Galaxy S24 serija donosi mnogo funkcija sličnih Pixel-u – Prvi pogled. U ovom videu, prelazimo preko novih funkcija s serijom S24. S24 Ultra sadrži Google-ovu „Krug za pretragu“ koji dolazi na Pixel 8 \u0026 S24, zajedno s mnogim Galaxy AI funkcijama. Galaxy S24 i S24+ donose blage izmjene u dizajnu s mnogo AI, počevši od 799 dolara. U videu možemo vidjeti kako Samsung i Google rade zajedno na sofverskom polju kako bi poboljšali AI mogućnosti S24 serije. Također, tu su i nove funkcije kao što je „Krug za pretragu“ i mnogobrojne AI funkcije koje su slične onima na Pixel uređajima. Također, hardver je dobio nekoliko izmjena, uključujući pojavu titanijumskog okvira i manje specifikacijske nadogradnje. Ukratko, ovaj video pruža prvi pogled na sve novosti koje donosi Galaxy S24 serija.

Novosti sa S24 serijom

Mnogo Pixel-sličnih funkcija

Najnovija S24 serija donosi mnogo Pixel-sličnih funkcija koje su zaintrigirale korisnike širom svijeta. Samsung je očigledno potrudio da poboljša svoje AI mogućnosti, radeći u saradnji sa Google-om. Ove nove funkcije su impresivne i pokazuje se da su korak naprijed u svijetu veštačke inteligencije.

Google ‘Circle to Search’ dolazi na Pixel 8 i S24

Jedna od najzanimljivijih novosti je implementacija Google „Circle to Search“ funkcije na Pixel 8 i S24 uređajima. Ova funkcija omogućava korisnicima da krugom ili iscrtavanjem određenog objekta ili teksta pokrenu Google pretragu i dobiju relevantne rezultate. Ovo je jednostavan način da brzo dobijete informacije o bilo kojem predmetu ili tekstu na vašem telefonu.

The Galaxy S24 serija dobija mnogo Pixel-sličnih funkcija! (Prvi pogled)

This image is property of i.ytimg.com.

Samsungove nove Galaxy AI funkcije

Samsung je također dodao nekoliko novih Galaxy AI funkcija na S24 seriju. Ove funkcije koriste Google-ov Gemini AI model, što omogućava veoma sličan doživljaj kao na Pixel uređajima.

Jedna od najimpresivnijih funkcija je AI uređivanje slika. Ova funkcija koristi generativno punjenje i ekspanziju kako bi savršeno sredili fotografije. Možete jednostavno povući i spustiti objekat ili dodati granice na slike koje nisu u ravnoteži, baš kao u Photoshopu.

Druga nova funkcija je AI uređivanje teksta na Samsungovoj tastaturi. Sada možete koristiti AI za promjenu stila pisanja i poboljšanje pravopisa i gramatike direktno na Samsung tastaturi. Ovo je slično funkciji Magic Compose koja je predstavljena prošle godine i koja je veoma popularna među korisnicima Pixel uređaja.

Samsung je također dodao mnogo AI funkcija u svoje aplikacije kao što su AI sažeti, transkripcija i prevod za aplikaciju za snimanje zvuka. Također su dodali AI generirane pozadine za ekran, slične onima na Pixel 8 Pro. Ove nove funkcije čine Samsungove aplikacije korisnijim i poboljšavaju produktivnost korisnika.

Novi AI funkcije na tržištu

Pored Samsungovih Galaxy AI funkcija, na tržištu se pojavljuju i nove AI funkcije koje su veoma zanimljive. Jedna od njih je funkcija „Krug za pretragu“, koja omogućava korisnicima da jednostavno pretražuju objekte ili tekstove na svom telefonu. Ova funkcija koristi Google Lens za pretragu i pruža relevantne rezultate i dodatne informacije o pretraživanim objektima.

Još jedna zanimljiva funkcija je „Prevoditelj i tumač uživo“. Ova funkcija korisnicima omogućava da prevode telefonske pozive u stvarnom vremenu. Ovo je veoma korisno kada razgovarate sa nekim ko ne govori isti jezik kao i vi. Slično tome, funkcija „Instant slow motion video“ koristi AI analizu video snimaka kako bi generisala slow motion snimke iz postojećih snimaka.

Ove nove AI funkcije donose dodatnu vrijednost korisnicima i pokazuju koliko tehnologija napreduje sa svakim novim uređajem.

The Galaxy S24 serija dobija mnogo Pixel-sličnih funkcija! (Prvi pogled)

This image is property of pixabay.com.

Izgled i hardver S24 serije

Samsung se pobrinuo da i izgled i hardver S24 serije budu impresivni. S24 Ultra dolazi sa titanijumskim okvirom sa mat završetkom, što mu daje luksuzan i izdržljiv izgled. Također ima ravni ekran koji olakšava korištenje S Pen olovke.

Ekran S24 Ultra ima i povećanu svjetlinu, što osigurava jasnu sliku čak i na jakom suncu. Dodatno, kamera dolazi sa 50 MP 5x optičkim zoom objektivom, što omogućava jasne i detaljne slike čak i sa udaljenosti.

S24 i S24+ također imaju tanje rubove oko ekrana, što rezultira većim ekranima od 6.2 i 6.7 inča. Ovi modeli također imaju adaptivnu brzinu osvježavanja ekrana, što omogućava glatko iskustvo pri korištenju. Baterije su također nešto veće, što znači da će se uređaji duže zadržati u toku dana.

Kada je u pitanju hardver, Samsung je opremio S24 seriju sa Snapdragon 8 gen 3 procesorom. Ovaj procesor garantuje brz i izdržljiv rad uređaja. Međutim, zbog iznenađenja mnogih korisnika, S24 serija nema ch2 bežično punjenje, što je malo razočaravajuće.

Zaključak

Reakcije i mišljenja korisnika na S24 seriju su veoma pozitivni. Mnogi su impresionirani Pixel-sličnim AI funkcijama koje je Samsung implementirao, kao i novim AI funkcijama koje su predstavljene.

Pitanje o nadogradnji i prelasku na novi model uglavnom zavisi od pojedinaca. Ali sa svim novim funkcijama i poboljšanjima na S24 seriji, mnogi korisnici će sigurno biti iskušani da naprave taj korak.

Samsung se ovom serijom uređaja definitivno kreće u pravom smjeru. Njihova saradnja sa Google-om donosi nam najbolje od oba svijeta – Samsungove inovativne ideje i Google-ovu AI tehnologiju.

U svakom slučaju, S24 serija dovodi nas u novu eru tehnologije, gdje veštačka inteligencija igra važnu ulogu. Budućnost je svijetla i izgleda da će nam ovaj Samsungov telefon donijeti mnoge korisne inovacije i doživljaje.

The Galaxy S24 serija dobija mnogo Pixel-sličnih funkcija! (Prvi pogled)

This image is property of pixabay.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.