Svi proizvođači pametnih telefona su pristali na indijski plan implementacije univerzalnih USB-C punjača, osim Apple-a koji oštro istupa protiv ove odluke. Apple je upozorio indijsku vladu da bi se lokalni proizvodni ciljevi mogli ozbiljno narušiti ukoliko Indija primijeni pravilo Europske unije koje zahtijeva da svi pametni telefoni imaju univerzalni USB-C punjač. Zahvaljujući veličini indijskog tržišta i značajnom udjelu njihove proizvodnje, Apple je tražio izuzeće ili odgodu primjene ovog pravila kako bi mogao ispuniti svoje proizvodne ciljeve. Indija predstavlja ključno tržište za Apple nakon Kine, te se očekuje da će oko 12-14% proizvodnje iPhonea u 2023. godini potjecati iz Indije.

Svi proizvođači prihvatili indijski plan, samo Apple se protivi

Svi proizvođači prihvatili indijski plan, samo Apple se protivi.

Apple je upozorio indijsku vladu da će lokalni proizvodni ciljevi biti pogođeni ako Indija primjeni pravilo Europske unije o univerzalnim USB-C punjačima na postojećim modelima iPhonea. Indija želi implementirati pravilo Europske unije koje zahtijeva da pametni telefoni imaju univerzalni USB-C punjač.

Svi proizvođači pametnih telefona, uključujući Samsung i ostale, su pristali na indijski plan i podržali uvođenje univerzalnih USB-C punjača. Međutim, Apple se protivi indijskom planu i traži izuzeće ili odgodu pravila za svoje postojeće modele iPhonea.

Indija će uvesti ova pravila kako bi osigurala kompatibilnost između različitih uređaja. Cilj je omogućiti korisnicima lakše prebacivanje između različitih marki telefona bez potrebe za kupovinom novih punjača. Ova inicijativa slijedi europske standarde i ima za cilj poboljšati iskustvo korisnika.

Apple upozorava na pogođene proizvodne ciljeve

Apple je izrazio zabrinutost zbog lokalnih proizvodnih ciljeva koji bi bili pogođeni primjenom pravila Europske unije o univerzalnim USB-C punjačima. Primjena ovog pravila mogla bi negativno utjecati na postizanje postavljenih proizvodnih ciljeva.

Apple navodi da će pravilo rezultirati potrebom za redizajniranjem postojećih modela iPhonea. To bi zahtijevalo dodatne resurse i vrijeme za prilagodbu proizvodne linije. Apple je već investirao značajna sredstva u svoju trenutnu proizvodnju i želi izbjeći dodatne troškove i poteškoće u postizanju ciljeva.

Indija želi implementirati pravilo Europske unije o univerzalnim USB-C punjačima

Indijska vlada planira usvojiti pravilo Europske unije o univerzalnim USB-C punjačima kako bi osigurala kompatibilnost između različitih uređaja. Ova inicijativa inspirirana je europskim standardima i ima za cilj pojednostaviti život korisnicima.

Sve veći broj proizvođača pametnih telefona već proizvodi telefone s USB-C priključkom. Indija želi osigurati da svi novi uređaji koji se prodaju na njenom tržištu imaju ovaj univerzalni priključak kako bi korisnici mogli koristiti isti punjač bez obzira na marku uređaja. Ovo će smanjiti potrebu za višestrukim punjačima i poboljšati korisničko iskustvo.

Samsung i ostali proizvođači pristali na indijski plan

Svi ostali proizvođači pametnih telefona su se složili s indijskim planom i podržali uvođenje univerzalnih USB-C punjača. Samsung, jedan od vodećih proizvođača pametnih telefona, bio je posebno podržavan indijskom vladom.

Samsung već proizvodi telefone s USB-C priključkom i nije imao poteškoća prilagoditi se indijskim zahtjevima. Ostali proizvođači također su prihvatili promjene i spremni su pružiti korisnicima univerzalne USB-C punjače.

Svi proizvođači prihvatili indijski plan, samo Apple se protivi

Apple se opire indijskom planu

Apple je jedini proizvođač koji se protivi indijskom planu i primjeni pravila Europske unije o univerzalnim USB-C punjačima. Apple navodi tehničke i praktične poteškoće u primjeni ovog pravila na postojeće modele iPhonea.

Protivljenje Applea proizlazi iz potrebe za redizajniranjem postojećih iPhone modela kako bi se uključio USB-C priključak. Ova promjena bi zahtijevala dodatne resurse i vrijeme koje Apple trenutno ne može lako ispuniti. Apple smatra da bi pravilo moglo negativno utjecati na njihovo poslovanje i ispunjavanje proizvodnih ciljeva.

Apple traži izuzeće ili odgodu pravila

Kako bi izbjegao poteškoće u primjeni pravila o univerzalnim USB-C punjačima, Apple je zatražio izuzeće ili odgodu primjene ovog pravila na svoje postojeće modele iPhonea. Cilj je da Apple može ispoštovati proizvodne ciljeve bez značajnog redizajna i dodatnih troškova.

Apple smatra da bi izuzeće omogućilo postupno prilagođavanje pravilima i olakšalo tranziciju na univerzalne USB-C punjače. Oni vjeruju da će s vremenom uspjeti integrirati ovaj priključak na svoje telefone, ali trenutno žele Od vlasti tražiti prilagodbu kako bi osigurali kontinuiranu proizvodnju i dostupnost svojih uređaja.

Svi proizvođači prihvatili indijski plan, samo Apple se protivi

Indija je ključno tržište za Apple

Indija ima važnu ulogu u globalnoj strategiji Applea, posebno nakon Kine. Indijsko tržište ima ogroman potencijal za rast, s rastućim brojem korisnika pametnih telefona i povećanom potražnjom za tehnološkim proizvodima.

Apple pokušava osigurati svoju prisutnost na indijskom tržištu kroz lokalnu proizvodnju. Otvorili su tvornice u Indiji kako bi proizvodili neke od svojih popularnih modela iPhonea, s ciljem smanjenja troškova proizvodnje i osiguranja povoljnijih cijena za lokalne kupce.

Očekuje se da će 12-14% proizvodnje iPhonea biti iz Indije u 2023.

Indija postaje sve važniji proizvodni centar za Apple. Očekuje se da će oko 12-14% proizvodnje iPhonea biti iz Indije u 2023. godini. Ovo je značajan udio u ukupnoj proizvodnji i pokazuje koliko je Indija postala važno tržište za Apple.

Razvoj lokalne proizvodnje pomaže Appleu u ispunjavanju lokalnih regulatornih zahtjeva i smanjenju ovisnosti o drugim zemljama za proizvodnju. Također omogućava Appleu da bolje odgovori na potrebe indijskih korisnika i ponudi pristupačnije uređaje.

Ukratko, iako su svi ostali proizvođači pametnih telefona prihvatili indijski plan i podržali implementaciju univerzalnih USB-C punjača, Apple se protivi ovom planu. Oni su izrazili zabrinutost zbog potencijalnih poteškoća u postizanju proizvodnih ciljeva i traže izuzeće ili odgodu pravila za svoje postojeće modele iPhonea. Indija je ključno tržište za Apple i očekuje se da će značajan udio proizvodnje iPhonea biti iz Indije u narednim godinama.

Svi proizvođači prihvatili indijski plan, samo Apple se protivi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.