U vesti koja je nedavno privukla pažnju javnosti, jedan gestolen BMW je uspešno vraćen vlasniku zahvaljujući Apple AirTag uređaju. Nakon što je vlasnik zaboravio da zatvori svoj prozor i otkrio da je njegov automobil ukraden, njegova prethodna odluka da sakrije jedan ovaj jednostavan uređaj u svoj automobil se isplatila. Korišćenjem „Zoek mijn“ aplikacije na svom iPhone-u, vlasnik je bio u mogućnosti da brzo i precizno locira svoj automobil koji se nalazio nedaleko od hotela. Nakon što je obavestio policiju, automobil je uspešno vraćen vlasniku, a on je bio izuzetno srećan što je prethodno uložio samo 29 dolara u ovaj uređaj. Ova priča još jednom dokazuje koliko je Apple AirTag koristan alat u pronalaženju izgubljenih ili ukradenih predmeta.

Gestolen BMW vía Apple AirTag vraćen

Ukradeni BMW vraćen putem Apple AirTag-a

Apple AirTag je nedavno dokazao da je dragocjen alat u borbi protiv krađe. U ovom članku raspravljamo o funkcionalnosti i prednostima AirTag-a, kao i o specifičnom slučaju u kojem je ukradeni BMW pronađen uz pomoć AirTag-a.

Šta je AirTag?

AirTag je mali uređaj dizajniran da vam pomogne lako pronaći izgubljene ili ukradene stvari. Koristi se u kombinaciji sa Apple-ovom aplikacijom Find My i koristi naprednu tehnologiju za precizno određivanje lokacije vaših predmeta.

Gestolen BMW vía Apple AirTag vraćen

Kako radi AirTag?

AirTag se povezuje sa vašim iPhone-om preko Bluetooth-a i može se pratiti putem Find My aplikacije. Uređaj se može pričvrstiti, na primjer, za ključeve, novčanike, torbe ili čak vozila. Koristeći ugrađene precizne senzore i globalnu mrežu Apple uređaja, AirTag može odrediti tačnu lokaciju označenih predmeta.

Prednosti AirTag-a

AirTag nudi nekoliko prednosti za korisnike. Prvo, osigurava da su vaše dragocjene stvari uvijek locirane, čak i ako su izgubljene ili ukradene. To može biti korisno u različitim situacijama, kao što je slučaj ukradenog BMW-a koji će biti kasnije opisan.

Osim toga, AirTag pruža dodatni sloj sigurnosti i mira. Pričvršćivanjem AirTag-a na vaše vrijedne predmete, možete brzo reagovati ako se oni izgube. AirTag šalje obavijest čim izađe iz dometa vašeg iPhone-a, što vam omogućava da odmah budete svjesni moguće krađe.

Konačno, AirTag je jednostavan za korištenje. Uz Find My aplikaciju, možete vidjeti tačnu lokaciju vaših stvari na karti, i možete koristiti ugrađeni zvučnik da locirate AirTag ako se izgubi u vašem domu.

Gestolen BMW vía Apple AirTag vraćen

Pronalazak ukradenog BMW-a

Nedavni slučaj ukradenog BMW-a pokazuje koliko AirTag može biti efikasan u pronalaženju ukradenih stvari. U ovom specifičnom slučaju, kanadski čovjek je skrio AirTag u svom BMW-u. Jednog dana brzo je izašao iz automobila i zaboravio da je spustio prozor. Sljedećeg dana otkrio je da mu je BMW ukraden.

Na sreću, čovjek se sjetio da je šest mjeseci ranije stavio AirTag u svoj automobil. Otvorio je Find My aplikaciju na svom iPhone-u i odmah vidio gdje se njegov automobil nalazi. Ukradeni BMW je bio blizu motela. Vlasnik automobila otišao je na mjesto i odmah pozvao policiju. Zahvaljujući AirTag-u, policija je mogla pronaći automobil i vratiti ga vlasniku, sa većinom stvari još uvijek u automobilu.

Priča o ukradenom BMW-u

Priča o ukradenom BMW-u ilustruje efikasnost AirTag-a u praćenju ukradenih vozila. Vlasnik BMW-a bio je izuzetno zahvalan što je nekoliko mjeseci ranije kupio AirTag za samo 29 dolara. Uređaj nije samo spriječio krađu njegovog automobila, već je pomogao i u njegovom pronalasku bez mnogo gubitka imovine.

Gestolen BMW vía Apple AirTag vraćen

Funkcije Find My aplikacije

Find My aplikaciju je moguće koristiti ne samo za pronalaženje AirTag-ova već i za druge Apple uređaje. Aplikacija pruža tačne informacije o lokaciji i može vam čak i poslati obavijest kada uređaj koji se traži bude pronađen.

Gestolen BMW vía Apple AirTag vraćen

Zaključak

AirTag predstavlja revoluciju u praćenju i sigurnosti ličnih stvari. Kroz ovaj primjer ukradenog BMW-a, vidimo koliko AirTag može biti koristan i kako može imati veliki utjecaj na prevenciju i rješavanje krađa. Ulaganje u AirTag je malo, ali koristi koje pruža su ogromne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.