Samsung je ozbiljno razmotrio mogućnost prelaska na Sony glavnu kameru za svoju seriju Galaxy S25. Trenutni modeli, poput Galaxy S24, koriste Samsungov ISOCELL GN3 senzor, ali prema pouzdanim izvorima, Samsung planira zamijeniti te senzore sa Sony senzorima za glavne kamere Galaxy S25 i Galaxy S25+. Ovo je značajan korak za Samsung, koji je do sada koristio ISOCELL senzore za svoje visokokvalitetne telefone. Galaxy S24 će vjerovatno zadržati 50-megapikselni Samsung GN3 senzor za glavnu kameru, ali će imati i ultra-široku kameru od 12 megapiksela i telefoto kameru od 10 megapiksela sa optičkim zumom do 3x. Očekuje se da će Galaxy S24 biti lansiran u januaru sledeće godine, dok će modeli Galaxy S25 biti dostupni tek 2025. godine.

Samsung razmatra mogućnost prelaska na Sony glavnu kameru za seriju Galaxy S25

Trenutna upotreba ISOCELL senzora u seriji Galaxy S24

Trenutni modeli serije Galaxy S24 koriste Samsungov ISOCELL GN3 senzor koji pruža izuzetnu kvalitetu slike i vrhunsko performanse. ISOCELL senzori su poznati po svojoj visokoj rezoluciji i sposobnosti da uhvate detalje čak i u uslovima slabog osvetljenja. Samsung je sa ponosom koristio ove senzore u svojim visokokvalitetnim telefonima i korisnici su bili zadovoljni rezultatima koje su dobijali.

Samsungova razmatranja o prelasku na Sony glavnu kameru za Galaxy S25

Međutim, izvori tvrde da Samsung razmatra mogućnost prelaska na Sony glavnu kameru za seriju Galaxy S25. Ovo bi bio značajan korak za Samsung, s obzirom da su do sada koristili ISOCELL senzore za svoje telefone. Sony je poznat po svojoj stručnosti u proizvodnji senzora za kamere i njihovim vrhunskim performansama. Samsung bi mogao da iskoristi Sony senzore kako bi poboljšao performanse i kvalitetu kamere u novim modelima Galaxy S25.

Samsung razmatra mogućnost prelaska na Sony glavnu kameru za seriju Galaxy S25

Potencijalna zamjena ISOCELL senzora sa Sony senzorima

Izvor tvrdi da će Samsung zamijeniti ISOCELL senzore sa Sony senzorima za glavne kamere Galaxy S25 i Galaxy S25+. Ovo bi moglo označiti prekid saradnje između Samsunga i Samsunga Electro-Mechanicsa, proizvođača ISOCELL senzora. Zamjena ISOCELL senzora sa Sony senzorima bi mogla doneti poboljšanu sliku, bolju reprodukciju boja i preciznije detalje na slikama koje se prave sa Galaxy S25.

Značaj prelaska na Sony senzore za Samsung

Prelazak na Sony senzore predstavlja značajan korak za Samsung. Sony senzori imaju reputaciju da pružaju vrhunsku kvalitetu slike, bolje performanse u slabim svetlosnim uslovima i veću rezoluciju. Korisnici Galaxy S25 mogli bi da očekuju poboljšane karakteristike kamere, uključujući jasnije i oštrije slike, bolje boje i veću mogućnost snimanja u uslovima slabog osvetljenja.

Samsung razmatra mogućnost prelaska na Sony glavnu kameru za seriju Galaxy S25

Specifikacije glavne kamere Galaxy S24

Glavna kamera Galaxy S24 će verovatno zadržati 50-megapikselni Samsung GN3 senzor koji je već korišćen u prethodnim modelima. Ovaj senzor pruža visoku rezoluciju i detalje na slikama, uz mogućnost snimanja u visokom kvalitetu čak i pri slabo osvetljenim uslovima. Osim toga, Galaxy S24 će imati ultra-široku kameru od 12 megapiksela koja će omogućiti snimanje širih kadrova i telefoto kameru od 10 megapiksela sa optičkim zumom do 3x.

Ultra-široka kamera i telefoto kamera Galaxy S24

Ultra-široka kamera na Galaxy S24 će omogućiti korisnicima da snimaju šire kadrove bez gubitka detalja. Ovo je korisno pri fotografisanju pejzaža ili grupnih fotografija gde je važno uhvatiti što više prostora. Telefoto kamera Galaxy S24 će omogućiti korisnicima da zumiraju objekte sa većom preciznošću i bez gubitka kvaliteta slike. Ovaj optički zum će korisnicima pružiti mogućnost da uhvate detalje na udaljenim objektima, kao što su pejzaži ili sportski događaji.

Samsung razmatra mogućnost prelaska na Sony glavnu kameru za seriju Galaxy S25

Očekivani dolazak Galaxy S24 u januaru

Dolazak Galaxy S24 se očekuje u januaru sledeće godine. Ovaj model će se pridružiti Samsungovoj liniji flagship telefona i doneti poboljšane karakteristike kamere i performanse. Osim unapređenih kamera, Galaxy S24 će vjerovatno imati i poboljšane procesore, više RAM memorije i unaprijeđen dizajn.

Planirani dolazak Galaxy S25 u 2025. godini

Modeli Galaxy S25 su već najavljeni za 2025. godinu. Samsung je uvek bio u samom vrhu kada je u pitanju inovacija i predvodio je na tržištu tehnologije telefona. Galaxy S25 će doneti nove karakteristike i napredne performanse, uključujući potencijalnu zamjenu ISOCELL senzora sa Sony senzorima za glavne kamere.

Samsung razmatra mogućnost prelaska na Sony glavnu kameru za seriju Galaxy S25

Pozitivne prednosti Sony senzora za Samsung

Prelazak na Sony senzore bi za Samsung predstavljao niz prednosti. Sony je poznat po svojoj stručnosti i kvalitetu senzora za kamere. Njihovi senzori pružaju izuzetno jasnu i oštru sliku, sa vernim reprodukcijama boja. Takođe, Sony senzori su poznati po svojoj sposobnosti da hvataju mnogo više detalja na fotografijama, čak i pri slabim svetlosnim uslovima. Ove prednosti bi mogle da unaprede kvalitet slike i performanse kamere na budućim modelima Galaxy S.

Implikacije prelaska na Sony senzore za Galaxy S25

Zamena ISOCELL senzora sa Sony senzorima bi mogla doneti brojne implikacije za Galaxy S25. Kao što je već pomenuto, očekuje se poboljšanu sliku i bolje performanse u uslovima slabog osvetljenja. Takođe, ova zamena bi mogla doneti bolju reprodukciju boja, veću rezoluciju i preciznije detalje na slikama. Očekuje se da bi Galaxy S25 mogao postati jedan od najboljih telefona za snimanje fotografija i videa na tržištu, privlačeći ljubitelje fotografije i profesionalne fotografe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.