Prema informacijama Marka Gurmna iz Bloomberga, buduća Apple TV kutija mogla bi imati ugrađenu kameru za FaceTime i druge aplikacije za video pozive. Nedavno ažuriranje tvOS 17 omogućilo je korisnicima da obavljaju videopozive koristeći zadnju kameru spojenog iPhonea ili iPada. Ukoliko Apple TV dobije ugrađenu kameru, korisnici više ne bi morali da se oslanjaju na eksterni uređaj. Također se spekuliše da bi ovaj novi model podržavao i kontrolu pokretima, ali detaljnije informacije nisu dostupne. Uz inovacije kao što su iOS 17, macOS Sonoma i tvOS 17, moguće je koristiti pokrete rukama tokom videopoziva kako bi se na ekranu prikazali 3D efekti. Ova objava također spominje „lagani pametni ekran“ koji je Apple također navodno razmatrao. Ipak, nije poznato kada bi ovi uređaji mogli biti pušteni u prodaju.

Rumori o ponovnom dolasku Apple TV sa kamerom nakon dodavanja FaceTime-a na tvOS 17

Rumori o ponovnom dolasku Apple TV sa kamerom

U poslednjim informacijama koje je izneo Mark Gurman iz Bloomberga, postoji mogućnost da će budući model Apple TV-a imati ugrađenu kameru. Ovo je u skladu sa nedavnim dodavanjem FaceTime aplikacije na tvOS 17, koja omogućava korisnicima da vrše video pozive pomoću kamere na povezanom iPhoneu ili iPadu. Uvođenje kamere na Apple TV značilo bi da korisnici više ne bi morali koristiti vanjske uređaje za obavljanje video poziva.

Uspostavljanje konekcije sa FaceTime aplikacijom putem kamere na iPhoneu ili iPadu

Sa dodatkom FaceTime aplikacije na Apple TV-u, korisnici mogu upotrebljavati kamere na svojim iPhoneima ili iPadima za obavljanje video poziva. Ovo je veoma praktično jer ne zahteva dodatne vanjske uređaje. tvOS 17 omogućava korisnicima da se povežu putem FaceTime aplikacije i da koriste kameru na svom povezanom iPhoneu ili iPadu za video pozive.

Rumori o ponovnom dolasku Apple TV sa kamerom nakon dodavanja FaceTime-a na tvOS 17

Podrška za geste u kontrolisanju Apple TV-a sa kamerom

Prema tvrdnji Marka Gurmana, budući model Apple TV-a sa kamerom će imati podršku za „geste bazirane kontrole“. Međutim, trenutno nemamo puno detalja o konkretnim mogućnostima i funkcionalnostima koje će ova podrška pružiti. Pretpostavljamo da će korisnici moći koristiti gestove tokom video poziva putem FaceTime aplikacije, ali ostaje da vidimo kako će ova funkcija biti implementirana.

Potencijalna ekspanzija ponude Apple proizvoda za kućanstvo

Pored dodavanja kamere na Apple TV, Mark Gurman je također pomenuo mogućnost „lagane pametne ekranske jedinice“ koju je Apple navodno razmatrao. Ova jedinica bi mogla biti korištena u kući i imaće mogućnost automatskog povezivanja sa drugim Apple uređajima. Iako smo dobili opis takvog uređaja, još uvijek nije jasno kada će biti dostupan na tržištu i koliko će biti dostupan korisnicima.

Rumori o ponovnom dolasku Apple TV sa kamerom nakon dodavanja FaceTime-a na tvOS 17

Detalji o planovima kompanije Apple

Apple ima ambicije da se pozicionira kao lider u sektoru pametnih kuća, a jedan od koraka u tom pravcu je razvoj novog modela Apple TV-a sa ugrađenom kamerom. Pretpostavlja se da će ovaj uređaj omogućiti korisnicima da automatizuju kućne funkcije i da ih jednostavno kontrolišu putem Apple uređaja. Takođe se spominje da je kompanija već testirala proizvode sa ekranom za kućnu upotrebu, što ukazuje na to da su već u procesu razvoja i pripreme za lansiranje novih uređaja.

Nepoznanica o objavi novih uređaja

Kada je u pitanju datum izlaska novih uređaja, trenutno postoji nejasnoća. Iako je Gurman prethodno najavio izlazak novog Apple TV-a u prvoj polovini 2024. godine, još uvijek nema potvrde o tome da li će se ugrađena kamera naći u tom modelu ili ćemo morati čekati neko buduće izdanje. Izvještaji i najave ranijih uređaja su pružili nekoliko naznaka, ali nedostaju konkretne informacije o planovima za budućnost.

Povezani sadržaj

Ako vas zanimaju više informacija o Apple TV-u, preporučujemo da pročitate druge članke na ovu temu koji su dostupni putem našeg vodiča za kupovinu. Takođe je važno napomenuti da je Mark Gurman iz Bloomberga jedan od najpoznatijih izvora informacija o Apple proizvodima, pa je njegov izvještaj vrijedno pratiti. Osim toga, možete pronaći relevantne informacije o Apple TV-u putem našeg vodiča za kupovinu.

Zaključak

Iako su se pojavili rumori o ponovnom dolasku Apple TV-a sa kamerom, trenutno postoji mnogo neizvjesnosti. Informacije koje je izneo Mark Gurman sugeriraju da postoji mogućnost uvođenja kamere na novom modelu Apple TV-a, ali još uvijek nema konkretnih detalja o tome kako će ovaj uređaj funkcionisati. Takođe ostaje neizvjesno kada će novi uređaji biti objavljeni i dostupni korisnicima. Ove nedoumice ostaje da pratimo i čekamo dalje informacije od Apple-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.