WhatsApp je najpopularnija aplikacija za slanje poruka širom svijeta, a sada je još više unaprijedila svoju platformu uvođenjem nove funkcionalnosti nazvane „Tajni kod“ za zaključane chatove. Ova nova funkcija omogućava korisnicima da sakriju zaključane chatove iza tajnog koda, osiguravajući dodatni nivo privatnosti i sigurnosti. Korisnici mogu odabrati različite metode zaključavanja, uključujući PIN, lozinku, skeniranje lica ili otisak prsta. Sakriveni chatovi neće biti vidljivi na glavnom ekranu, a da biste ih otkrili, morate unijeti isti tajni kod u pretragu. Ova funkcionalnost je dostupna na iOS i Android platformama, a globalno lansiranje se očekuje u narednim mjesecima. Suvremeni korisnici WhatsAppa sada imaju još jedan alat koji im omogućava da održe svoje privatne razgovore zaštićenima od znatiželjnih pogleda.

WhatsApp uvodi novu funkcionalnost Tajni kod za zaključane chatove.

Sadržaj

WhatsApp uvodi novu funkcionalnost ‘Tajni kod’ za zaključane chatove

WhatsApp je najpopularnija aplikacija za slanje poruka širom svijeta, sa milijardama korisnika. Nedavno su najavili uvod novog sigurnosnog rješenja za svoje korisnike – ‘Tajni kod’. Ova nova funkcionalnost omogućava korisnicima da sakriju svoje zaključane chatove iza tajnog koda, pružajući dodatni sloj sigurnosti i privatnosti.

Funkcija omogućava sakrivanje zaključanih chatova iza tajnog koda

Sa funkcijom ‘Tajni kod’, korisnici WhatsAppa mogu sakriti svoje zaključane chatove od očiju znatiželjnika. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da postave tajni kod koji moraju unijeti kako bi otključali i vidjeli svoje sakrivene chatove. To je posebno korisno za korisnike koji dijele svoje uređaje sa drugima ili žele da određeni chatovi ostanu potpuno privatni.

Moguće je koristiti PIN, lozinku, skeniranje lica ili otiska prsta za zaključavanje chatova

Korisnici WhatsAppa mogu koristiti različite metode za zaključavanje svojih chatova ‘Tajnim kodom’. Jedna od opcija je postavljanje PIN koda koji je potrebno unijeti kako bi se pristupilo zaključanim chatovima. Druga opcija je postavljanje lozinke, koja omogućava korisnicima da otključaju chatove samo unosom šifre. Također je moguće koristiti skeniranje lica ili otisak prsta kao način autentifikacije za pristup tajnim chatovima.

Sakriveni chatovi neće biti vidljivi na glavnom ekranu

Jedna od ključnih karakteristika funkcije ‘Tajnog koda’ je da sakriveni chatovi neće biti vidljivi na glavnom ekranu WhatsApp aplikacije. To znači da korisnici neće morati brinuti da će njihovi tajni chatovi biti otkriveni kada neko drugi koristi njihov uređaj. Umjesto toga, zaključani chatovi će biti skriveni iza tajnog koda i dopustiti korisniku da ih vidi samo kada pravilno unese tajni kod.

Da biste otkrili zaključane chatove, morate unijeti isti tajni kod u pretragu

Kada korisnik želi otključati svoje zaključane chatove, mora unijeti isti tajni kod u pretragu. Kada unese tajni kod, sakriveni chatovi će se prikazati i korisnik će moći pristupiti svojim porukama. Ova funkcionalnost obezbjeđuje da samo osoba koja zna tajni kod može pristupiti tajnim chatovima, što čini ovu funkcionalnost vrlo sigurnom i pouzdanom.

Funkcija je dostupna na iOS i Android platformama

Funkcija ‘Tajni kod’ je dostupna na obe najpopularnije mobilne platforme – iOS i Android. To znači da korisnici WhatsAppa na bilo kojoj od ovih platformi mogu iskoristiti ovu novu sigurnosnu funkcionalnost i zaštititi svoje zaključane chatove. Bez obzira korisnički sistem iOS ili Android, korisnici mogu lako postaviti tajni kod i pristupiti svojim sakrivenim chatovima.

Globalno lansiranje funkcije očekuje se u narednim mjesecima

WhatsApp planira globalno lansiranje funkcije ‘Tajni kod’ u narednim mjesecima. To znači da će korisnici širom svijeta biti u mogućnosti da iskoriste ovu funkcionalnost i zaštite svoje privatne chatove. Ovo je sjajna vijest za sve korisnike WhatsAppa koji cijene privatnost i žele dodatnu sigurnost pri komuniciranju putem ove aplikacije.

Detalji o novoj funkcionalnosti ‘Tajni kod’

Funkcija ‘Tajni kod’ ima nekoliko ključnih detalja koji su važni za razumijevanje kako koristiti ovu funkcionalnost i kako će utjecati na korisnike WhatsAppa.

Kako koristiti ‘Tajni kod’ funkcionalnost

Da biste koristili ‘Tajni kod’ funkcionalnost, prvo morate otvoriti WhatsApp aplikaciju na svom uređaju. Nakon otvaranja aplikacije, idite na postavke aplikacije kako biste pristupili opcijama za zaključavanje chatova. U postavkama ćete pronaći opciju ‘Tajni kod’, koju trebate odabrati kako biste konfigurirali tajni kod i postavili željene metode za zaključavanje chatova.

Različite metode zaključavanja chatova

WhatsApp omogućava korisnicima da odaberu različite metode za zaključavanje svojih chatova ‘Tajnim kodom’. Jedna od opcija je PIN kod, koji korisnik mora unijeti kako bi pristupio zaključanim chatovima. Druga opcija je postavljanje lozinke, koja pruža dodatnu sigurnost. Također je moguće koristiti skeniranje lica ili otisak prsta kao način autentifikacije za pristup tajnim chatovima.

Prikazivanje zaključanih chatova

Kada korisnici konfigurišu svoje zaključane chatove ‘Tajnim kodom’, ti chatovi neće biti vidljivi na glavnom ekranu WhatsApp aplikacije. Umjesto toga, zaključani chatovi će biti skriveni iza tajnog koda kako bi se osigurala privatnost. Ova funkcionalnost je vrlo korisna za korisnike koji dijele svoje uređaje sa drugima ili žele da određeni chatovi ostanu potpuno privatni.

Unos tajnog koda za otkrivanje chatova

Kada korisnik želi otključati svoje zaključane chatove, mora unijeti isti tajni kod u pretragu. Nakon unosa tajnog koda, sakriveni chatovi će se prikazati na ekranu i korisnik će moći pristupiti svojim porukama. Ova funkcionalnost je jednostavna za korištenje i pruža dodatnu sigurnost i privatnost korisnicima WhatsAppa.

Podržane platforme

Funkcija ‘Tajni kod’ je dostupna na iOS i Android platformama. To znači da korisnici WhatsAppa mogu iskoristiti ovu funkcionalnost bez obzira na to koje mobilne platforme koriste. Bilo da korisnik koristi iPhone ili Android telefon, može lako postaviti tajni kod i zatvoriti svoje zaključane chatove.

WhatsApp uvodi novu funkcionalnost Tajni kod za zaključane chatove.

Kako koristiti ‘Tajni kod’ funkcionalnost

Korištenje ‘Tajnog koda’ funkcionalnosti je vrlo jednostavno i zahtijeva samo nekoliko koraka. Slijedite ove korake da biste konfigurirali tajni kod i zaključali svoje chatove na WhatsAppu.

Korak 1: Otvorite WhatsApp aplikaciju

Prvo trebate otvoriti WhatsApp aplikaciju na svom mobilnom uređaju. Pronađite ikonu aplikacije na početnom ekranu i dodirnite je da biste otvorili aplikaciju.

Korak 2: Otvaranje postavki aplikacije

Nakon što otvorite WhatsApp aplikaciju, pronađite i otvorite postavke aplikacije. Ovo možete obično učiniti tako što ćete dodirnuti ikonu tri tačke ili burger menija u gornjem desnom ili donjem desnom uglu ekrana.

Korak 3: Pronalaženje opcije ‘Tajni kod’

U postavkama WhatsApp aplikacije, potražite opciju ‘Tajni kod’. Ova opcija će biti dostupna u sekciji zaštite privatnosti ili sigurnosti. Dodirnite opciju ‘Tajni kod’ da biste nastavili.

Korak 4: Odabir metode zaključavanja chatova

Nakon što odaberete opciju ‘Tajni kod’, biće vam prikazane različite metode za zaključavanje svojih chatova. Možete odabrati PIN kod, lozinku, skeniranje lica ili otisak prsta kao način autentifikacije. Odaberite željenu metodu za zaključavanje chatova.

Korak 5: Zaključavanje odabranih chatova

Nakon što odaberete metodu zaključavanja, možete zaključati odabrane chatove. Da biste to uradili, jednostavno dodirnite na zaključani chat i on će postati sakriven iza tajnog koda. Sada zaključani chat neće biti vidljiv na glavnom ekranu i moći ćete ga otključati samo kada pravilno unesete tajni kod.

Različite metode zaključavanja chatova

Funkcija ‘Tajni kod’ WhatsAppa omogućava korisnicima da koriste različite metode za zaključavanje svojih chatova. Ove metode pružaju dodatnu sigurnost i privatnost korisnicima koji žele zaštititi svoje privatne razgovore.

PIN kod

Jedna od opcija za zaključavanje chatova ‘Tajnim kodom’ je upotreba PIN koda. PIN kod je kombinacija brojeva koju korisnik treba unijeti kako bi pristupio zaključanim chatovima. Ova metoda je jednostavna i brza, a pruža pouzdanu zaštitu privatnosti.

Lozinka

Druga opcija za zaključavanje chatova je korištenje lozinke. Lozinka je kombinacija slova, brojeva i specijalnih znakova koju korisnik mora unijeti kako bi otključao chatove. Ova metoda pruža dodatnu sigurnost i može biti korisna za korisnike koji žele dodatnu složenost u svom tajnom kodu.

Skeniranje lica

Korisnici WhatsAppa također mogu koristiti opciju skeniranja lica kao način zaključavanja svojih chatova. Kada korisnik odabere ovu opciju, trebaće mu da svoje lice skenira kako bi otključao zaključane chatove. Ova metoda pruža visok nivo sigurnosti, jer samo korisnik s pravim licem može pristupiti tajnim chatovima.

Otisak prsta

Još jedna mogućnost za zaključavanje chatova je korištenje otiska prsta kao načina autentifikacije. Korisnici koji imaju mobilne uređaje sa senzorima za otisak prsta mogu koristiti ovu opciju da bi otključali zaključane chatove. Samo korisnik s pravim otiskom prsta može pristupiti tajnim chatovima, pružajući dodatno sigurnost i privatnost.

WhatsApp uvodi novu funkcionalnost Tajni kod za zaključane chatove.

Prikazivanje zaključanih chatova

Jedna od glavnih prednosti funkcije ‘Tajnog koda’ je mogućnost sakrivanja zaključanih chatova na glavnom ekranu WhatsApp aplikacije. Ovo pruža korisnicima veću privatnost i sigurnost, jer njihovi tajni chatovi neće biti vidljivi drugim korisnicima uređaja.

Sakrivanje chatova na glavnom ekranu

Kada korisnik zaključa svoje chatove ‘Tajnim kodom’, ti chatovi će biti skriveni na glavnom ekranu WhatsApp aplikacije. To znači da drugi korisnici, koji pregledavaju uređaj, neće moći vidjeti i pristupiti tim chatovima. Ova funkcionalnost je korisna za korisnike koji dijele svoje mobilne uređaje sa drugima ili žele zadržati svoje privatne razgovore potpuno skrivenim.

Pregled zaključanih chatova

Iako su zaključani chatovi skriveni na glavnom ekranu, korisnici i dalje mogu lako pregledavati i pristupiti tim chatovima. Kada unesu tajni kod, svi zaključani chatovi će biti prikazani korisniku. Korisnik može jednostavno dodirnuti chat da ga otključa i pristupi svojim porukama. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da imaju kontrolu nad svojim privatnim chatovima i da otključaju samo one chatove koje žele vidjeti.

Unos tajnog koda za otkrivanje chatova

Kada korisnik želi otključati svoje zaključane chatove, mora unijeti isti tajni kod koji je postavio prilikom zaključavanja chatova. Ova metoda osigurava da samo osoba koja zna tajni kod može pristupiti tajnim chatovima.

Korak 1: Pokretanje pretrage u WhatsApp aplikaciji

Da biste otključali svoje zaključane chatove, prvo morate pokrenuti pretragu unutar WhatsApp aplikacije. To možete obično učiniti tako što ćete dodirnuti ikonu lupe ili provjeriti da li postoji polje za pretragu na vrhu aplikacije. Dodirnite ovo polje da biste započeli pretragu.

Korak 2: Unos tajnog koda

Nakon što pokrenete pretragu, trebaće vam da unesete tajni kod koji ste postavili za zaključavanje chatova. Unesite tajni kod koristeći tastaturu na ekranu i kliknite na dugme „Potvrdi“ ili „Unesi“ kako biste nastavili.

Korak 3: Prikazivanje otključanih chatova

Kada unesete tajni kod, zaključani chatovi će se prikazati na ekranu. Možete ih jednostavno dodirnuti da biste otključali chat i pristupili svojim porukama. Ova faza dijela učiniće da se chatovi otključaju i prikazivaju normalno na vašem ekranu.

WhatsApp uvodi novu funkcionalnost Tajni kod za zaključane chatove.

Podržane platforme

Funkcija ‘Tajni kod’ je dostupna na obe najpopularnije mobilne platforme – iOS i Android. To znači da korisnici WhatsAppa mogu iskoristiti ovu funkcionalnost bez obzira na to koje mobilne platforme koriste. Bilo da korisnik koristi iPhone ili Android telefon, moći će lako postaviti tajni kod i zaštititi svoje zaključane chatove.

iOS

‘ Tajni kod’ funkcionalnost je kompatibilna sa iOS platformom, što znači da korisnici iPhonea mogu iskoristiti ovu funkcionalnost. Nezavisno od toga koji iPhone model koristite, možete konfigurirati tajni kod i zaključati svoje chatove na WhatsAppu. Apple je poznat po svojoj sigurnosti, pa će ova funkcija dodati još jedan sloj sigurnosti korisnicima iPhonea.

Android

WhatsApp ‘Tajni kod’ funkcionalnost također je podržana na Android platformi. To znači da korisnici Android telefona mogu koristiti ovu funkcionalnost kako bi sakrili i zaštitili svoje zaključane chatove. Bez obzira na proizvođača ili model Android telefona koji koristite, možete lako konfigurirati tajni kod i uživati u većoj sigurnosti i privatnosti na WhatsAppu.

Očekivano globalno lansiranje funkcije

WhatsApp planira globalno lansiranje funkcije ‘Tajni kod’ u narednim mjesecima. Korisnici širom svijeta će biti u mogućnosti iskoristiti ovu funkcionalnost koja donosi veću sigurnost i privatnost pri komunikaciji putem WhatsAppa.

Planirano globalno lansiranje funkcije

WhatsApp je otkrio da planira lansirati funkciju ‘Tajni kod’ širom svijeta u narednim mjesecima. Očekuje se da će svi korisnici imati pristup ovoj funkcionalnosti, bez obzira na to na kojoj se mobilnoj platformi nalaze. Ovo globalno lansiranje je važno jer će omogućiti korisnicima iz cijelog svijeta da iskoriste ovu sigurnosnu funkcionalnost i zaštite svoje privatne razgovore.

Proces distribucije funkcije

Proces distribucije funkcije ‘Tajni kod’ će biti postepen i na raspolaganju će biti korisnicima širom svijeta kako se lansiranje bude odvijalo. WhatsApp će ažurirati svoje aplikacije putem App Storea za korisnike iOS platforme i putem Google Play Storea za korisnike Android platforme. Korisnici će morati izvršiti ažuriranje aplikacije kako bi imali pristup novoj funkcionalnosti.

WhatsApp uvodi novu funkcionalnost Tajni kod za zaključane chatove.

Prednosti ‘Tajnog koda’

Uvođenje funkcije ‘Tajni kod’ donosi niz prednosti za korisnike WhatsAppa. Evo nekih od ključnih prednosti:

Povećana privatnost korisnika

Jedna od ključnih prednosti funkcije ‘Tajni kod’ je povećanje privatnosti korisnika. Kada korisnik zaključa svoje chatove iza tajnog koda, oni neće biti vidljivi drugim korisnicima ili znatiželjnicima koji pregledavaju njihov uređaj. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da zadrže svoje privatne razgovore potpuno skrivenim i da imaju kontrolu nad svojom privatnosti.

Dodatni sloj sigurnosti za zaključane chatove

Funkcija ‘Tajni kod’ pruža dodatni sloj sigurnosti za zaključane chatove. Kada korisnik konfiguriše tajni kod i postavi odgovarajuću metodu zaključavanja, samo on može pristupiti tim chatovima. Ova funkcionalnost čini korisničke chatove sigurnim od neovlaštenog pristupa i osigurava da samo osoba koja zna tajni kod može otključati chat i pristupiti porukama.

Nedostaci ‘Tajnog koda’

Iako funkcija ‘Tajni kod’ donosi mnoge prednosti, također postoji nekoliko nedostataka koje korisnici trebaju imati na umu:

Potencijalni problemi s pamćenjem tajnog koda

Kao i kod bilo kojeg lozinke ili PIN koda, postoji potencijalni problem s pamćenjem tajnog koda. Ako korisnik zaboravi tajni kod, može se suočiti s problemima pristupa svojim zaključanim chatovima. Stoga je važno da korisnici odaberu tajni kod koji je jednostavan za pamćenje, ali dovoljno siguran da zaštiti njihove chatove.

Gubitak pristupa chatovima u slučaju zaboravljenog koda

Ako korisnik zaboravi tajni kod koji je postavio za zaključavanje svojih chatova, može izgubiti pristup tim chatovima. Ovo može biti frustrirajuće, posebno ako korisnik ima važne poruke ili informacije u zaključanim chatovima. Stoga korisnici trebaju pažljivo pristupiti postavljanju tajnog koda i biti sigurni da će ga pametno pamtiti.

Poteškoće pri otključavanju chatova u hitnim situacijama

Još jedan potencijalni nedostatak funkcije ‘Tajni kod’ je da može biti teže otključati chatove u hitnim situacijama. Na primjer, ako korisnik hitno treba pristupiti određenim informacijama ili kontaktirati nekoga, a zaboravio je tajni kod, može doći do poteškoća i kašnjenja. Stoga je važno da korisnici dobro razmisle o svojoj metodi zaključavanja i budu spremni suočiti se s takvim situacijama.

U zaključku, funkcija ‘Tajni kod’ donosi veću sigurnost i privatnost korisnicima WhatsAppa. Omogućava korisnicima da sakriju svoje zaključane chatove iza tajnog koda i pristupaju im samo kada pravilno unesu tajni kod. Ova funkcionalnost je dostupna na iOS i Android platformama i očekuje se globalno lansiranje u narednim mjesecima. Iako postoje neki nedostaci, kao zaboravljanje tajnog koda, ovi nedostaci mogu se lako prevazići pažljivim pristupom postavljanju tajnog koda. U cjelini, funkcija ‘Tajni kod’ predstavlja korak naprijed za WhatsApp u zaštiti privatnosti i sigurnosti korisnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.