Kada koristite Google News kao svoj izvor vijesti, važno je da primate samo relevantne informacije koje vas zanimaju. Srećom, Google News vam omogućava da prilagodite svoj feed prema svojim željama i sakrijete izvore koji vam ne odgovaraju. Možete jednostavno dodati ili ukloniti izvore, lokacije i teme koje želite pratiti, a također imate mogućnost upravljanja prioritetom ili prestanka praćenja određene teme, lokacije ili izvora vijesti. Tako ćete imati punu kontrolu nad onim što gledate i čitate na Google News, bez nepotrebnog napora. Također, gumb „Full Coverage“ će vam pružiti sveobuhvatnu prezentaciju izvještavanja o određenoj vijesti, a možete prilagoditi jezik i primati dnevne preglede vijesti putem emaila. Otkrijte kako sakriti izvore koji vam ne odgovaraju i uživajte u personaliziranoj i relevantnoj vijesti koja vam odgovara.

Sakrijte izvore koji vam ne odgovaraju na Google News

Google News

Opis Google Newsa

Google News je aggregator vijesti koji omogućava prikazivanje vijesti iz tisuća izvora širom svijeta. Ova platforma vam omogućava da budete informirani o najnovijim vijestima iz raznih područja, kao što su politika, tehnologija, sport, zabava i mnogo više. Google News je jednostavan za korištenje i pruža vam mogućnost da prilagodite svoj feed vijesti prema svojim preferencijama.

Mogućnosti prilagodbe feeda

Jedna od najkorisnijih mogućnosti Google Newsa je prilagodba vašeg feeda vijesti. Možete odabrati izvore, lokacije i teme koje želite pratiti. Dodavanjem izvora vijesti možete osigurati da vidite vijesti samo iz izvora koji vam najviše odgovaraju. Također, možete pratiti vijesti na određenim lokacijama, tako da budete obaviješteni o lokalnim vijestima iz vašeg područja. Osim toga, Google News vam omogućava praćenje određenih tema kako biste dobivali vijesti izravno vezane uz ta područja.

Sakrivanje izvora

Kako sakriti izvore

Ukoliko postoje određeni izvori vijesti koje ne želite vidjeti u svom feedu, Google News vam omogućava da ih sakrijete. Jednostavno kliknite na karticu „Postavke“ i odaberite „Sakrijte određene izvore“. Nakon toga, možete ručno unijeti naziv izvora ili URL koji želite sakriti. Nakon spremanja promjena, izvori koje ste sakrili više se neće prikazivati u vašem feedu vijesti.

Kako prilagoditi prioritete

Pored sakrivanja izvora, Google News vam omogućava da prilagodite prioritete određenim temama, lokacijama ili izvorima vijesti. Na primjer, ako želite biti bolje informirani o političkim vijestima, možete dodijeliti veći prioritet političkim temama u postavkama. Ovo će rezultirati češćim prikazivanjem vijesti iz tog područja u vašem feedu. Također, možete odabrati prestanak praćenja određene teme, lokacije ili izvora vijesti ukoliko više niste zainteresirani za njih.

Sakrijte izvore koji vam ne odgovaraju na Google News

Upravljanje praćenjem

Mogućnosti upravljanja temama

Google News vam omogućava potpunu kontrolu nad temama koje pratite. Možete dodavati ili uklanjati teme iz svog feeda vijesti kako vam odgovara. Također, možete prilagoditi prioritet određenim temama kako biste osigurali da dobivate vijesti iz područja koja su vam najvažnija. Ukoliko želite biti detaljnije informirani o određenoj temi, Google News vam omogućava da dobivate vijesti samo iz pouzdanih izvora.

Mogućnosti upravljanja lokacijama

Ako želite biti obaviješteni o lokalnim vijestima iz svog područja, Google News vam omogućava da odaberete lokacije koje želite pratiti. Na primjer, možete odabrati vaš grad ili državu kako biste bili sigurni da dobivate najnovije vijesti iz tog područja. Ova funkcija je posebno korisna za ljude koji žele biti informirani o događanjima u njihovoj okolini.

Mogućnosti upravljanja izvorima vijesti

Uz mogućnosti prilagodbe tema i lokacija, Google News vam također omogućava upravljanje izvorima vijesti. Možete dodavati ili uklanjati izvore prema svojim željama. Također, možete postaviti prioritete za određene izvore kako biste osigurali da dobivate vijesti iz pouzdanih izvora koji su vam najrelevantniji.

Gumb Full Coverage

Opis gumba

Gumb „Full Coverage“ je jedan od ključnih dijelova Google Newsa. Ovaj gumb vodi vas do stranice koja pruža sveobuhvatni pregled različitih izvora izvještavanja o određenoj vijesti. Klikom na ovaj gumb, možete dobiti više informacija o temi koja vas zanima i pristupiti različitim člancima, blogovima, videozapisima i drugim izvorima koji izvještavaju o toj temi.

Funkcionalnosti gumba

Gumb „Full Coverage“ omogućava vam da dublje istražite određenu vijest iz različitih perspektiva. Ova funkcionalnost vam omogućava da dobivate sveobuhvatan uvid u temu koja vas zanima i da steknete što širi pregled svih relevantnih informacija. Osim toga, gumb „Full Coverage“ omogućava vam pristup relevantnim člancima koji pružaju pozadinske informacije i analize kako biste bolje razumjeli temu.

Sakrijte izvore koji vam ne odgovaraju na Google News

Prilagodba jezika

Kako prilagoditi jezik

Google News vam omogućava da prilagodite jezik na kojem primate vijesti. Možete odabrati jezik koji vam najviše odgovara i osigurati da svi članci i vijesti budu prikazani na željenom jeziku. Ova mogućnost je korisna za ljude koji preferiraju čitanje vijesti na određenom jeziku ili za one koji žele vježbati strani jezik.

Primanje emailova s pregledom vijesti

Ako želite biti redovito obavještavani o najnovijim vijestima, Google News vam omogućava da primite emailove s dnevnim pregledom vijesti. Možete odabrati koje teme ili izvore želite pratiti u emailovima i dobit ćete pregled najvažnijih vijesti iz tih izvora svakog dana. Ovo je izvrsna opcija za one koji žele biti brzo i jednostavno informirani o aktualnim događanjima.

Zaključak

Google News je izvrstan alat za praćenje vijesti iz raznih izvora širom svijeta. Ova platforma vam omogućava da prilagodite svoj feed vijesti prema svojim željama, sakrijete izvore koji vam ne odgovaraju i upravljate prioritetima određenih tema, lokacija i izvora vijesti. Također, gumb „Full Coverage“ vam omogućava dublje istraživanje određene teme i pristup različitim izvorima izvještavanja. Prilagodba jezika i primanje emailova s pregledom vijesti dodatno olakšavaju praćenje najnovijih informacija. Uz sve ove mogućnosti, Google News je idealan izbor za sve koji žele biti dobro informirani i biti u toku s najnovijim vijestima.

Sakrijte izvore koji vam ne odgovaraju na Google News

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.