WhatsApp kanali su nova funkcija koja omogućava jednosmjernu komunikaciju putem poruka, slično društvenim mrežama. Meta, vlasnik WhatsAppa, postepeno proširuje dostupnost ove funkcije. Najnovija beta verzija WhatsAppa uključuje reakcije na poruke u Kanalima, što omogućava pratiteljima da izraze svoje mišljenje putem emoji reakcija. Korisnici mogu birati samo iz prethodno odabranih emoji reakcija koje su postavili administratori Kanala. Ova funkcija postaje sve šire dostupna beta test korisnicima u regijama gdje su WhatsApp kanali već dostupni. S obzirom na konkurenciju koju predstavljaju Telegram i Signal, koji neprestano dodaju inovativne nove funkcije, WhatsApp ne može mirno odmarati na svom uspjehu. Ova nova funkcionalnost reakcija na poruke može biti korak naprijed za WhatsApp u njegovom nastojanju da postane platforma za jednosmjernu komunikaciju između korisnika i influencera.

WhatsApp kanali – reakcije na poruke se uvode većem broju beta testera

WhatsApp je popularna aplikacija za slanje poruka koja konstantno radi na unapređenju svojih funkcionalnosti kako bi zadovoljila potrebe korisnika. Nedavno su uvedene nove mogućnosti reakcija na poruke, a sada se ove funkcionalnosti proširuju na veći broj korisnika koji su uključeni u beta testiranje.

WhatsApp kanali - reakcije na poruke se uvode većim broju beta testera

WhatsApp Channels i uvodjenje mogućnosti reakcija na poruke

WhatsApp Channels su novi dodatak ovoj aplikaciji koji omogućava jednosmernu komunikaciju, sličnu društvenim medijima, gde je moguće slati poruke većem broju primalaca. Ova funkcionalnost je trenutno dostupna u ograničenom broju regiona, ali se očekuje da će se njeno dostupnost postepeno proširiti. Uz uvođenje WhatsApp Channels, korisnici će sada imati mogućnost da reaguju na poruke putem predefinisanih emoji reakcija.

Nova beta verzija WhatsApp-a i nova mogućnost reakcija

Najnovija beta verzija WhatsApp-a, v2.23.19.4, donosi dodatnu funkcionalnost reakcija na poruke u okviru WhatsApp Channels. Pratitelji kanala sada mogu slati emoji reakcije na specifične objave unutar kanala kako bi bolje izrazili svoje mišljenje. Vlasnik kanala i ostali pratioci će moći videti ove reakcije. Ova funkcionalnost je prethodno bila dostupna samo manjem broju korisnika, ali se sada postepeno proširuje na beta testere u regionima gde su WhatsApp Channels već dostupni.

WhatsApp kanali - reakcije na poruke se uvode većim broju beta testera

Dostupnost kanala i proširenje mogućnosti

WhatsApp Channels trenutno nisu dostupni u svim regionima, ali Messenger (meta kompanija koja stoji iza WhatsApp-a) postepeno proširuje dostupnost ove funkcionalnosti. Korisnici u Čileu, Kolumbiji, Egiptu, Keniji, Maleziji, Maroku, Peruu, Singapuru i Ukrajini već mogu pristupiti funkciji reakcija na poruke. Ukoliko korisnici još uvek nemaju pristup ovim kanalima, moguće je da će biti obavešteni čim funkcionalnost postane dostupna u njihovom regionu.

Izbor predefinisanih emoji reakcija

Pri slanju reakcija na poruke u WhatsApp kanalima, korisnici mogu birati između predefinisanih emoji reakcija koji su odabrani od strane administratora kanala. Ovi emoji su namenjeni da izraze različita osećanja i mišljenja. Predefinisane emoji reakcije uključuju palac gore, crveno srce, smejalicu, iznenađenu facu, tužnu facu i ruke spojene u zahvalnosti ili molitvi. Vlasnici kanala takođe imaju mogućnost da zabrane reakcije na poruke, ako to žele.

WhatsApp kanali - reakcije na poruke se uvode većim broju beta testera

Mogućnost zabrane reakcija na poruke

Kako bi vlasnici kanala imali veću kontrolu nad komunikacijom u WhatsApp kanalima, omogućeno im je da zabrane mogućnost reakcija na poruke. Ova funkcionalnost je korisna ako vlasnik kanala želi da zadrži jednosmernu komunikaciju ili želi da izbegne zloupotrebu reakcija od strane pratilaca kanala. Zabrana reakcija na poruke pruža vlasnicima kanala veću fleksibilnost i kontrolu nad sadržajem i interakcijom.

WhatsApp kanali i funkcionalnost reakcija

Uvođenje funkcionalnosti reakcija na poruke u WhatsApp kanale predstavlja značajan korak ka poboljšanju korisničkog iskustva. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da brzo i jednostavno izraze svoje mišljenje o određenoj poruci bez potrebe za pisanjem dužeg odgovora. Emoji reakcije su prepoznatljive i lako razumljive svima, čineći komunikaciju još jednostavnijom.

WhatsApp kanali - reakcije na poruke se uvode većim broju beta testera

Pretraga funkcionalnosti reakcija u WhatsApp kanalima

Funkcionalnost reakcija na poruke u WhatsApp kanalima omogućava pratiteljima kanala da brže i efikasnije ukažu vlasnicima kanala na svoje mišljenje. Umesto da pišu dug i detaljan komentar, pratitelji kanala mogu jednostavno odabrati odgovarajuću emoji reakciju koja najbolje oslikava njihovo mišljenje o poruci. Ovo smanjuje vreme i napor potreban za izražavanje svoje reakcije, čineći komunikaciju još efikasnijom.

Dostupnost beta testiranja i proširenje regiona

Nova beta verzija WhatsApp-a donosi funkcionalnost reakcija na poruke u kanalima, ali ta dostupnost se trenutno proširuje samo na određene beta testere u regionima gde su kanali već dostupni. Međutim, s obzirom na to da WhatsApp Channels još uvek nije dostupan u većini regiona, moguće je da će ova funkcionalnost biti dostupna stabilnim korisnicima u roku od mesec dana. Važno je napomenuti da WhatsApp može obavestiti korisnike kada se funkcionalnost reakcija na poruke proširi na njihov region.

WhatsApp kanali - reakcije na poruke se uvode većim broju beta testera

Impakt novih funkcionalnosti na korisnike

Uvođenje funkcionalnosti reakcija na poruke u WhatsApp kanale donosi korisnicima nove načine izražavanja i interakcije sa sadržajem kanala. Emoji reakcije omogućavaju brže i jednostavnije izražavanje mišljenja, čime se olakšava komunikacija. Ova funkcionalnost će takođe pomoći vlasnicima kanala da dobiju povratne informacije od pratilaca i bolje razumeju njihove potrebe i interese.

WhatsApp kanali i konkurencija

WhatsApp je veoma popularna aplikacija za slanje poruka i ima veliki broj korisnika širom sveta. Međutim, kako bi ostala konkurentna u ovom brzom svetu tehnologije, WhatsApp mora konstantno unapređivati svoje funkcionalnosti. Konkurencija poput Telegrama i Signala takođe nude inovativne funkcionalnosti koje privlače nove korisnike. Uvođenje WhatsApp kanala i funkcionalnosti reakcija na poruke je korak ka poboljšanju konkurentnosti ove aplikacije i pružanju dodatnih opcija korisnicima.

Ukupno, WhatsApp kanali sa funkcionalnošću reakcija na poruke predstavljaju značajan korak napred u unapređivanju korisničkog iskustva. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da brzo izraze svoje mišljenje i interakciju sa kanalom putem predefinisanih emoji reakcija. Proširenje dostupnosti kanala i beta testiranje omogućava korisnicima da isprobaju ove funkcionalnosti pre nego što postanu dostupne širem auditorijumu. Uvođenje novih funkcionalnosti i proširenje regiona ukazuje na to da WhatsApp želi da ostane u koraku sa konkurencijom i pruži korisnicima sve više mogućnosti za interakciju i izražavanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.