U drugom kvartalu 2024, kompanija Apple ostvarila je rekordnu zaradu od svojih servisa. Sa prihodom od 23,9 milijardi dolara, Apple-ov segment usluga ostvario je rast od 14 posto u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Broj plaćenih naloga i pretplata također je dostigao novi rekord, s dvoznamenkastim rastom. Trenutno, Apple ima više od 1 milijardu plaćenih pretplata, što je više nego duplo u odnosu na četiri godine ranije. Ova pozitivna performansa nagovještava dalji rast i uspjeh kompanije.

Sadržaj

Sljedeći tjednik najave

Rekordna zarada od servisa kompanije Apple u drugom kvartalu 2024.

Tim Cook, izvršni direktor Applea, izjavio je da će biti jedna uzbudljiva najava proizvoda.

Kompanija vjeruje da će kupci voljeti nadolazeću najavu.

Apple CEO Tim Cook je rekao da će biti jedna uzbudljiva najava proizvoda koju kompanija priprema, a vjeruje se da će kupci obožavati tu nadolazeću najavu.

Generativna AI

Apple ulaže značajna sredstva u područje umjetne inteligencije (AI).

Uzbudljive stvari na polju AI bit će uskoro podijeljene s kupcima.

Apple ima prednosti u integraciji hardvera i softvera, Apple Silicon s Neural Engine-om, te fokusira na privatnost.

Postoji velika prilika za generativnu AI na svim Apple uređajima.

Rekordna zarada od servisa kompanije Apple u drugom kvartalu 2024.

Tim Cook je izrazito optimističan u pogledu buduće potražnje potrošača.

Apple ulaže značajna sredstva u razvoj područja umjetne inteligencije (AI). Tim Cook je izjavio da će kompanija uskoro podijeliti neke uzbudljive stvari sa svojim korisnicima u području AI. Cook je također istaknuo da Apple ima prednosti u integraciji hardvera i softvera, posebno s njihovim Apple Silicon čipovima koji uključuju Neural Engine. Osim toga, Apple se također fokusira na zaštitu privatnosti korisnika. Cook vidi veliku priliku za generativnu AI na svim Apple uređajima i iznimno je optimističan u pogledu buduće potražnje potrošača.

Digital Act o tržištima

Još je prerano utvrditi rizike u vezi sigurnosti i privatnosti u Europi.

Apple se fokusira na usklađivanje s propisima uz minimalne utjecaje na sigurnost i privatnost korisnika.

Tim Cook je istaknuo da je još prerano utvrditi sve rizike u vezi sigurnosti i privatnosti vezane uz promjene koje je Apple uveo u ekosustavu aplikacija u Europi. Međutim, Apple se fokusira na usklađivanje s propisima i istovremeno smanjivanje utjecaja na sigurnost i privatnost korisnika.

Vision Pro

Vodeće tvrtke ulažu u Vision Pro.

Vision Pro se koristi za održavanje zrakoplovnih motora, trenutnu suradnju kod utrka i dizajniranje kuhinja.

Apple je uzbuđen zbog prilika prostorne računalne tehnologije u poslovnom svijetu.

Vodeće tvrtke ulažu u Appleov proizvod Vision Pro. Vision Pro se koristi u razne svrhe poput održavanja zrakoplovnih motora, trenutne suradnje kod utrka i dizajniranja kuhinja. Apple je iznimno uzbuđen zbog mogućnosti prostorne računalne tehnologije u poslovnom svijetu.

Usluge

Rekordna zarada od servisa kompanije Apple u drugom kvartalu 2024.

Segment usluga u Appleu postavio je novi rekord prihoda od 23.9 milijardi dolara.

Plaćeni računi i pretplate bilježe dvoznamenkasti rast.

Apple ima više od milijardu plaćenih pretplata, što je dvostruko veći broj u odnosu na prije četiri godine.

Segment usluga u Appleu postavio je novi rekord prihoda od 23.9 milijardi dolara, što je povećanje od 14 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Broj aktivnih i plaćenih korisničkih računa dosegnuo je rekordnu brojku, a plaćeni računi i pretplate bilježe dvoznamenkasti rast. Apple sada ima više od milijardu plaćenih pretplata, što je više nego dvostruko u odnosu na prije četiri godine.

Prodaja Mac računala

Prihod od prodaje Mac računala povećao se s lansiranjem novih modela MacBook Air u ožujku.

Prihod od prodaje Mac računala dostigao je iznos od 7.5 milijardi dolara, što predstavlja rast od 4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Prodaja Mac računala bilježi rast od lansiranja novih modela MacBook Air u ožujku. Prihod od prodaje Mac računala dosegnuo je iznos od 7.5 milijardi dolara, što predstavlja rast od 4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Prodaja iPad tableta

Prihod od prodaje iPad tableta smanjen je za 17 posto u odnosu na prošlu godinu.

Očekuje se da će novi modeli iPad Air i iPad Pro poboljšati prodaju sljedećeg kvartala.

Prihod od prodaje iPad tableta smanjio se za 17 posto u odnosu na prethodnu godinu. Uočeno je da pad prodaje dolazi iz nedostatka novih modela iPad tableta u 2024. Međutim, sljedeći kvartal očekuje se poboljšanje prodaje s dolaskom novih modela iPad Air i iPad Pro.

Bežične slušalice

Prihod od bežičnih slušalica, kućnih uređaja i dodataka iznosi 7.9 milijardi dolara, što je pad od 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

Usporedba s prošlom godinom otežana je lansiranjem AirPods Pro prošle godine.

Prihod od prodaje bežičnih slušalica, kućnih uređaja i dodataka iznosi 7.9 milijardi dolara, što predstavlja pad od 10 posto u odnosu na prošlu godinu. Usporedba s prethodnom godinom je otežana zbog lansiranja AirPods Pro prošle godine.

Lipanjski kvartal

Apple predviđa rast prihoda jednoznamenkastim postocima u lipanjskom kvartalu.

Rast prihoda od usluga i prodaje iPada očekuje se dvoznamenkastim postocima u istom kvartalu.

Apple očekuje rast jednoznamenkastim postocima u lipanjskom kvartalu. Očekuje se da će rast prihoda od usluga i prodaje iPada dosegnuti dvoznamenkaste postotke u istom kvartalu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.