Postoji nekoliko alata i platformi koje omogućuju izradu pametnih chatbotova baziranih na jezičkim modelima. OpenAI i Meta pružaju alate kao što je ChatGPT za izradu GPT-ova, dok je Botpress besplatna usluga koja omogućuje izradu chatbotova uz određena ograničenja. Također, tu je i open-source taalmodel Llama 2 koji se može koristiti s alatima kao što su Llama 2 ili GEITje. Google trenutno nudi chatbote bazirane na taalmodelu Gemini samo za postojeće podatke, a također možete koristiti i postojeće chatbote poput Copilota. Međutim, važno je biti oprezan prilikom dijeljenja osjetljivih podataka s chatbotovima, stoga je neophodno provjeriti sigurnost i privatnost prije upotrebe bilo kojeg alata za izradu chatbota.

Postoji i open-source taalmodel Llama 2 koje se može koristiti s alatima kao što je Llama 2 ili GEITje

Mogućnosti izrade chatbota

Izrada vlastitog pametnog chatbota je moguća i postoji nekoliko alata koji vam mogu pomoći u tom procesu. OpenAI i Meta su dvije kompanije koje nude alate za izradu chatbotova koji se baziraju na jezičkim modelima.

Jedan od tih alata, koji je dostupan putem OpenAI, je ChatGPT. ChatGPT je namijenjen za izradu GPT (generativnih pretraživačkih modela) koje možete implementirati u vaš chatbot. Ovaj alat vam omogućava da kreirate chatbote sa sposobnostima razumijevanja i odgovaranja na korisničke upite na prirodnom jeziku.

Druga opcija je upotrebom Botpressa, besplatne usluge za izradu chatbotova. Botpress nudi platformu za izgradnju chatbotova, ali ima određena ograničenja u svom besplatnom planu. Međutim, i dalje je vrlo koristan alat za one koji žele eksperimentirati s izradom chatbotova.

Postoji i open-source taalmodel Llama 2 koje se može koristiti s alatima kao što je Llama 2 ili GEITje

Open-source taalmodel Llama 2

Pored komercijalnih alata, postoje i open-source taalmodeli koje možete koristiti za izradu chatbota. Jedan takav model je Llama 2. Llama 2 je jezički model koji može biti implementiran u alate kao što su Llama 2 ili GEITje. Ovi alati omogućavaju izradu chatbotova s naprednim jezičkim sposobnostima, uz mogućnost prilagođavanja i prilagodbe chatbota vašim specifičnim potrebama.

Upotreba open-source taalmodela kao što je Llama 2 omogućava veću fleksibilnost i prilagodljivost u izradi chatbota, ali također zahtijeva određeno tehničko znanje kako bi se uspješno implementirao.

Postoji i open-source taalmodel Llama 2 koje se može koristiti s alatima kao što je Llama 2 ili GEITje

Googleov taalmodel Gemini

Google je također uveo vlastiti taalmodel pod imenom Gemini, koji je specifično dizajniran za izradu chatbota. Međutim, trenutno su chatbotovi temeljeni na taalmodelu Gemini dostupni samo za postojeće podatke. To znači da možete koristiti Gemini model samo ako imate dovoljno podataka o određenoj domeni ili temi na kojoj želite izgraditi chatbota.

Googleov taalmodel Gemini koristi napredne algoritme strojnog učenja kako bi chatbotovi bili sposobni za generiranje prirodnog jezika i razumijevanje korisničkih upita.

Postoji i open-source taalmodel Llama 2 koje se može koristiti s alatima kao što je Llama 2 ili GEITje

Korištenje postojećih chatbota

Ako želite izbjeći proces izrade vlastitog chatbota, postoji mogućnost korištenja već postojećih chatbota. Jedan takav primjer je Copilot, kojeg možete koristiti za određene svrhe kao što su programiranje ili pomoć u pisanju koda.

Prednost korištenja postojećih chatbota je ta što ne morate ulagati vrijeme i napore u izgradnju vlastitog chatbota. Postojeći chatboti su već razvijeni i testirani, te su spremni za upotrebu. Međutim, važno je napomenuti da će funkcionalnosti i mogućnosti postojećih chatbota biti ograničene na ono što su programeri unaprijed implementirali.

Postoji i open-source taalmodel Llama 2 koje se može koristiti s alatima kao što je Llama 2 ili GEITje

Sigurnost i privatnost podataka

Kada koristite chatbota, važno je biti svjestan sigurnosnih i privatnosti podataka. Prilikom dijeljenja osjetljivih informacija, kao što su osobni podaci ili financijski detalji, važno je provjeriti da li chatbot ima adekvatne sigurnosne mjere za zaštitu tih podataka.

Prije korištenja bilo kojeg alata za izradu chatbota, provjerite postoji li politika privatnosti koja opisuje kako će se podaci koristiti i čuvati. Također se preporučuje korištenje pouzdanih i sigurnih platformi za izradu chatbota kako biste osigurali da se vaši podaci neće zloupotrijebiti.

U zaključku, izrada chatbota ima mnogo mogućnosti, bilo da se radi o izradi vlastitog chatbota ili korištenju postojećih. Važno je razmotriti prednosti i ograničenja svake opcije i provjeriti sigurnost i privatnost podataka prije korištenja alata za izradu chatbota.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.