoom za Vision Pro koristit će „beskrajno platno“ na Vision Pro uređaju, s prilagodljivim sučeljem koje se može prikazivati stvarnim svijetom ili virtualnom pozadinom. Aplikacija podržava Personas, koje su prostorni prikaz korisnika u Vision Pro uređaju. Personas izgledaju poput korisnika i mogu gestikulirati, govoriti i reagirati na temelju pokreta lica i ruku osobe koja nosi Vision Pro. Zahvaljujući tim značajkama, korisnici Zomma mogu očekivati da će se „osjećati kao da su u istoj sobi s kolegama i klijentima“, bez potrebe za bilo čime drugim osim Vision Pro uređaja. Kasnije u proljeće, Zoom aplikacija će dodati podršku za dijeljenje 3D datoteka, a datoteke će biti sposobne „oživjeti“ na Vision Pro uređaju. Također, integracija s Team Chat-om dolazi, a korisnici će na kraju moći pričvrstiti do pet Zoom sudionika bilo gdje u svom fizičkom prostoru. Prikvačeni korisnici će imati uklonjenu pozadinu, dodajući dojam da se više osoba nalazi u istoj sobi. Zoom će biti dostupan putem Vision Pro App Storea.

Zoom predstavlja impresivnu novu aplikaciju Vision Pro s osobama, dijeljenjem 3D objekata i još više

Zoom predstavlja impresivnu novu aplikaciju Vision Pro

Zoom je nedavno najavio lansiranje svoje nove aplikacije Vision Pro, koja će izlaziti u petak, 2. februara. Ova nova aplikacija ima za cilj da poništi granice između sastanaka uživo i virtuelnih sastanaka kako bi timovi bili bolje povezani međusobno.

Zoom Vision Pro

Prikaz novog Vision Pro aplikacije

Zoom aplikacija će biti dostupna na „bezgraničnom platnu“ Vision Pro uređaja, pri čemu se korisniku pruža skalabilni interfejs koji se može gledati u stvarnom svetu ili sa virtuelnom pozadinom. Aplikacija također podržava Personas, koje su prostorna reprezentacija korisnika u Vision Pro.

Odvojene 3D objekte

Kasnije u toku proleća, Zoom aplikacija će dodati podršku za deljenje 3D fajlova, pri čemu će ovi fajlovi na Vision Pro uređaju dobiti efekat „oživljavanja“. Ovaj dodatak će omogućiti korisnicima da kroz 3D objekte još bolje dočaraju svoje ideje i koncepte.

Osobe u virtualnom prostoru

Personas su ključni element Vision Pro aplikacije. Personas se stvara korištenjem kamera na Vision Pro uređaju i služe kao zamena za korisnika tokom video poziva. Personas izgledaju kao korisnik i mogu gestikulirati, govoriti i reagovati na osnovu pokreta lica i ruke korisnika Vision Pro uređaja. Ovo omogućava prirodnu interakciju sa osobama tokom video poziva.

Zoom predstavlja impresivnu novu aplikaciju Vision Pro s osobama, dijeljenjem 3D objekata i još više

Prirodna interakcija sa osobama

Vision Pro aplikacija omogućava korisnicima da se osećaju kao da su u istoj sobi sa kolegama i korisnicima. Osjećaj prisutnosti u istom prostoru poboljšava timsku saradnju i omogućava bolje razumevanje međusobnih ideja i stavova. Vision Pro je idealno sredstvo za povezivanje timova i omogućava produktivne sastanke sa manje prepreka.

Prikaz u istoj sobi sa kolegama i korisnicima

Korištenje Vision Pro aplikacije omogućava korisnicima da se osećaju kao da su svi prisutni u istoj prostoriji, bez obzira na njihovu stvarnu lokaciju. Vision Pro korisnicima nije potreban dodatni hardver ili uređaji kako bi koristili aplikaciju, što čini ovu tehnologiju veoma pristupačnom i jednostavnom za korištenje.

Zoom predstavlja impresivnu novu aplikaciju Vision Pro s osobama, dijeljenjem 3D objekata i još više

Podrška za Team Chat integraciju

Sa dodatkom podrške za integraciju Team Chata, Vision Pro aplikacija sada omogućava korisnicima da koriste chat funkcionalnosti tokom video poziva. Ova integracija omogućava još bolju komunikaciju i saradnju među timom.

Postavljanje do pet Zoom učesnika na bilo koje mjesto u fizičkom prostoru

Jedna od impresivnih mogućnosti Vision Pro aplikacije je postavljanje do pet Zoom učesnika na bilo koje mjesto u fizičkom prostoru. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da interaguju sa učesnicima kao da su stvarno prisutni, poboljšavajući tako interakciju i komunikaciju tokom sastanka.

Uklanjanje pozadine učesnika

Vision Pro aplikacija omogućava uklanjanje pozadine Zoom učesnika kako bi se stvorio dodatni efekat prisutnosti u istoj prostoriji. Ovo dodatno poboljšava osjećaj povezanosti i omogućava korisnicima da se fokusiraju na samog učesnika tokom video poziva.

Dolazak Zoom aplikacije u Vision Pro App Store

Zoom aplikacija će biti dostupna za preuzimanje u Vision Pro App Store-u. Ova činjenica omogućava lakoću pristupa aplikaciji za Vision Pro korisnike, čineći je još pristupačnijom i lako dostupnom svima koji žele da koriste ovu impresivnu tehnologiju.

Ukratko, Zoom Vision Pro aplikacija predstavlja impresivnu novu tehnologiju koja omogućava korisnicima da se osećaju kao da su u istoj sobi sa kolegama i korisnicima, koristeći samo Vision Pro uređaj. Sa podrškom za 3D objekte, Personas, Team Chat integraciju i mnoge druge funkcionalnosti, Vision Pro je idealno sredstvo za timsku saradnju i virtuelne sastanke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.