Navodno su podijeljene nove slike na internetu koje prikazuju neobjavljeni HomePod s LCD zaslonom. Slika otkriva sličnost s drugom generacijom HomePoda, ali s funkcionalnim LCD zaslonom na vrhu. Ispostavlja se da je slika podijeljena od strane poznatog lekera Kosutamija, koji je već ranije podijelio tačne informacije o Appleovoj opremi. Navodi se da su slike autentične i potvrđene od strane 9to5Mac-a, a tu se pominje i interna aplikacija LcdUTest koja služi za testiranje novog zaslona. Prema glasinama, ovaj novi proizvod je aktivno u razvoju, potvrđujući dugovečne spekulacije o Appleovim planovima za opremanje HomePoda sa zaslonom.

Unreleased HomePod sa LCD zaslonom navodno prikazan na slikama

Razvoj novog HomePoda sa LCD zaslonom

Novi izvještaji sugeriraju da Apple radi na razvoju novog HomePoda koji će imati LCD zaslon. Nedavno objavljene slike, podijeljene od strane poznatog leakera Kosutamija, navodno prikazuju prve naznake ovog pametnog zvučnika sa zaslonom.

Slike navodno prikazuju neobjavljenu HomePod sa LCD zaslonom

Na slikama je vidljiv HomePod slične veličine kao i druga generacija HomePoda koja je lansirana ranije ove godine. Međutim, ono što se ističe jest funkcionalni LCD zaslon na vrhu uređaja. Ove slike su izazvale veliko interesovanje među ljubiteljima Apple uređaja i izazvale spekulacije o mogućim funkcionalnostima koje će ovaj zaslon pružiti.

Podaci o slici podijeljeni od strane Kosutamija

Slike su podijeljene od strane Kosutamija, poznatog kolekcionara uređaja i izvora, koji je u prošlosti podijelio precizne informacije o Appleovoj opremi prije njihovog zvaničnog izlaska. Kosutamijeva reputacija i dosadašnje tačne informacije značajno doprinose vjerodostojnosti ovih slika i povećavaju mogućnost da Apple zaista radi na razvoju HomePoda sa LCD zaslonom.

Provjerena legitimnost slika od strane 9to5Maca

Web stranica 9to5Mac je posebno provjerila legitimnost ovih slika i potvrdila ih kroz svoje vlastite izvore. Prema njihovim informacijama, prototip HomePoda sa LCD zaslonom nosi naziv B720 i aktivan je projekat na kojem Apple trenutno radi. Ovo naznačuje da ovi slike predstavljaju stvarne informacije o novom uređaju, a ne samo eksperimentalni koncept.

Detalji o novom HomePodu sa LCD zaslonom

Kako su slike detaljnije analizirane, otkrivaju se neki zanimljivi detalji o novom HomePodu sa LCD zaslonom.

Prikazuje se funkcionalni LCD zaslon na vrhu HomePoda

Najizraženija karakteristika ovog novog HomePoda je funkcionalni LCD zaslon na vrhu uređaja. Na slikama se vidi da je zaslon širi od trenutnog HomePod panela, što ukazuje na potencijalno veće mogućnosti korisničkog interfejsa.

Potvrđena upotreba internog LcdUTest aplikacije

Na slici je prikazan LcdUTest, interna aplikacija koju Appleovi inženjeri koriste za testiranje novog zaslona. Ova informacija ukazuje na to da se Apple aktivno bavi razvojem i poboljšanjem funkcionalnosti LCD zaslona na HomePodu.

Mogućnost prikazivanja važnih obavijesti na zaslonu

S obzirom na to da je zaslon funkcionalan, postavlja se pitanje koja je svrha ovog novog dodatka na HomePodu. Prema informacijama dostupnim na 9to5Mac, zaslon će moći prikazivati ​​važne obavijesti korisniku. Ovo bi moglo uključivati ​​informacije o dolaznim pozivima, porukama, kalendaru ili bilo kojoj drugoj bitnoj obavijesti koju korisnik može vidjeti bez potrebe za dodatnim uređajima.

Unreleased HomePod sa LCD zaslonom navodno prikazan na slikama

Prototip HomePoda sa LCD zaslonom

Kosutami je također podijelio slike dijelova prototipa HomePoda sa LCD zaslonom, što dodatno potvrđuje da se radi o stvarnom produktu u razvoju.

Slike dijelova HomePoda objavljene od strane Kosutamija

Kosutami je podijelio nekoliko slika dijelova prototipa HomePoda sa LCD zaslonom, uključujući i staklo osjetljivo na dodir. Ove slike pružaju dodatne dokaze o postojanju ovog novog uređaja i ukazuju na to da se radi o značajnom napretku u razvoju pametnih zvučnika.

Prototip nazvan B720 je aktivan projekat u izradi

Prema informacijama 9to5Mac, prototip HomePoda sa LCD zaslonom nosi naziv B720, što sugerira da je Apple posvećen razvoju ovog konkretnog modela. Činjenica da je ovaj prototip u aktivnom projektnom stanju ukazuje na to da Apple ima ozbiljne namjere da lansira HomePod sa LCD zaslonom u ne tako dalekoj budućnosti.

Prethodne naznake o HomePodima sa ekranima i kamerama

Ove najnovije informacije o prototipu HomePoda sa LCD zaslonom nadovezuju se na prethodne spekulacije o Appleovim planovima za proširenje funkcionalnosti HomePoda. Bloomberg novinar Mark Gurman prvi je sugerirao 2021. godine da Apple radi na novim HomePodima sa ekranima i kamerama. Ova najnovija otkrića podržavaju ove prethodne naznake i ukazuju na to da bi se ovi redizajnirani HomePodi mogli naći na tržištu u bliskoj budućnosti.

Navodi o budućim HomePodima sa ekranima

Osim informacija o trenutnom prototipu sa LCD zaslonom, postoje i navodi o budućim HomePodima koji će imati zaslone.

Apple planira izdanje redizajniranog HomePoda sa 7-inčnim ekranom

Prema analitičaru Ming-Chi Kuo, Apple planira izdanje redizajniranog HomePoda koji će imati 7-inčni ekran. Kuo je poznat po tačnim informacijama o Appleovim proizvodima i njegov izvještaj iz 2023. godine sugeriše da bi ovaj novi HomePod mogao biti dostupan u prvom polugodištu 2024. Ova informacija pojačava spekulacije o Appleovoj ozbiljnoj namjeri da proširi funkcionalnosti HomePoda putem zaslona.

Mogućnost kombinovanja Apple TV i HomePod uređaja

Osim redizajniranog HomePoda sa ekranom, postoje i navodi o kombiniranju Apple TV i HomePod uređaja u jedan zajednički proizvod. Ove glasine sugerišu da će Apple spojiti funkcionalnosti oba uređaja kako bi pružio korisnicima sveobuhvatan pametni kućni sistem koji uključuje i televiziju i zvučnik s naprednim interfejsom.

Osuvremenjeni pristup pametnom kućnom sistemu od strane Applea

Appleov rad na novim HomePodima sa zaslonima ukazuje na osuvremenjeni pristup pametnom kućnom sistemu. Ove promjene mogu poboljšati korisničko iskustvo, omogućiti integraciju s drugim Apple uređajima i proširiti funkcionalnosti koje uređaji mogu pružiti u kućnom okruženju. Apple nastoji ponuditi korisnicima sveobuhvatan sistem koji će kombinovati različite aspekte pametnog doma u jednostavno i intuitivno korisničko iskustvo.

Unreleased HomePod sa LCD zaslonom navodno prikazan na slikama

Ming-Chi Kuoov izvještaj o budućem HomePodu

Pouzdani analitičar Ming-Chi Kuo također je dao svoje informacije o budućem HomePodu sa ekranom.

Analitičar Ming-Chi Kuo tvrdi da će HomePod sa 7-inčnim ekranom biti objavljen u prvom polugodištu 2024

Prema Kuoovim izvorima, Apple planira objaviti redizajnirani HomePod sa 7-inčnim ekranom u prvom polugodištu 2024. Kuo je poznat po pružanju tačnih informacija o Appleovim budućim proizvodima, pa se ove vijesti smatraju vrlo vjerovatnim. Ako se ove prognoze ostvare, korisnici će uskoro moći uživati u HomePodu koji ima veći ekran i pruža još više funkcionalnosti.

Prethodne Kuoove tačne informacije

Treba napomenuti da su Kuoove informacije često bile tačne i precizne u prošlosti. Njegove prognoze i izvještaji često se pokazuju kao vjerodostojni, pa su stoga ove najnovije informacije o budućem HomePodu sa ekranom vrlo zanimljive. Ako Kuoovi izvori budu tačni, Apple će nastaviti proširivati ​​svoju liniju pametnih zvučnika i pružiti korisnicima još više mogućnosti.

Dugoročna vizija Applea o smart kućnim uređajima

Postoje i naznake da Apple ima dugoročne planove i viziju za smart kućne uređaje.

Poznati novinar Mark Gurman otkrio planove iz 2021. o HomePodima sa ekranima i kamerama

Novinar Mark Gurman je putem Bloomberga otkrio da Apple radi na proširenju funkcionalnosti HomePoda i razmatra opciju ugradnje ekrana i kamera u svoje zvučnike. Ove informacije su izazvale veliku pažnju, a najnovija otkrića o HomePodu sa LCD zaslonom podržavaju Gurmanove ranije izvještaje.

Appleov rad na kombinovanom Apple TV i HomePod uređaju

Osim dodavanja zaslona i kamere na HomePod, postoje i informacije koje sugeriraju da Apple radi na kombiniranju Apple TV i HomePod uređaja. Ovaj spojeni uređaj bi pružio korisnicima sveobuhvatan sistem za kućno zabavu i pametnu kuću, koji bi mogao objediniti snagu oba uređaja i pružiti korisnicima vrhunsko iskustvo.

Inovativni koncept HomePoda sa ekranom i robotičkom ručicom

Još jedan intrigantan koncept koji je Gurman otkrio je i HomePod sa ekranom montiranim na robotsku ručicu. Ova inovativna ideja iz Applea ukazuje na to da kompanija razmatra sve mogućnosti kada je riječ o pametnim kućnim uređajima. Ovaj koncept bi omogućio korisnicima da prilagode poziciju i orijentaciju zaslona prema svojim potrebama, što bi pružilo još veću fleksibilnost i praktičnost.

Unreleased HomePod sa LCD zaslonom navodno prikazan na slikama

Zaključak

Sve ove vijesti i informacije ukazuju na to da Apple radi na proširenju funkcionalnosti HomePoda i donošenju novih inovacija na tržište pametnih zvučnika. Slike HomePoda sa LCD zaslonom, potvrđena legitimnost od strane Kosutamija i 9to5Maca, kao i izvještaji Ming-Chi Kuoa i Marka Gurmana, pružaju pouzdane i intrigantne naznake o onome što bi mogli očekivati od budućih HomePoda. Ako se ovi izvještaji pokažu tačnima, korisnici će uskoro moći uživati u pametnim zvučnicima koji su opremljeni zaslonima, kamerama i drugim naprednim funkcionalnostima. Apple nastavlja nositi titulu lidera u industriji pametnih uređaja i njegova vizija za smart kuću jasno je usmj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.