Tata Group, jedna od najvećih indijskih konglomerata, navodno je završila preuzimanje Wistron Indije, tvrtke specijalizirane za elektroniku. Ovaj potez omogućit će Tata Groupu da postane prva indijska tvrtka koja proizvodi modele iPhonea u zemlji. Već sada Tata Group proizvodi neke komponente za Apple u državi Tamil Nadu. Prema ugovoru, Tata će platiti 125 miliona dolara za preuzimanje 100% udjela u Wistron Indiji, uključujući i proizvodne linije. Ova akvizicija postavlja temelje za daljnje povećanje proizvodnje iPhonea u Indiji, s očekivanim porastom udjela od trenutnih 14% na impresivnih 20 do 25% do 2024. godine.

Tata Group kupuje Wistron India

Tata Group kupuje Wistron India

Tata Group je preuzeo Wistron India

Tata Group, jedna od najvećih konglomerata u Indiji, navodno je završila preuzimanje Wistron India. Ovaj potez je od velike važnosti za Tata Group, jer će im pružiti mogućnost da proizvode modele iPhonea u Indiji.

Proizvodnja iPhone modela u Indiji

Postoje brojni razlozi za proizvodnju iPhone modela u Indiji. Jedan od najvažnijih razloga je smanjenje troškova proizvodnje, uključujući troškove radne snage i transporta. Također, postoji i povećana fleksibilnost u proizvodnji, s obzirom na to da će Tata Group moći brže prilagođavati proizvodnju potrebama tržišta.

Proizvodnja iPhonea u Indiji također ima prednosti za samu Indiju. Pomaže u razvoju domaće industrije i stvaranju novih radnih mjesta. Također, smanjuje ovisnost Indije o uvozu elektroničkih uređaja i pomaže u jačanju gospodarstva zemlje.

Tata Group ima jasne ciljeve i strategiju vezano uz proizvodnju iPhonea u Indiji. Planiraju povećati udio proizvodnje u zemlji kako bi smanjili ovisnost o uvozu. Također, imaju ambiciozan cilj postati prva indijska tvrtka koja proizvodi iPhoneove.

Tata Group kupuje Wistron India

Tata Group proizvodi komponente za Apple u Tamil Nadu

Prije preuzimanja Wistron India, Tata Group je već proizvodila neke komponente za Apple u svom pogonu u Tamil Nadu. Ova suradnja s Appleom omogućuje Tata Groupu pristup tehnologiji i stručnosti potrebnoj za proizvodnju visokokvalitetnih komponenti. Također, Tata Group ima koristi od tehnoloških i infrastrukturnih prednosti koje Tamil Nadu pruža, kao što su dostupnost kvalificirane radne snage i dobre prometne povezanosti.

Tata Group preuzima 100% udjela u Wistron India

Tata Group je potpisala ugovor o preuzimanju 100% udjela u Wistron India. Detalji ugovora nisu javno objavljeni, ali preuzimanje će omogućiti Tata Groupu potpunu kontrolu nad proizvodnim linijama i poslovanjem Wistron India.

Tata Group ima bogato iskustvo u preuzimanjima i očekuje se da će uspješno integrirati Wistron India u svoje poslovanje. Preuzimanje će im omogućiti daljnje jačanje i širenje njihove prisutnosti na tržištu elektroničkih uređaja.

Nakon preuzimanja, očekuje se da će Tata Group implementirati svoje strategije i optimizirati poslovanje Wistron India kako bi ostvarili maksimalnu učinkovitost i profitabilnost.

Tata Group kupuje Wistron India

Cijena preuzimanja proizvodnih linija

Tata Group će platiti 125 miliona dolara za preuzimanje proizvodnih linija Wistrona u Indiji. Cijena preuzimanja je rezultat pregovora između Tata Groupa i Wistrona. Razlozi za odabir određene cijene su vjerojatno utemeljeni na procjeni vrijednosti Wistron Indije i njezinih proizvodnih kapaciteta.

Financijski utjecaj preuzimanja na Tata Group trenutno nije poznat, ali se očekuje da će se preuzimanje isplatiti na dugoročnom planu. Preuzimanje će im omogućiti daljnje širenje i diversifikaciju poslovanja, te im donijeti veću kontrolu nad lancem opskrbe.

Tata će postati prva indijska tvrtka koja proizvodi iPhoneove

Jedan od najznačajnijih aspekata ovog preuzimanja je činjenica da će Tata Group postati prva indijska tvrtka koja proizvodi iPhoneove. Ovo dostignuće ima veliku važnost za Tata Group, jer će im omogućiti da se pozicioniraju kao glavni igrač na indijskom tržištu elektroničkih uređaja.

Očekuje se da će ovo dostignuće ojačati imidž Tata Groupa i povećati povjerenje potrošača. To će također otvoriti vrata za nove poslovne mogućnosti i partnerstva s drugim vodećim tehnološkim kompanijama.

Tata Group kupuje Wistron India

Povećanje udjela iPhonea proizvedenih u Indiji

Tata Group ima ambiciozan plan povećanja udjela iPhonea proizvedenih u Indiji. Trenutno, samo 14% iPhonea koji se prodaju širom svijeta proizvedeno je u Indiji. Međutim, očekuje se da će ovim preuzimanjem i daljnjim ulaganjem u proizvodne kapacitete udio iPhonea proizvedenih u Indiji porasti na 20 do 25% do 2024. godine.

Ovo će imati pozitivan utjecaj na gospodarstvo Indije, jer će povećati domaću proizvodnju, stvarati nova radna mjesta i smanjiti ovisnost o uvozu. Također, povećanje proizvodnje iPhonea u Indiji će pridonijeti jačanju lokalnih dobavljača i razvoju domaće tehnološke industrije.

Ukupno gledano, preuzimanje Wistron India od strane Tata Groupa ima potencijal da promijeni krajnju proizvodnju i tržište iPhonea u Indiji. Tata Group će biti u mogućnosti značajno povećati proizvodne kapacitete i udio proizvodnje u zemlji. Ovo će im donijeti konkurentske prednosti, ali također će imati i pozitivan utjecaj na indijsko gospodarstvo i razvoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.