Proces povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom je važan korak koji omogućuje dijeljenje važnih podataka i postavki između uređaja. Bez obzira da li želite dijeliti dokumente, kontakte i kalendare sa partnerom ili jednostavno želite koristiti stariji model iPhonea u određenim okruženjima, proces povezivanja je neophodan. Postoji nekoliko načina za povezivanje Apple ID-a sa drugim iPhoneom, kao što je korištenje Quick Start metode ili konfigurisanje uređaja putem postavki. Nakon završetka postupka, drugi iPhone će biti povezan sa vašim Apple ID-om, omogućujući vam pristup svim važnim informacijama na jednom uređaju.

Proces povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom

Postoje mnogi razlozi za povezivanje Apple ID-a sa drugim iPhoneom

Postoje mnogi razlozi za povezivanje Apple ID-a sa drugim iPhoneom, a ovaj članak će vam detaljno objasniti kako to učiniti. Povezivanje Apple ID-a sa drugim iPhoneom omogućava vam dijeljenje dokumenata, kontakata i kalendara sa partnerom ili korisnicima drugog iPhonea. Ovo je posebno korisno za upravljanje zajedničkim projektima, organiziranje događaja ili jednostavno olakšavanje komunikacije između uređaja.

Još jedan razlog za povezivanje Apple ID-a sa drugim iPhoneom je mogućnost korištenja starijeg modela iPhonea u neprijateljskim okruženjima. Ako se bojite da će vaš novi iPhone biti oštećen ili izgubljen u određenim okolnostima, možete povezati Apple ID sa starijim uređajem kako biste zadržali pristup svojim podacima i funkcionalnostima.

Povezivanje Apple ID-a sa drugim iPhoneom također ima prednosti u pogledu zaštite novog iPhonea. Ako i dalje koristite stariji iPhone kao svoj glavni uređaj, možete povezati Apple ID sa njim kako biste sačuvali svoje podatke i informacije. Na taj način, čak i ako izgubite ili oštetite novi iPhone, važni podaci ostaju sigurni i dostupni na drugom uređaju.

Variranje postupka povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom ovisno o verziji iOS-a

Važno je napomenuti da postupak povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom može varirati ovisno o verziji iOS-a na vašim uređajima. Apple redovito objavljuje nove verzije iOS-a, a svaka nova verzija može donijeti promjene u postupku povezivanja. Stoga je važno da prvo provjerite koju verziju iOS-a imate na svom iPhoneu prije nego što započnete postupak.

Da biste provjerili verziju iOS-a na svom iPhoneu, idite na „Postavke“ i dodirnite „Opće“. Zatim dodirnite „Informacije“ i pronađite odjeljak „Verzija“. Ovdje sadrži informacije o trenutnoj verziji iOS-a na vašem iPhoneu.

Kada imate informacije o verziji iOS-a, možete prilagoditi korake postupka povezivanja prema tim informacijama kako biste osigurali da postupak prođe glatko i bez ikakvih problema.

Proces povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom

Quick Start metoda povezivanja iPhonea

Jedan od načina povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom je korištenje Quick Start metode. Ova metoda omogućava da koristite Bluetooth za prijenos informacija sa prvog iPhonea na drugi. Evo kako koristiti Quick Start metodu:

 1. Upotrijebite Bluetooth: Na oba iPhonea omogućite Bluetooth. Idite na „Postavke“, dodirnite „Bluetooth“ i prebacite prekidač s lijeve strane na desno da biste omogućili Bluetooth.

 2. Prenesite podatke: Postavite oba iPhonea jedan pored drugog i prijavite se sa svojim Apple ID-om na drugom iPhoneu. Na prvom iPhoneu pričekajte da se pojavi opcija „Postavljanje novog iPhonea“. Dodirnite tu opciju i slijedite upute za prijenos podataka sa prvog iPhonea na drugi.

Postupak prenosa podataka može potrajati neko vrijeme, ovisno o količini podataka koju želite prenijeti. Važno je da ostanete pored oba iPhonea dok se postupak ne završi.

Postavljanje drugog iPhonea bez drugog uređaja

Ako želite postaviti drugi iPhone bez drugih uređaja, postoji način da to učinite koristeći samo postavke na iPhoneu. Evo kako to učiniti:

 1. Prilagodite postavke: Na novom iPhoneu idite na „Postavke“ i dodirnite „Opće“. Zatim dodirnite „Postavljanje“ i odaberite „Postavi kao novi iPhone“. Slijedite upute za konfiguriranje postavki poput jezika, vremenske zone i mrežnih postavki.

 2. Završite postupak konfiguracije: Nakon što ste postavili sve željene postavke, dodirnite opciju „Dođi do ekran Kaži“ i slijedite upute za završetak postupka konfiguriranja. To uključuje postavljanje Touch ID-a, Face ID-a ili lozinke, kao i unos informacija o Apple ID-u.

Nakon završetka postupka konfiguriranja, drugi iPhone će biti povezan sa vašim Apple ID-om i možete vidjeti tu informaciju na vrhu ekrana.

Proces povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom

Unos verifikacijskog koda sa prvog iPhonea

Kada ste postavili drugi iPhone bez drugih uređaja, možda ćete trebati unijeti verifikacijski kod koji je poslao Apple na prvom iPhoneu. Ovo je mjerka sigurnosti koja osigurava da samo vi imate pristup i kontrolu nad svojim Apple ID-om na drugom iPhoneu. Evo kako unijeti verifikacijski kod:

 1. Verifikacija pomoću koda: Kada se pojavi opcija za verifikaciju na drugom iPhoneu, odaberite opciju „Verifikacija pomoću koda“. Na prvom iPhoneu pronađite poruku koju je poslao Apple s verifikacijskim kodom. Unesite taj kod na drugi iPhone da biste potvrdili svoj identitet.

 2. Povezivanje sa Apple ID-om: Nakon unosa verifikacijskog koda, drugi iPhone će biti povezan sa vašim Apple ID-om. Sada možete pristupiti svim svojim podacima, postavkama i aplikacijama na drugom iPhoneu.

Potvrda povezivanja Apple ID-a na drugom iPhoneu

Kada ste povezali Apple ID sa drugim iPhoneom, možete provjeriti povezanost na vrhu ekrana. Ovo je važno kako biste bili sigurni da je povezivanje uspješno završeno. Evo kako provjeriti povezanost:

 1. Prijava na drugi iPhone: Provjerite je li drugi iPhone otključan i prijavljen sa svojim Apple ID-om. Ovo je potrebno kako biste vidjeli informaciju o povezanom Apple ID-u na vrhu ekrana.

 2. Provjerite povezanje: Pogledajte gornji dio ekrana i potražite informaciju o povezanom Apple ID-u. Trebalo bi se prikazati vaše ime ili e-mail adresa povezana s Apple ID-om. Ako vidite tu informaciju, to znači da je povezivanje bilo uspješno.

Ako ne vidite informaciju o povezanom Apple ID-u na vrhu ekrana, provjerite jesu li svi koraci povezivanja ispravno izvršeni i pokušajte ponovno izvesti postupak.

Proces povezivanja Apple ID-a sa drugim iPhoneom

Postupak konfiguriranja druge aplikacije i postavki

Nakon potvrde povezanosti Apple ID-a na drugom iPhoneu, možete nastaviti s konfiguriranjem drugih aplikacija i postavki. Ovo vam omogućuje personaliziranje drugog iPhonea prema vašim potrebama i željama. Evo nekih koraka koje možete slijediti:

 1. Postavke iPhonea: Idite na „Postavke“ na drugom iPhoneu i prilagodite postavke poput zvuka i obavijesti, pozadine ekrana, osvjetljenja i mnoge druge opcije. Pregledajte različite kategorije postavki i odaberite one koje su vam najvažnije.

 2. Konfiguracija Apple Wallet-a: Ako koristite Apple Wallet, možete dodati svoje kreditne kartice i druge kartice na drugi iPhone. Idite na „Postavke“, tapnite na „Wallet i Apple Pay“ i dodirnite „Dodaj karticu“ da biste započeli postupak dodavanja kartice. Slijedite upute i unesite potrebne informacije kako biste dodali karticu u Apple Wallet.

 3. Povezivanje sa drugim uređajima: Ako imate druge Apple uređaje poput Apple Watcha, možete ih povezati sa drugim iPhoneom. Otvorite „Postavke“, dodirnite „Opće“ i zatim „Bluetooth“. Omogućite Bluetooth i uparite svoj Apple Watch s drugim iPhoneom slijedeći upute na zaslonu.

Ovaj postupak konfiguriranja omogućuje vam prilagođavanje drugog iPhonea prema vašim potrebama i željama. Možete odabrati aplikacije, postavke i funkcionalnosti koje želite koristiti na drugom iPhoneu.

Omogućavanje ili onemogućavanje Location Services na drugom iPhoneu

Na drugom iPhoneu možete omogućiti ili onemogućiti Location Services, ovisno o vašim željama i potrebama. Location Services je značajka koja koristi GPS, Wi-Fi mreže i mobilne mreže za određivanje vaše lokacije na iPhoneu. Evo kako pristupiti postavkama Location Services:

 1. Pristup postavkama Location Services: Otvorite „Postavke“ na drugom iPhoneu i dodirnite „Privatnost“. Zatim dodirnite „Lokacija usluge“ da biste pristupili postavkama Location Services.

 2. Prilagođavanje postavki lokacije: U postavkama Location Services možete vidjeti sve aplikacije koje traže pristup vašoj lokaciji. Možete odabrati omogućiti ili onemogućiti pristup za svaku aplikaciju pojedinačno ili sve odjednom. Dodirnite prekidač s lijeve strane aplikacije kako biste omogućili ili onemogućili pristup lokaciji.

Ova značajka omogućuje vam kontrolu nad time koje aplikacije imaju pristup vašoj lokaciji na drugom iPhoneu. Možete prilagoditi ove postavke kako biste bili sigurni da vaša privatnost i sigurnost neće biti ugrožene.

Dodavanje kreditne kartice u Apple Wallet

Ako želite dodati kreditnu karticu u Apple Wallet na drugom iPhoneu, to možete jednostavno učiniti putem postavki. Apple Wallet olakšava plaćanje putem iPhonea koristeći kreditne kartice koje imate. Evo kako to učiniti:

 1. Pristup postavkama Apple Wallet-a: Dodirnite ikonu „Postavke“ na drugom iPhoneu i dodirnite „Wallet i Apple Pay“.

 2. Dodavanje kreditne kartice: Dodirnite opciju „Dodaj karticu“ i slijedite upute za dodavanje kreditne kartice. Možete odabrati ručno unošenje podataka o kartici ili upotrijebiti kameru iPhonea za skeniranje podataka s kartice.

 3. Potvrda dodavanja kartice: Nakon unosa podataka o kartici, slijedite upute za potvrdu dodavanja kartice. Ovo uključuje provjeru podataka o kartici i unošenje verifikacijskog koda koji može biti poslan putem SMS-a ili e-pošte.

Nakon dodavanja kreditne kartice u Apple Wallet, možete je koristiti za plaćanje na mjestima koja podržavaju Apple Pay. To vam omogućuje jednostavno i sigurno plaćanje putem svog iPhonea, bez potrebe za fizičkim karticama.

Potvrda povezivanja Apple ID-a na vrhu ekrana drugog iPhonea

Nakon svih navedenih koraka i postavki, možete još jednom provjeriti povezanost Apple ID-a na drugom iPhoneu. Ova potvrda omogućava vam da budete sigurni da je sve ispravno konfigurirano i da ste uspješno povezali svoj Apple ID. Da biste to provjerili, pogledajte vrh ekrana drugog iPhonea gdje biste trebali vidjeti informaciju o povezanom Apple ID-u. Ako vidite svoje ime ili e-mail adresa povezana s Apple ID-om, to znači da je sve uspješno povezano i spremno za korištenje.

Povezivanje Apple ID-a sa drugim iPhoneom može biti korisno za dijeljenje podataka, korištenje starijeg modela iPhonea ili zaštite novog iPhonea. Ovaj članak vam je detaljno opisao postupak povezivanja ovisno o verziji iOS-a, koristeći Quick Start metodu ili konfiguriranje drugih postavki. Slijedeći ove korake, možete uspješno povezati svoj Apple ID sa drugim iPhoneom i iskoristiti sve prednosti koje to donosi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.