Prvi glasine o novim funkcijama iPhone 16 su se nedavno pojavile i izazvale veliku pažnju među korisnicima i fanovima Apple proizvoda. Ovaj očekivani model najnovijeg iPhone-a planira da donese čak 16 novih funkcija, pružajući tako poboljšane performanse i sveža iskustva. Očekuje se da će iPhone 16 Pro i Pro Max biti opremljeni većim ekranima u odnosu na prethodne modele, dok će standardni modeli vjerovatno imati vertikalno postavljenu kameru. Također se spominje da će novi iPhone 16 imati novi taster ispod dugmeta za zaključavanje, kao i podršku za Wifi 7 koji pruža veće brzine i stabilnije veze. Uz to, Pro modeli će imati i optički zum od 5 puta, dok se najavljuje i iPhone 16 Ultra koji će donijeti dodatna poboljšanja kamere i izostanak fizičkog priključka. Ostale funkcije koje su spomenute u glasinama uključuju poboljšanu ultra širokougaonu kameru, novu generaciju čipa, podršku za 5G Advanced i ugrađenu bateriju za duže trajanje. Međutim, tačnost ovih glasina će biti poznata tek narednog ljeta, kada se očekuje da će Apple službeno predstaviti ovaj izuzetno iščekivani iPhone model.

Prvi glasine o novim funkcijama iPhone 16 su se pojavile

Prvi glasine o novim funkcijama iPhone 16 su se pojavile

Svijet tehnologije uvijek s nestrpljenjem čeka nove inovacije od Apple-a. Iako je iPhone 15 tek nedavno predstavljen, već su se počele širiti glasine o novim funkcijama koje će donijeti iPhone 16. I dok su ove informacije trenutno samo glasine, one svakako bude interesovanje i uzbuđenje među Apple fanovima širom svijeta.

iPhone 16 će imati 16 novih funkcija

Prema ovim glasinama, iPhone 16 će imati čak 16 novih funkcija, što je zapanjujuće. S obzirom na to da je Apple poznat po svojoj predanosti inovacijama, ne čudi što je odlučio unaprijediti svoj flagship model sa toliko novih mogućnosti. Ove nove funkcije će vjerovatno transformisati način na koji korisnici koriste svoje mobilne uređaje.

Prvi glasine o novim funkcijama iPhone 16 su se pojavile

Očekuje se da će iPhone 16 Pro i Pro Max imati veći ekran od prethodnih modela

Jedan od glavnih nadolazećih ažuriranja koje se očekuje kod iPhone 16 je povećanje veličine ekrana na Pro i Pro Max modelima. Ovi modeli će najvjerovatnije imati ekran veći od prethodnih modela, što će korisnicima omogućiti veću preglednost i udobnost prilikom korištenja uređaja. Ovo će biti posebno korisno za one koji koriste svoj iPhone za gledanje videa, igranje igara ili rad na više aplikacija istovremeno.

Standardni modeli iPhone 16 će vjerovatno imati vertikalnu raspored kamere

Još jedna funkcija koja se očekuje kod iPhone 16 je vertikalni raspored kamere na standardnim modelima. Ovo bi moglo donijeti neke prednosti u pogledu kvaliteta slike i poboljšane funkcionalnosti kamere. Ovaj raspored kamere se već pokazao uspješnim na nekim drugim modelima pametnih telefona, pa nije iznenađujuće da Apple razmatra ovu opciju za svoje buduće uređaje.

Prvi glasine o novim funkcijama iPhone 16 su se pojavile

Novi iPhone 16 će imati novi taster ispod dugmeta za zaključavanje

Kako bi poboljšao korisničko iskustvo, iPhone 16 će također imati novi taster ispod dugmeta za zaključavanje. Ovaj taster će omogućiti korisnicima brzi pristup određenim funkcionalnostima ili aplikacijama, bez da moraju otključavati svoj telefon. Očekuje se da će ovaj novi taster biti pametno integriran u dizajn uređaja i donijeti dodatnu praktičnost korisnicima.

Pro modeli iPhone 16 će podržavati Wifi 7 koji omogućava veće brzine i stabilnije veze

Jedna od najvažnijih nadogradnji za Pro modele iPhone 16 je podrška za Wifi 7, koji omogućava veće brzine i stabilnije veze. Ova nova tehnologija čini da pretraživanje interneta, streamanje video sadržaja i preuzimanje datoteka budu brže i bez prekida. Korisnici će moći uživati u besprijekornom iskustvu korištenja interneta, posebno kada su u pokretu.

Prvi glasine o novim funkcijama iPhone 16 su se pojavile

Oba Pro modela iPhone 16 će imati optički zum od 5 puta

Za ljubitelje fotografije, dobra vijest je da će oba Pro modela iPhone 16 imati zadivljujući optički zum od 5 puta. Ovo će omogućiti korisnicima da uhvate detalje na udaljenim objektima bez gubitka kvalitete slike. Bez obzira da li slikaju pejzaže ili portrete, korisnici će imati mogućnost istraživanja novih horizonta fotografije sa ovim naprednim zoom funkcijama.

Apple planira da izbaci iPhone 16 Ultra sa dodatnim poboljšanjima kamere i bez fizičkog priključka

Jedno od najuzbudljivijih ažuriranja koje se očekuje kod iPhone 16 je pojava Ultra modela. Apple navodno planira da izbaci iPhone 16 Ultra, koji će donijeti dodatna poboljšanja kamere i biti lišen fizičkog priključka. Ovo znači da korisnici mogu očekivati još veću kvalitetu slika i još jednostavnije i praktičnije punjenje svojih uređaja.

Prvi glasine o novim funkcijama iPhone 16 su se pojavile

Ostale funkcije iPhone 16 koje su spomenute u glasinama su:

  • Poboljšana ultra širokougaona kamera sa 48 megapiksela
  • Poboljšana optička zoom kamera za Pro modele
  • Nova generacija A18 Pro čipa
  • Podrška za 5G Advanced
  • OLED ekran sa lakšom mikrosočivom
  • Moguća A17 čip za model iPhone 16 i iPhone 16 Plus
  • Ekskluzivne AI funkcije za Pro modele
  • Ugrađena baterija za duže trajanje baterije

Ove dodatne funkcije donose još više mogućnosti korisnicima iPhone 16. Poboljšana kamera i čipovi, podrška za 5G Advanced i OLED ekran sa lakšom mikrosočivom će značajno podići performanse uređaja. Također, mogućnost ugrađene baterije za duže trajanje baterije će korisnicima omogućiti da koriste svoj telefon duže bez potrebe za punjenjem.

Tačnost ovih glasina će biti poznata tek narednog ljeta

Važno je napomenuti da su ove informacije trenutno samo glasine i da će tačnost ovih tvrdnji biti poznata tek narednog ljeta. Apple je poznat po čuvanju tajnosti o svojim nadolazećim proizvodima i često čuvaju svoje najnovije inovacije do zvanične prezentacije. Međutim, ako se ove glasine pokažu istinitim, to bi značilo sljedeći korak u evoluciji iPhone-a i još jedno uzbudljivo poglavlje u svijetu Apple-a. Ostaje nam samo da sačekamo i vidimo šta Apple ima u planu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.