Divna stvar se dogodila u svijetu Googla! U ovom članku ćemo istražiti sve nove funkcionalnosti januarskog ažuriranja za Google Pixel uređaje u 2024. godini. Video je objavio 9to5Google, u kojem će svi detalji biti obuhvaćeni. Biti će tu mnogo uzbuđenja za vlasnike Pixel uređaja, kao i nekoliko iznenađenja koja se čekaju, uključujući ažuriranje za januar. Važno je napomenuti da će većina ovih funkcionalnosti biti dostupna putem ažuriranja Google aplikacija putem Play Store-a, tako da ako imate januarsko sigurnosno ažuriranje, a ne vidite sve nove funkcionalnosti, jednostavno posjetite Play Store i ažurirajte svoje aplikacije. Sa zadovoljstvom smo isprobali sve mogućnosti na novom Pixel 8 Pro uređaju, i u ovom članku ćemo vam predstaviti sve iznenađujuće nove mogućnosti koje možete očekivati od ovog ažuriranja.

Prva stvar o kojoj ćemo govoriti je novi uređaj sam po sebi – Pixel 8 Pro. Boja ovog uređaja je elegantno mint boja koja će vas sigurno očarati. Uz uređaj, stiže i poseban paket s nekim dodatnim iznenađenjima kao što su olovka i punjač u istoj boji. Kada je riječ o softveru, januarsko ažuriranje donosi nekoliko glavnih funkcionalnosti, kao što je mogućnost pretraživanja cijelog ekrana pomoću kružnog ili tapkanjem pokreta. Također, Pixel 8 Pro će imati mogućnost mjerenja tjelesne temperature pomoću senzora na uređaju. Nove funkcionalnosti će biti dostupne za Pixel 8 i 8 Pro, dok će neke manje funkcionalnosti biti dostupne za starije Pixel uređaje kao što su mogućnost korištenja umjetne inteligencije za pisanje poruka i pretvaranje slika u reakcijske emojije ili naljepnice. Nadamo se da će ovo ažuriranje donijeti zadovoljstvo vlasnicima Pixel uređaja, a za starije modele se nadamo da će u budućnosti biti dostupne nove funkcionalnosti koje će poboljšati korisničko iskustvo.

I. Sve novo s januarskim ažuriranjem Google Pixel uređaja za 2024. godinu

Sve novo s januarskim ažuriranjem Google Pixel uređaja za 2024. godinu

This image is property of i.ytimg.com.

A. Uvod

U ovom članku ćemo istražiti sve nove značajke koje su predstavljene u januarskom ažuriranju za Google Pixel uređaje za 2024. godinu. Ovo ažuriranje donosi nekoliko važnih promjena i poboljšanja za korisnike Pixel uređaja. Poseban naglasak će se staviti na jednu posebnu značajku – mogućnost mjerenja tjelesne temperature pomoću Pixel 8 Pro uređaja. Također ćemo razmotriti dostupnost ažuriranja i planirane nadogradnje za buduće mjesece.

B. Korisničko iskustvo s mint Pixel 8 Pro

Prije nego što krenemo dalje, važno je spomenuti korisničko iskustvo s najnovijim Pixel 8 Pro uređajem u boji mint. Ovaj uređaj dolazi u elegantnom pakiranju koje sadrži i dodatni sadržaj poput malog notesa i punjača u skladu s bojom uređaja. Boja mint je suptilna i prelijepa, s primjetnim tonom na staklu i oko antenskih traka. Ovaj jedinstveni dizajn i boja čine ovaj uređaj privlačnim za ljubitelje pametnih telefona.

C. Glavni fokus januarskog ažuriranja

Glavni fokus januarskog ažuriranja za Google Pixel uređaje je uvođenje dvije ključne značajke. Prva je „Circle to search“ koja omogućava korisnicima da pretražuju bilo što na zaslonu aplikacije jednostavnim iscrtavanjem kruga, pisanjem ili dodirivanjem željene stavke. Ova značajka je dostupna za Pixel 8 i 8 Pro uređaje, ali neće biti aktivna do 31. siječnja. Druga ključna značajka je mogućnost mjerenja tjelesne temperature pomoću Pixel 8 Pro uređaja.

D. Mogućnost mjerenja tjelesne temperature pomoću Pixel 8 Pro

Najvažnija značajka januarskog ažuriranja je mogućnost mjerenja tjelesne temperature pomoću Pixel 8 Pro uređaja. Ova značajka koristi termometar ugrađen u uređaj kako bi korisnicima omogućila brzo i jednostavno mjerenje temperature. FDA je odobrila ovu značajku u prosincu 2023. godine, a korisnici mogu ovu značajku koristiti na sebi ili na drugima, poput članova obitelji ili prijatelja. Da biste koristili ovu značajku, samo trebate postaviti senzor temperature na središte čela i polako rotirati prema sljepoočnici. Postupak traje manje od 5 sekundi, a rezultate možete vidjeti unutar aplikacije ili aplikacije Fitbit.

Sve novo s januarskim ažuriranjem Google Pixel uređaja za 2024. godinu

This image is property of images.unsplash.com.

E. Dostupnost i ograničenja mjerenja tjelesne temperature

Važno je napomenuti da je ovaj način mjerenja tjelesne temperature trenutno dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama. To može biti frustrirajuće za korisnike izvan SAD-a, ali takva je trenutna dostupnost. Također, da biste koristili ovu značajku, morate imati aktivnu američku SIM karticu ili eSIM. Ako nemate američku SIM karticu, upute za upotrebu bit će korisne kako biste prilagodili vaše postavke i omogućili korištenje ove funkcije.

F. Manje značajne dodatne mogućnosti

Osim glavnih značajki, januarsko ažuriranje donosi i nekoliko manjih dodatnih mogućnosti. Jedna od njih je „Magic Compose“ koja koristi umjetnu inteligenciju za pomoć pri pisanju poruka. Ova značajka omogućuje AI sustavu da napiše poruku umjesto vas, u raznim stilovima poput uzbuđenog, šekspirovskog, formalnog ili kratkog. Ova značajka je dostupna za Pixel 8 i 8 Pro uređaje, a obrada se odvija na samom uređaju koristeći Gemini Nano AI model. Također, tu je i „PhotoEmoji“ koji omogućuje korisnicima da pretvore fotografije u reaktivne emotikone ili naljepnice. Ove manje značajke čine korisno iskustvo korištenja Pixel uređaja još raznovrsnijim.

Sve novo s januarskim ažuriranjem Google Pixel uređaja za 2024. godinu

This image is property of images.unsplash.com.

G. Planirana ažuriranja za buduće mjesece

Unatoč novim značajkama koje donosi januarsko ažuriranje, Google obećava i daljnje nadogradnje za buduće mjesece. Već je najavljeno ažuriranje za ožujak, a postoji nada da će stariji Pixel uređaji dobiti podršku za nove značajke. Google nastoji stalno poboljšavati i nadograđivati svoje proizvode, pa je ovo obećavajuće za korisnike koji posjeduju starije modele Pixel uređaja.

H. Zaključak

Sve u svemu, januarsko ažuriranje Google Pixel uređaja za 2024. godinu donosi nekoliko značajnih promjena i poboljšanja za korisnike. Glavni fokus ovog ažuriranja je mogućnost mjerenja tjelesne temperature pomoću Pixel 8 Pro uređaja, što predstavlja koristan alat za mnoge. Uz to, tu su i manje značajke poput „Circle to search“, „Magic Compose“ i „PhotoEmoji“ koje dodatno obogaćuju korisničko iskustvo. Google najavljuje i planirana ažuriranja za buduće mjesece, što daje nadu korisnicima da će i stariji Pixel uređaji dobiti podršku za nove značajke. Sve u svemu, ovo ažuriranje je još jedan korak naprijed za Google Pixel uređaje i korisnike koji ih koriste.

Sve novo s januarskim ažuriranjem Google Pixel uređaja za 2024. godinu

This image is property of images.unsplash.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.