WhatsApp je sada dostupan i za Mac uređaje, omogućavajući korisnicima da uživaju u svim pogodnostima ove popularne aplikacije na svojim računarima. Nova aplikacija za Mac donosi sa sobom mnoštvo novih funkcija, uključujući i mogućnost video poziva. Aplikacija je jednostavna za preuzimanje putem App Store-a, međutim, trenutno nije moguće pronaći je putem pretrage. Ipak, postoji link preko kojeg je moguće preuzeti aplikaciju. Nije samo Mac uređaj koji će imati privilegiju korištenja WhatsAppa na svom uređaju, već se očekuje da će aplikacija uskoro biti dostupna i za iPad. Sada se postavlja pitanje da li će neke funkcionalnosti biti dostupne i na web verziji aplikacije. Sve ove inovacije pružaju velike mogućnosti korisnicima za jednostavnu komunikaciju i uživanje u svim pogodnostima koje WhatsApp pruža, kako na mobilnim uređajima, tako i na desktop računarima.

WhatsApp je sada dostupan i za Mac uređaje

WhatsApp je sada dostupan i za Mac uređaje

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka u svijetu, sa preko 2 milijarde korisnika širom svijeta. Do sada je aplikacija bila dostupna samo na mobilnim telefonima, ali sada je WhatsApp konačno dostupan i za Mac uređaje. Ovo će mnogim korisnicima omogućiti lak pristup svojim porukama i funkcijama na svojim računarima.

Nova aplikacija za Mac pruža više funkcija uključujući video pozive

Nova WhatsApp aplikacija za Mac pruža više funkcija od prethodnih verzija. Jedna od najvećih novosti je mogućnost obavljanja video poziva direktno sa računara. Ovo je sjajna vijest za sve korisnike koji često obavljaju video pozive, jer sada mogu uživati u većem ekranu i boljoj kvaliteti slike tokom razgovora.

Pored toga, nova aplikacija omogućava i jednostavniju upotrebu aplikacije za slanje poruka. Sada možete koristiti tipkovnicu svog računara za unos poruka umjesto da koristite mali ekran tastature na mobilnom telefonu. Ovo će značajno olakšati i ubrzati proces slanja poruka.

WhatsApp je sada dostupan i za Mac uređaje

Preuzimanje aplikacije

Dostupnost u App Store-u

WhatsApp aplikacija za Mac je dostupna za preuzimanje u App Store-u. Samo pretražite „WhatsApp“ i pronađite aplikaciju za Mac i zatim kliknite na dugme „Preuzmi“. Aplikacija će se automatski instalirati na vašem računaru i biće spremna za upotrebu.

Preuzimanje putem linka

Trenutno nije moguće pretraživati aplikaciju putem pretrage u App Store-u, ali je moguće preuzeti putem linka. Ako nemate pristup App Store-u ili imate problema sa pretragom, možete posjetiti zvaničnu WhatsApp web stranicu i tamo pronaći odgovarajući link za preuzimanje aplikacije za Mac.

Nemogućnost pretrage u App Store-u

Trenutno postoji jedan mali nedostatak – nemogućnost pretrage aplikacije direktno u App Store-u. Morate prvo pronaći link za preuzimanje ili posjetiti WhatsApp web stranicu kako biste pristupili aplikaciji za Mac. Nadamo se da će ovo biti riješeno u skorijoj budućnosti kako bi korisnici mogli jednostavnije pretraživati i preuzimati aplikaciju.

WhatsApp je sada dostupan i za Mac uređaje

Očekivana aplikacija za iPad

WhatsApp je već dostupan na iPhone i Android uređajima, ali korisnici iPad uređaja su često bili uskraćeni za tu mogućnost. Međutim, dobre vijesti su da se očekuje da će uskoro biti dostupna aplikacija za WhatsApp na iPad uređajima. Ovo će omogućiti korisnicima da koriste WhatsApp na svim svojim uređajima, bez obzira na to da li koriste telefon ili tablet.

Očekuje se da će aplikacija za iPad imati slične funkcije kao i aplikacija za Mac, uključujući mogućnost obavljanja video poziva i slanje poruka. To će omogućiti korisnicima da budu povezani sa svojim prijateljima, porodicom i kolegama bez obzira na uređaj koji koriste.

WhatsApp je sada dostupan i za Mac uređaje

Moguće funkcije na web verziji aplikacije

WhatsApp također ima web verziju koja omogućava korisnicima pristup WhatsAppu putem svog web preglednika. Iako web verzija trenutno nema sve funkcije koje su dostupne u mobilnoj i Mac aplikaciji, postoji mogućnost da će se neke od tih funkcija dodati u budućim ažuriranjima.

Moguće funkcije koje se očekuju na web verziji aplikacije uključuju obavljanje video poziva, slanje i primanje audio poruka, kao i dijeljenje datoteka. Ovo bi omogućilo korisnicima da imaju sve funkcije koje već imaju na mobilnim i Mac uređajima, ali putem svog web preglednika.

WhatsApp je već dugi niz godina omiljena aplikacija za razmjenu poruka, a sada je dostupna i za Mac uređaje. Nova aplikacija za Mac donosi više funkcija uključujući video pozive i jednostavniju upotrebu aplikacije. Aplikacija je dostupna za preuzimanje u App Store-u, iako trenutno nije moguće pretraživati je putem pretrage. Također se očekuje da će uskoro biti dostupna aplikacija za WhatsApp na iPad uređajima. Nadamo se da će u budućnosti biti dostupne i dodatne funkcije na web verziji aplikacije. Sve ove promjene čine WhatsApp sveobuhvatnijom i praktičnijom aplikacijom za korisnike Mac uređaja.

WhatsApp je sada dostupan i za Mac uređaje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.