U članku „Promjena jezika u Androidu – korak po korak“ detaljno ćete naučiti kako brzo i jednostavno promijeniti jezik na svom Android uređaju. Otvorite postavke, pronađite odjeljak „Sustav“ te dodirnite opciju „Jezici i unos“ pa zatim „Jezici“. Bez problema možete dodati željeni jezik i postaviti ga kao glavni tako što ćete ga povući na vrh liste. Ako želite ukloniti jezik, jednostavno dodirnite tri točkice i odaberite opciju „Izbriši“. Također, neke aplikacije omogućuju da odaberete drugi jezik isključivo za njih, ali to ovisi o podršci aplikacija. Ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja, slobodno ih postavite u komentarima.

U Androidu brzo možete promijeniti jezik uređaja

Kada koristite Android uređaj, često se može dogoditi da želite promijeniti jezik na svom uređaju. Možda želite koristiti drugi jezik zbog promjene u raspoloženju ili možda želite poboljšati svoje jezične vještine. Bez obzira na razlog, Android vam omogućuje da brzo promijenite jezik uređaja. U nastavku ćemo detaljno objasniti korake koje trebate slijediti kako biste to postigli.

Otvorite postavke i pronađite „Sustav“

Prvi korak u promjeni jezika na vašem Android uređaju je otvaranje postavki. Da biste to učinili, jednostavno odaberite ikonu postavki na početnom zaslonu svog uređaja. Kada otvorite postavke, potražite opciju „Sustav“ i dodirnite je kako biste nastavili s postupkom promjene jezika.

Promjena jezika u Androidu - korak po korak

Dodirnite „Jezici i unos“ i zatim „Jezici“

Nakon što otvorite postavke sustava, morate pronaći opciju „Jezici i unos“. To je mjesto gdje možete prilagoditi jezik svog uređaja. Nakon što pronađete ovu opciju, jednostavno dodirnite je kako biste je otvorili. Zatim, unutar „Jezici i unos“ opcije, potražite „Jezici“ i dodirnite je kako biste nastavili dalje.

Dodajte željeni jezik i povucite ga na vrh liste

Kada se nalazite u odjeljku „Jezici“, možete dodati novi jezik na svoj uređaj. Da biste to učinili, jednostavno dodirnite opciju „Dodaj jezik“. Otvorit će se popis dostupnih jezika, a vi možete odabrati željeni jezik. Nakon što odaberete jezik, povucite ga na vrh liste kako biste ga postavili kao zadani jezik na uređaju.

Promjena jezika u Androidu - korak po korak

Ako želite ukloniti jezik, dodirnite tri točkice i odaberite „Izbriši“

Ako se odlučite ukloniti određeni jezik sa svog uređaja, to također možete učiniti putem postavki. Da biste to učinili, samo dodirnite tri točkice pored jezika koji želite ukloniti. Otvorit će se dodatna opcija i odaberite „Izbriši“ kako biste izbrisali jezik s liste.

Također možete odabrati drugi jezik za određene aplikacije, ali to funkcionira samo s određenim aplikacijama koje podržavaju tu opciju

Osim promjene jezika na razini uređaja, Android također omogućuje promjenu jezika za određene aplikacije. No, važno je napomenuti da to funkcionira samo s određenim aplikacijama koje podržavaju tu opciju. Ako želite promijeniti jezik za određenu aplikaciju, trebate otvoriti postavke te aplikacije i potražiti opciju „Jezik“ ili nešto slično. Unutar te opcije, možete odabrati željeni jezik za tu aplikaciju.

Promjena jezika u Androidu - korak po korak

Ako imate bilo kakva dodatna pitanja, slobodno ih postavite u komentarima.

Ako imate bilo kakva dodatna pitanja ili vam treba dodatna pomoć u vezi s promjenom jezika na vašem Android uređaju, slobodno ih postavite u komentarima. Naš tim će biti sretan da vam pomogne i odgovori na sva vaša pitanja kako biste postigli željene promjene u jeziku na svom uređaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.