Šta možete očekivati od Apple-ovog iPad Mini 7 u 2024. Iako je Apple osvježio iPad Pro i iPad Air u maju, iPad mini još uvijek čeka ažuriranje. Posljednji iPad mini je predstavljen u septembru 2021, tako da je vrijeme za preuređenje. Šuška se da Apple ima planove za osvježenje svojeg najmanjeg tableta u 2024. godini, a ovaj vodič ističe sve glasine koje smo čuli o uređaju do sada. Nismo čuli glasine o promjenama u dizajnu za iPad mini, što znači da će vjerovatno imati istu veličinu od 8,3 inča i dizajn s potpunim ekranom. Trenutni iPad mini ima Touch ID Power dugme, što također očekujemo za novi model. Šta možete očekivati od Apple-ovog iPad Mini 7 u 2024.

Čini se da je 2024. godina godina obnavljanja Apple-ovih iPad Pro i iPad Air modela, ali iPad mini još uvijek čeka ažuriranje. Posljednji novi iPad mini model predstavljen je u septembru 2021. godine, pa je vreme za revoluciju.

Prikaz i dizajn

Nema puno glasina o promjenama u dizajnu iPad minija, što znači da će vjerovatno zadržati istu veličinu od 8,3 inča i dizajn bez ivica. Trenutni iPad mini ima Touch ID dugme za napajanje, što očekujemo i od novog modela. Prema glasinama iz 2023. godine, Apple će napraviti male promene na ekranu iPad minija kako bi smanjio „jelly scrolling“ efekat prilikom korišćenja uređaja u portretnom režimu.

A-Series Čip

Dok iPad Pro i iPad Air imaju M-series čipove, ne očekujemo da će iPad mini dobiti Mac čip ove godine. Umjesto toga, Apple će vjerovatno koristiti A17 Pro čip koji se koristi u modelima iPhone 15 Pro ili neku drugu varijantu A17 čipa. Moguće je da će iPad mini dobiti A18 čip ako stigne nakon iPhone 16 serije modela.

Šta očekivati od Apple-ovog iPad Mini 7 u 2024.

Nove Boje

iPad mini je trenutno dostupan u space gray, starlight, pink i purple boji. Apple često obnavlja opcije boja sa svakim ažuriranjem, pa su nove boje definitivna mogućnost.

Prednja Kamera

Apple je premjestio prednju kameru na iPad Air na rub u pejzažu uređaja, a istu promjenu bi mogao donijeti i iPad mini. Prednja kamera bi mogla imati podršku za HDR 4 i može imati širi otvor blende ako usvoji kameru korištenu u iPad Air modelu.

Šta očekivati od Apple-ovog iPad Mini 7 u 2024.

Povezivanje

Apple dodaje Wi-Fi 6E svakom proizvodu kako se ažurira, pa bi red bio da i iPad mini dobije Wi-Fi 6E ove godine. Wi-Fi 6E će omogućiti iPad mini-ju da se poveže na 6GHz Wi-Fi mrežu na podržanim routerima. Očekuje se i Bluetooth 5.3, a moguće je da bi iPad mini mogao izgubiti nano-SIM slot i koristiti samo eSIM.

Apple Olovka Pro

Trenutni iPad mini radi sa Apple Olovkom 2, pa se očekuje da će novi model podržavati Apple Olovku Pro. Apple Olovka Pro ima gest stiska, haptički feedback, giroskop za podršku za rotiranje i integrisanu Find My funkciju.

Šta očekivati od Apple-ovog iPad Mini 7 u 2024.

Datum Izlaska

Novi iPad mini će vjerovatno biti pušten u prodaju krajem godine, najvjerojatnije u septembru ili oktobru. U nekim godinama, Apple održava specijalni oktobarski događaj za Mac i iPade, pa bismo to mogli očekivati i u 2024. godini.

Budući Modeli iPad minija

Postoje glasine da Apple radi na preklopnom iPad mini uređaju i OLED tehnologiji ekrana za iPad mini, ali se ne očekuje da će ove promjene biti implementirane u 2024. godini. OLED, preklopni iPad mini ili preklopni OLED iPad mini uređaji očekuju se tek 2026. ili kasnije.

Očekuje se da će novi iPad Mini 7 donijeti niz poboljšanja u odnosu na prethodne modele, te će zasigurno zadovoljiti potrebe korisnika koji žele praktičan i moćan tablet uređaj. Uz očekivane promjene u dizajnu, performansama i funkcionalnostima, Apple-ov iPad Mini 7 donosi modernizovano iskustvo korišćenja, pa su s nestrpljenjem iščekivanja njegovog zvaničnog predstavljanja krajem ove godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.