WhatsApp je nedavno pokrenuo testiranje novih funkcija u svojoj beta verziji aplikacije, u cilju poboljšanja privatnosti korisnika. Jedna od tih funkcija je mogućnost pričvršćivanja poruka u grupnim četovima na vrhu razgovora, čime korisnici mogu zadržati važne informacije ili podsjetnike na vidljivom mjestu do 30 dana. Također, WhatsApp radi na dodavanju opcija izbora korisničkog imena i skrivanju IP adrese prilikom pozivanja. Korisnici će imati mogućnost odabira korisničkog imena koje mogu podijeliti s drugim WhatsApp korisnicima, a skrivanje IP adrese prilikom poziva će dodatno osigurati privatnost korisnika. Ove novosti trenutno su dostupne samo na beta verziji aplikacije, ali se očekuje da će uskoro biti implementirane i u stabilnoj verziji.

WhatsApp dodaje podršku za skrivanje IP adresa prilikom pozivanja radi zaštite privatnosti korisnika

WhatsApp testira novu funkcionalnost pričvršćivanja poruka u grupnim četovima

WhatsApp je pokrenuo testiranje mogućnosti pričvršćivanja poruka u grupnim četovima na beta verziji aplikacije. Ova nova funkcionalnost omogućava korisnicima da pričvrste poruke na vrh četova i zadrže ih tamo maksimalno 30 dana. To je vrlo korisno kada korisnici žele istaknuti važnu poruku ili ostaviti informacije koje su dostupne svim članovima grupe tokom određenog vremenskog perioda. Ova funkcionalnost je trenutno dostupna samo na beta verziji aplikacije, ali se očekuje da će biti dostupna svim korisnicima u skoroj budućnosti.

WhatsApp radi na novim funkcijama za zaštitu privatnosti korisnika

WhatsApp uvijek radi na unapređenju sigurnosti i privatnosti svojih korisnika. Jedna od novih funkcija na kojoj trenutno radi je mogućnost odabira korisničkog imena koje korisnici mogu dijeliti s drugim korisnicima na platformi. Ova opcija je dobrovoljna i korisnici mogu odabrati da li žele imati korisničko ime i da li ga žele dijeliti s drugim korisnicima. Cilj ove funkcionalnosti je pružiti korisnicima veću kontrolu nad njihovim identitetom na platformi i omogućiti im da više personaliziraju svoje korisničko iskustvo.

WhatsApp dodaje podršku za skrivanje IP adresa prilikom pozivanja radi zaštite privatnosti korisnika

WhatsApp dodaje podršku za skrivanje IP adresa prilikom pozivanja

Osim novih funkcionalnosti koje se odnose na zaštitu privatnosti korisnika, WhatsApp također dodaje podršku za skrivanje IP adresa prilikom pozivanja. Ova funkcionalnost ima za cilj dodatno povećanje sigurnosti i privatnosti korisnika. Kada korisnik obavlja poziv, IP adresa će biti zaklonjena, što znači da neće biti moguće pratiti ili identificirati korisnike na osnovu njihovih IP adresa. Ova opcija za skrivanje IP adresa prilikom poziva već postoji na nekim drugim platformama za komunikaciju, a sada se i WhatsApp pridružuje toj listi.

Kako će skrivanje IP adresa prilikom pozivanja štititi privatnost korisnika

Skrivanje IP adresa prilikom pozivanja ima mnoge prednosti kada je u pitanju privatnost korisnika. Kada korisnik obavlja poziv, njegova IP adresa će biti sakrivena, čime se smanjuje rizik od praćenja i zloupotrebe podataka. Ova mjera dodatno povećava sigurnost poziva i osigurava da korisnici mogu komunicirati putem aplikacije bez brige o svojoj privatnosti. Neće biti moguće identificirati korisnike na osnovu njihovih IP adresa, čime se pruža dodatna zaštita korisničkim informacijama.

WhatsApp dodaje podršku za skrivanje IP adresa prilikom pozivanja radi zaštite privatnosti korisnika

Funkcionalnost skrivanja IP adresa je dobrovoljna

Važno je napomenuti da je funkcionalnost skrivanja IP adresa prilikom pozivanja dobrovoljna. To znači da korisnici koji žele skrivati svoju IP adresu prilikom poziva će moći aktivirati ovu opciju u postavkama aplikacije. S druge strane, korisnici koji ne žele koristiti ovu funkciju će i dalje moći obavljati pozive bez promjena. WhatsApp želi osigurati da korisnici imaju mogućnost odabrati šta žele učiniti s svojim IP adresama i pružiti im veću kontrolu nad svojom privatnošću.

Prednosti skrivanja IP adresa prilikom pozivanja

Skrivanje IP adresa prilikom pozivanja ima mnoge prednosti i koristi za korisnike. Prva i najvažnija prednost je veća privatnost korisnika. Korisnici mogu biti sigurni da njihova IP adresa neće biti otkrivena prilikom poziva, što znači da njihove aktivnosti ostaju privatne i da nema mogućnosti za praćenjem ili identifikacijom putem IP adrese. Ovo smanjuje rizik od zloupotrebe podataka i povećava sigurnost korisnika tokom poziva. Također se povećava sigurnost poziva jer se u isto vrijeme štiti i korisnikova identifikacija i informacije.

WhatsApp dodaje podršku za skrivanje IP adresa prilikom pozivanja radi zaštite privatnosti korisnika

Izazovi i mogući problemi s funkcionalnošću skrivanja IP adresa

Iako je funkcionalnost skrivanja IP adresa prilikom pozivanja korisna i štiti privatnost korisnika, mogu postojati i izazovi i problemi koji proizlaze iz nje. Jedan od potencijalnih problema je moguća poteškoća s kvalitetom i stabilnošću poziva. Skrivanje IP adresa može zahtijevati dodatne korake i postupke, što može dovesti do nekih tehničkih problema pri uspostavljanju veze. Također, kako bi se osigurala visoka kvaliteta poziva, može biti potrebno poboljšanje infrastrukture i tehnologije koja podržava ovu funkcionalnost.

Planovi za lansiranje nove funkcionalnosti

Trenutno je funkcionalnost skrivanja IP adresa dostupna samo na beta verziji aplikacije. WhatsApp planira temeljito testirati ovu funkcionalnost i sakupiti povratne informacije korisnika prije konačnog lansiranja. Ova povratna informacija će pomoći WhatsApp-u da dodatno poboljša performanse i osigura da funkcija radi bez ikakvih problema. Nakon završetka testiranja, očekuje se da će funkcionalnost skrivanja IP adresa biti dostupna svim korisnicima kako bi bolje zaštitila njihovu privatnost i pružila im sigurno okruženje za komunikaciju putem aplikacije.

WhatsApp dodaje podršku za skrivanje IP adresa prilikom pozivanja radi zaštite privatnosti korisnika

Kako koristiti funkcionalnost skrivanja IP adresa prilikom pozivanja

Korisnici će moći aktivirati ili deaktivirati funkcionalnost skrivanja IP adresa prilikom pozivanja putem postavki u aplikaciji. Proces sakrivanja IP adrese će se automatski pokretati prilikom svakog poziva, pružajući korisnicima potpunu zaštitu privatnosti. Sam postupak će biti jednostavan za korištenje i neće zahtijevati nikakve dodatne korake ili radnje od strane korisnika.

Sigurnost i privatnost kao prioritet za WhatsApp

WhatsApp je uvijek imao za cilj osigurati sigurnu i privatnu komunikaciju za svoje korisnike. Uvođenje funkcionalnosti skrivanja IP adresa prilikom pozivanja je još jedan korak koji WhatsApp poduzima kako bi unaprijedio sigurnost i privatnost svojih korisnika. Dodavanje mogućnosti odabira korisničkog imena također je još jedan način na koji WhatsApp pruža veću kontrolu korisnicima nad njihovim identitetom na platformi. Kroz ove nove funkcionalnosti, WhatsApp osigurava da korisnici mogu sigurno i pouzdano komunicirati putem aplikacije i da njihovi podaci budu zaštićeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.