Xiaomi, jedan od vodećih proizvođača mobilnih telefona, nedavno je oduševio svoje obožavatelje predstavljanjem najnovijih modela Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro. Ono što izdvaja ove telefone je njihov Snapdragon 8 Gen 3 čip, koji pruža izuzetno brz i pouzdan performans. Ali to nije sve, Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro također dolaze sa HyperOS-om, umjesto uobičajenog MIUI interfejsa, što pruža korisnicima jedinstveno i prilagođeno iskustvo korištenja. Ovaj par telefona također dolazi sa impresivnim Leica-kalibriranim trostrukim kamerama, 32-megapikselnim selfie senzorom i LTPO AMOLED displejima. Sa opcijama memorije koje sežu do 16GB RAM-a i 1TB skladišta, ovi telefoni su idealni za one koji žele maksimalnu snagu i prostor za pohranu. Dodatno, Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro su i otporni na vodu i prašinu, što donosi dodatnu sigurnost i zaštitu. Sveukupno, ove nove ponude od Xiaomija pružaju premium iskustvo po pristupačnoj cijeni. Sada su dostupni za prethodne narudžbe, ali još uvijek nije najavljeno kada će biti dostupni u Indiji.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro: Predstavljeni novi modeli sa Snapdragon 8 Gen 3 čipom

Specifikacije Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro

Xiaomi je nedavno predstavio svoje nove modele – Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro. Oba telefona pokreće Snapdragon 8 Gen 3 čip, ali ono što je posebno u vezi sa ovim modelima je činjenica da umesto tradicionalnog MIUI interfejsa, ovi uređaji koriste potpuno novi HyperOS.

Jedna od glavnih karakteristika ovih telefona su njihove kamere koje su kalibrirane od strane kompanije Leica. Oba modela imaju trostruke zadnje kamere, omogućavajući vam da snimate fotografije i video zapise sa izuzetnom kvalitetom. Također, oba modela imaju i impresivan 32-megapikselni selfie senzor koji će omogućiti da izgledate najbolje na svojim selfijima.

Što se tiče displeja, Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro dolaze sa LTPO AMOLED displejima koji pružaju bogate boje, oštru rezoluciju i visok kontrast. Možete očekivati vrhunsko iskustvo gledanja videa i igranja igara na ovim telefonima.

Kada je u pitanju memorija, Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro nude impresivne opcije. Možete birati između do 16GB RAM-a i 1TB skladišta, što će vam omogućiti da čuvate sve svoje fotografije, video zapise i aplikacije bez brige o nedostatku prostora za skladištenje.

Ovi telefoni također dolaze sa IP68 ocenom zaštite od vode i prašine. To znači da su otporni na vodu do dubine od 1,5 metra tokom 30 minuta, pa možete biti sigurni da će vaš telefon biti zaštićen u slučaju nezgode ili lošeg vremena.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro: Predstavljeni novi modeli sa Snapdragon 8 Gen 3 čipom

Cene Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro

Kada su u pitanju cene Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro modela, treba napomenuti da se one razlikuju u zavisnosti od opcija memorije.

Počnimo sa Xiaomi 14 Pro modelom. Najjeftinija opcija za ovaj model je verzija sa 12GB RAM-a i 256GB skladišta, koja se prodaje po ceni od CNY 4,999. Ako želite više prostora za skladištenje, možete se odlučiti za verziju sa 16GB RAM-a i 1TB skladišta, čija cena iznosi CNY 6,499.

Kada je u pitanju Xiaomi 14 model, i ovde su dostupne različite opcije memorije. Najjeftinija verzija je sa 8GB RAM-a i 256GB skladišta, koja se prodaje po ceni od CNY 3,999. Verzija sa 16GB RAM-a i 1TB skladišta je najskuplja opcija i košta CNY 4,999.

Sve u svemu, ove cene su prilično konkurentne u odnosu na druge slične telefone na tržištu, posebno s obzirom na kvalitet i specifikacije koje Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro nude.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro: Predstavljeni novi modeli sa Snapdragon 8 Gen 3 čipom

Dostupnost i lansiranje

Trenutno su modeli Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro dostupni za prethodne narudžbe. Međutim, važno je napomenuti da lansiranje ovih telefona u Indiji još uvek nije najavljeno, pa korisnici iz te zemlje moraju biti strpljivi i sačekati da se ovi uređaji pojave na tržištu.

Ukratko, Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro su impresivni telefoni koji dolaze sa HyperOS interfejsom, Leica-kalibriranim kamerama, visokokvalitetnim displejima, velikom opcijom memorije i IP68 ocenom zaštite od vode i prašine. Sa konkurentnim cenama, ovi modeli su odličan izbor za one koji traže visokokvalitetne telefone sa bogatim funkcionalnostima. Ako ste zainteresovani za ovu seriju telefona, ne oklevajte da ih prethodno naručite i iskusite sve što oni mogu da vam pruže.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro: Predstavljeni novi modeli sa Snapdragon 8 Gen 3 čipom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.