Važna ažuriranja uključuju ažuriranja verzije i sigurnosna ažuriranja. Ovaj članak pruža pregled svih modela koji su ove sedmice dobili Android ažuriranje. Važno je napomenuti da su ključne nadogradnje obuhvatale ažuriranja verzije i beveiligingsupdates. Najnovije sigurnosno ažuriranje za sedmicu 46 uključivalo je update za različite modele Samsung i Motorola telefona. Ako se tvoj telefon ne nalazi na listi, to ne znači da nema dostupno ažuriranje. Ažuriranja se primjenjuju tokom cijele godine. Da biste ostali informisani o budućim Android ažuriranjima, možete pratiti Android Planet putem zvanične aplikacije ili newslettera.

Važna ažuriranja

Važna ažuriranja su ključni dio održavanja vašeg operativnog sustava i aplikacija. Ona omogućavaju poboljšanje performansi, sigurnosti i funkcionalnosti vašeg uređaja. Dva glavna tipa ažuriranja su ažuriranje verzije i sigurnosna ažuriranja.

Ažuriranje verzije

Ažuriranje verzije operativnog sustava ili aplikacija donosi nove značajke, unaprjeđenja i ispravke grešaka. Nova verzija može donijeti bolje korisničko iskustvo, poboljšanu stabilnost, veću učinkovitost i dodatne funkcionalnosti koje su nedostajale u prethodnoj verziji. Ova ažuriranja mogu biti dostupna redovito i preporučljivo je uvijek provjeravati dostupnost novih verzija.

Sigurnosna ažuriranja

Sigurnosna ažuriranja su posebno ključna jer osiguravaju zaštitu vašeg uređaja od sigurnosnih ranjivosti i prijetnji. Ova ažuriranja uključuju ispravke poznatih sigurnosnih rizika i ranjivosti koje bi mogle biti iskorištene od strane hakera ili zlonamjernog softvera. Redovita instalacija sigurnosnih ažuriranja važna je za održavanje vašeg uređaja zaštićenim i sigurnim.

Važna ažuriranja uključuju ažuriranja verzije i sigurnosna ažuriranja

Ažuriranje verzije operativnog sustava

Ažuriranje verzije operativnog sustava donosi brojne prednosti i poboljšanja. Evo nekoliko razloga zašto je važno ažurirati verziju operativnog sustava:

Prednosti ažuriranja verzije operativnog sustava

 1. Unaprjeđene značajke i funkcionalnosti: Ažuriranje verzije operativnog sustava može donijeti nove značajke, unaprijediti postojeće funkcionalnosti i pružiti bolje korisničko iskustvo.

 2. Ispravljanje grešaka i problema: Nova verzija operativnog sustava obično sadrži ispravke grešaka i problema koji su prisutni u prethodnim verzijama. Ovo je važno za otklanjanje problema koji mogu utjecati na funkcionalnost i učinkovitost uređaja.

 3. Poboljšana stabilnost i performanse uređaja: Ažuriranje verzije operativnog sustava može poboljšati stabilnost uređaja, smanjiti padove aplikacija i poboljšati ukupnu izvedbu uređaja.

Kako provjeriti dostupna ažuriranja verzije operativnog sustava

Da biste provjerili dostupnost ažuriranja verzije operativnog sustava, slijedite ove korake:

 1. Idite na Postavke svog uređaja.

 2. Pronađite odjeljak „Ažuriranje softvera“ ili slično.

 3. Dodirnite opciju „Provjeri ažuriranja“ ili slično.

 4. Uređaj će provjeriti postoje li dostupna ažuriranja. Ako su dostupna, bit će vam prikazane opcije za preuzimanje i instalaciju novih verzija.

Kako instalirati ažuriranje verzije operativnog sustava

Nakon što provjerite dostupna ažuriranja verzije operativnog sustava, slijedite ove korake kako biste ih instalirali:

 1. Kada vam se prikaže obavijest o dostupnim ažuriranjima, dodirnite opciju „Preuzmi“ ili slično.

 2. Pričekajte dok se ažuriranje preuzima na vaš uređaj. Vrijeme preuzimanja može varirati ovisno o veličini ažuriranja i brzini internetske veze.

 3. Nakon što se ažuriranje preuzme, dodirnite opciju „Instaliraj“ ili slično.

 4. Pričekajte dok se ažuriranje instalira na vaš uređaj. U nekim slučajevima može biti potrebno ponovno pokrenuti uređaj kako bi se završila instalacija.

Važna ažuriranja uključuju ažuriranja verzije i sigurnosna ažuriranja

Ažuriranje verzije aplikacija

Ažuriranje verzije aplikacija također je važno kako bi se osiguralo optimalno iskustvo korištenja aplikacija na vašem uređaju. Evo nekoliko razloga zašto je važno ažurirati verziju aplikacija:

Značaj ažuriranja verzije aplikacija

 1. Dobivanje novih značajki: Ažuriranje verzije aplikacija često donosi nove značajke i funkcionalnosti koje nisu bile dostupne u prethodnim verzijama. To vam omogućuje da iskoristite nove mogućnosti i poboljšate svoje iskustvo korištenja aplikacija.

 2. Ispravljanje grešaka i problema: Ažuriranje verzije aplikacija često uključuje ispravke grešaka i problema koji su otkriveni u prethodnim verzijama. To pomaže u osiguravanju stabilnog rada aplikacija i uklanjanju potencijalnih problema s funkcionalnošću.

 3. Poboljšana sigurnost: Ažuriranje verzije aplikacija može uključivati i ispravke sigurnosnih rizika i ranjivosti. Redovito ažuriranje aplikacija pomaže u osiguravanju da vaši osobni podaci budu sigurni i zaštićeni od zlonamjernih napada.

Kako provjeriti dostupna ažuriranja verzije aplikacija

Da biste provjerili dostupnost ažuriranja verzije aplikacija, slijedite ove korake:

 1. Idite na trgovinu aplikacija svog uređaja (npr. Google Play Store za Android ili App Store za iOS).

 2. Pronađite odjeljak „Moje aplikacije“ ili slično.

 3. U ovom odjeljku bit će prikazane sve aplikacije koje su trenutno instalirane na vašem uređaju i za koje su dostupna ažuriranja. Ako se pojavi opcija „Ažuriraj sve“ ili slično, možete ažurirati sve aplikacije odjednom. Također možete pojedinačno ažurirati aplikacije.

Kako instalirati ažuriranje verzije aplikacija

Nakon što provjerite dostupna ažuriranja verzije aplikacija, slijedite ove korake kako biste ih instalirali:

 1. U odjeljku „Moje aplikacije“, pronađite aplikaciju koju želite ažurirati.

 2. Ako je dostupno ažuriranje, pojavit će se opcija „Ažuriraj“ pored naziva aplikacije. Dodirnite tu opciju.

 3. Pričekajte dok se ažuriranje preuzima i instalira na vaš uređaj. Vrijeme preuzimanja i instalacije može varirati ovisno o veličini ažuriranja, brzini internetske veze i performansama uređaja.

Važna ažuriranja uključuju ažuriranja verzije i sigurnosna ažuriranja

Značaj sigurnosnih ažuriranja

Sigurnosna ažuriranja su izuzetno važna za zaštitu vašeg uređaja od sigurnosnih prijetnji i zlonamjernog softvera. Evo nekoliko načina na koje sigurnosna ažuriranja mogu poboljšati sigurnost vašeg uređaja:

Poboljšana sigurnost uređaja

Sigurnosna ažuriranja uključuju ispravke sigurnosnih ranjivosti koje bi mogle biti iskorištene od strane hakera ili zlonamjernog softvera. Instalacija sigurnosnih ažuriranja osigurava da vaš uređaj bude zaštićen od različitih sigurnosnih prijetnji i održava vaše podatke sigurnima.

Rješavanje poznatih sigurnosnih ranjivosti

Sigurnosna ažuriranja uključuju ispravke poznatih sigurnosnih ranjivosti koje bi mogle biti iskorištene za hakiranje ili neovlaštenu upotrebu uređaja. Redovito ažuriranje sigurnosnih ažuriranja pomaže u otklanjanju ovih ranjivosti i održava vaš uređaj sigurnim.

Smanjenje rizika od hakiranja i zloupotrebe

Nepostojanje sigurnosnih ažuriranja može ostaviti vaš uređaj osjetljivim na hakiranje, zloupotrebu i širenje zlonamjernog softvera. Instalacija sigurnosnih ažuriranja smanjuje rizik od takvih napada i povećava sigurnost vašeg uređaja i podataka.

Važna ažuriranja uključuju ažuriranja verzije i sigurnosna ažuriranja

Kako dobiti sigurnosna ažuriranja

Postoje različiti načini na koje možete dobiti sigurnosna ažuriranja za vaš uređaj. Evo nekoliko metoda koje možete koristiti:

Automatsko preuzimanje i instaliranje sigurnosnih ažuriranja

Većina modernih operativnih sustava i aplikacija omogućuje automatsko preuzimanje i instaliranje sigurnosnih ažuriranja. U ovom slučaju, uređaj će automatski preuzeti i instalirati nova sigurnosna ažuriranja kad su dostupna. Ova postavka je preporučena jer osigurava konstantnu sigurnost uređaja bez vaše intervencije.

Ručna provjera dostupnih sigurnosnih ažuriranja

Ako želite provjeriti dostupnost sigurnosnih ažuriranja na vašem uređaju, obično možete to učiniti putem postavki uređaja. Slijedite ove korake:

 1. Idite na Postavke svog uređaja.

 2. Pronađite odjeljak „Ažuriranje softvera“ ili slično.

 3. Dodirnite opciju „Provjeri ažuriranja“ ili slično.

 4. Uređaj će provjeriti postoje li dostupna sigurnosna ažuriranja. Ako su dostupna, bit će vam prikazane opcije za preuzimanje i instalaciju.

Postavljanje automatskih provjera i preuzimanja sigurnosnih ažuriranja

Ako želite biti uvijek ažurirani s najnovijim sigurnosnim ažuriranjima, možete postaviti automatske provjere i preuzimanje. To se obično može postaviti u postavkama uređaja. Pomoću ove postavke, uređaj će redovito provjeravati dostupnost novih sigurnosnih ažuriranja i preuzimati ih automatski.

Napomena: Sigurnosna ažuriranja mogu biti važna ali nažalost i lako se zaborave. Stoga, preporučuje se da korisnici postave automatsko preuzimanje i instaliranje sigurnosnih ažuriranja kako bi osigurali da redovito primaju važne sigurnosne ispravke.

Uzimanje u obzir važnosti ažuriranja verzije operativnog sustava i aplikacija, kao i sigurnosnih ažuriranja, ključno je kako biste osigurali optimalno iskustvo korištenja svog uređaja i zaštitili svoje podatke od sigurnosnih prijetnji. Redovito provjeravajte dostupna ažuriranja i instalirajte ih čim postanu dostupni kako biste osigurali da vaš uređaj bude siguran, stabilan i funkcionalan.

Važna ažuriranja uključuju ažuriranja verzije i sigurnosna ažuriranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.