U najnovijem iOS-u 17.4 za iPhone, korisnicima je sada omogućeno da izaberu svoj zadani preglednik. Ova značajna promjena donosi ne samo veću slobodu korisnicima, već i otvara vrata alternativnim trgovinama aplikacija i omogućuje trećim stranama pristup NFC čipu. U skladu s Europskim zakonodavstvom, Apple više ne nameće upotrebu svog WebKit preglednika, čime pruža korisnicima mogućnost da samostalno odaberu preglednik svog izbora, kao što su Chrome ili Arca. Da biste postavili svoj zadani preglednik, samo morate pristupiti postavkama svog iPhonea.

Mogućnost izbora zadanih preglednika u iOS-u 17.4

U iOS verziji 17.4, Apple je uveo novu mogućnost koja omogućuje korisnicima da sami izaberu svoj zadani preglednik na iPhoneu. Ova promjena donosi veću slobodu korisnicima i otvara mnoge nove mogućnosti u pogledu prilagodbe i personalizacije njihovog iskustva pregledanja.

U iOS-u 17.4 je moguće izabrati zadani preglednik na vašem iPhoneu

Promjene u iOS verziji 17.4

iOS verzija 17.4 donosi nekoliko značajnih promjena i nadogradnji, ali jedna od najznačajnijih je svakako mogućnost izbora zadanih preglednika. Ova promjena mijenja način na koji korisnici pregledavaju internet i koriste aplikacije na svom iPhoneu.

Mogućnost instaliranja alternativnih trgovina aplikacija

Još jedna ključna promjena u iOS verziji 17.4 je mogućnost instaliranja alternativnih trgovina aplikacija. Do sada su korisnici bili ograničeni na Appleovu App Store kao jedini izvor aplikacija, ali sada imaju pristup širem izboru aplikacija putem drugih trgovina aplikacija. Ova promjena otvara vrata većoj konkurenciji na tržištu aplikacija i pruža korisnicima mogućnost da pronađu aplikacije koje najbolje odgovaraju njihovim potrebama.

U iOS-u 17.4 je moguće izabrati zadani preglednik na vašem iPhoneu

Otvoren NFC čip za treće strane

Još jedna važna promjena koju donosi iOS verzija 17.4 je otvaranje NFC čipa za treće strane. NFC čip je tehnologija koja omogućuje bežičnu komunikaciju između uređaja. Do sada je Apple bio vrlo restriktivan u pogledu korištenja NFC čipa na iPhoneu, ali sada je otvoren za treće strane. Ovo otvara vrata za inovacije i integraciju s drugim uređajima, kao što su pametni automobili, kuće i pametni uređaji.

Promjene prema Europskom zakonodavstvu

iOS verzija 17.4 donosi i promjene u skladu s Europskim zakonodavstvom. Do sada su preglednici na iPhoneu bili obavezni koristiti Appleov WebKit, ali sada više nisu. Ova promjena omogućava preglednicima da koriste vlastite renderere i pruža veću slobodu odabira korisnicima. Također donosi veću konkurenciju na tržištu preglednika i potiče inovacije i poboljšanja u iskustvu pregledanja.

U iOS-u 17.4 je moguće izabrati zadani preglednik na vašem iPhoneu

Veća sloboda korisnika u izboru zadanih preglednika

Jedna od najvećih prednosti iOS verzije 17.4 je veća sloboda korisnika u izboru zadanih preglednika. Do sada su korisnici bili ograničeni na Safari kao zadani preglednik, ali sada mogu odabrati bilo koji drugi preglednik koji žele. Ovo omogućava korisnicima da prilagode svoje iskustvo pregledanja prema svojim preferencijama i potrebama.

Postavljanje zadanih preglednika preko postavki iPhonea

Postavljanje zadanih preglednika na iPhoneu je vrlo jednostavno. Sve što trebate učiniti je otići na postavke svog iPhonea, odabrati „Preglednik“ i zatim odabrati zadani preglednik koji želite koristiti. Nakon što postavite zadani preglednik, sve veze koje otvorite u drugim aplikacijama će se automatski otvoriti u odabranom pregledniku.

U iOS-u 17.4 je moguće izabrati zadani preglednik na vašem iPhoneu

Korištenje drugih preglednika kao zadanih na iPhoneu

Od iOS verzije 17.4, korisnici mogu koristiti druge popularne preglednike kao zadane na svom iPhoneu. Primjeri takvih preglednika su Chrome ili Arca. Korištenje drugih preglednika kao zadanih može donijeti brojne prednosti, kao što su veći izbor značajki, bolje integracije s drugim uslugama i pristup korisničkom sučelju s kojim su korisnici već navikli raditi.

Uz to, korisnici mogu koristiti i druge preglednike za specifične svrhe. Na primjer, neki korisnici mogu koristiti Chrome za pregledanje interneta, dok istovremeno koriste Arca za pristup svojim poslovnim aplikacijama i e-pošti. Ova fleksibilnost omogućava korisnicima da prilagode svoje iskustvo pregledanja prema svojim potrebama i željama.

U zaključku, iOS verzija 17.4 donosi mnoge značajne promjene i unapređenja u pogledu zadanih preglednika na iPhoneu. Ova promjena pruža veću slobodu korisnicima u izboru preglednika i otvara vrata novim mogućnostima i prilagodbama. Bez obzira na to koji preglednik odaberete kao zadani, bitno je da prilagodite svoje iskustvo pregledanja prema svojim preferencijama i potrebama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.