Želite personalizirati svoj početni zaslon na Androidu? Onda imamo sve što vam treba – najbolje Google widgete za Android za 2024. godinu! U ovom videu pod nazivom „Najbolji Google widgeti za Android! (Ažuriranje 2024.)“, 9to5Google predstavlja neke od najboljih Google widgeta koji su dostupni za korištenje na Android telefonima. Autor Damien preporučuje at-a-glance, Google Clock, Conversations, Digital Wellbeing, Google Drive, Google Maps, Google Keep, Google Translate, Arts & Culture, Google Contacts, Chrome, Fitbit, Google Fit i Google TV widgete. Svaki od ovih widgeta pruža jedinstvene funkcionalnosti i korisnosti, uključujući prikazivanje vremenskih uvjeta, praćenje vremenskih zona, praćenje poruka i aplikacija, upravljanje TV-om, praćenje koraka i srčanih bodova, prikazivanje fotografija i mnogo više. Bez obzira na Pixel telefon ili neki drugi model, postoji nešto za svakoga tko želi personalizirati svoj početni zaslon i brzo pristupiti važnim informacijama.

Najbolji Google widgeti za Android u 2024.

Kada je u pitanju personalizacija i brz pristup informacijama na vašem Android telefonu, Google widgeti su neizostavni alat. Ovi widgeti vam omogućavaju da prikažete različite vrste informacija i funkcija direktno na početnom zaslonu, čime poboljšavaju produktivnost i korisničko iskustvo. U ovom članku ćemo istražiti najbolje Google widgete za Android telefone u 2024. godini i detaljno se upoznati sa svakim od njih.

Personalizirajte svoj početni zaslon s najboljim Google widgetima za Android u 2024.

This image is property of i.ytimg.com.

At a Glance widget

Jedan od najpoznatijih Google widgeta je At a Glance widget. Ovaj widget prikazuje informacije o vremenu, datumu i trenutnim vremenskim uvjetima. Također pruža integraciju sa drugim Google uslugama, kao što su Nest kamere, osvježenja paketa i praćenje letova. At a Glance widget je dostupan na Google Pixel telefonima i omogućava personalizaciju izgleda i stila.

Google Clock widget

Google Clock widget je još jedan koristan widget koji vam omogućava da pratite vrijeme na svom Android telefonu. Ovaj widget nudi različite stilove satova, uključujući analogne i digitalne prikaze. Također možete vidjeti alarme koji su postavljeni i brzo im pristupiti. Google Clock widget je jednostavan za korištenje i pruža osnovne, ali važne funkcionalnosti.

Global Time widget

Global Time widget vam omogućava praćenje vremenskih zona širom svijeta. Možete dodati svjetske gradove u Google Clock aplikaciji i ovi gradovi će biti prikazani na vašem početnom zaslonu u vidu kartica. Ovo je posebno korisno ako često komunicirate sa ljudima iz drugih vremenskih zona ili se često putuje.

Conversations widget

Conversations widget je mali, ali moćan widget koji će vam pomoći da ostanete povezani sa svojim porukama i razgovorima. Ovaj widget prikazuje obavijesti o nepročitanim porukama i propuštenim pozivima u aplikacijama za razmjenu poruka na vašem telefonu. Također vam omogućava da brzo pristupite određenim konverzacijama i započnete nove razgovore.

Personalizirajte svoj početni zaslon s najboljim Google widgetima za Android u 2024.

This image is property of images.unsplash.com.

Digital Wellbeing widget

Digital Wellbeing widget vam pomaže da pratite i upravljate svojom upotrebom telefona. Veličine 2×2 ili 3×3, ovaj widget prikazuje vaše najkorištenije aplikacije i vrijeme koje provodite na svakoj od njih. To vam omogućava da steknete bolji uvid u svoje navike korištenja telefona i postavite ciljeve za smanjenje vremena provedenog na određenim aplikacijama.

Google Drive widget

Google Drive widget je dizajniran da vam olakša pristupanje vašim datotekama koje su spremljene u oblaku. Quick action strip widget vam omogućava da brzo prenesete datoteke sa vašeg uređaja ili skenirate dokumente bez otvaranja same aplikacije. Suggested files Google Drive widget vam pruža prijedloge relevantnih datoteka koje možete otvoriti izravno sa početnog zaslona.

Personalizirajte svoj početni zaslon s najboljim Google widgetima za Android u 2024.

This image is property of images.unsplash.com.

Google Maps widget

Google Maps widget omogućava brz pristup mapi, smjerovima i drugim informacijama o mjestima. Pored toga, možete koristiti widget za praćenje stanja prometa i pristup mjesta od interesa u vašoj blizini. Ovo je posebno korisno ako ste u nepoznatom području ili često putujete.

Google Keep widget

Google Keep widget je savršen za organizaciju i praćenje vaših bilješki i zadatka. Možete brzo zabilježiti bilješke, stvarati popise i postavljati podsjetnike direktno sa početnog zaslona vašeg telefona. Ovaj widget vam omogućava jednostavno upravljanje svim vašim bilješkama i osigurava da ništa ne zaboravite.

Personalizirajte svoj početni zaslon s najboljim Google widgetima za Android u 2024.

This image is property of images.unsplash.com.

Google Translate widget

Google Translate widget vam omogućava brzo prevođenje teksta, slika i govora. Quick translate widget omogućava vam brzo prevođenje teksta ili govora na različite jezike. Save translation widget vam omogućava da sačuvate nedavno prevedene tekstove i brzo ih pregledate kasnije. Ovaj widget je idealan za putovanja i komunikaciju na različitim jezicima.

Arts and Culture widget

Arts and Culture widget je sjajan način da svakodnevno istražujete nova umjetnička djela i kulturno značajne sadržaje. Ovaj widget vam prikazuje nove umjetničke radove svakog dana, uz mogućnost da saznate više o umjetniku. To je odličan način da proširite svoje znanje o umjetnosti i kulturi direktno sa početnog zaslona vašeg telefona.

Google Contact widget

Google Contact widget vam omogućava brz pristup vašim omiljenim kontaktima. Možete dodati pojedinačne kontakte na početni zaslon i brzo pokrenuti poziv ili SMS poruku. Također možete dodati traku sa omiljenim kontaktima koja će se prikazivati na vašem početnom zaslonu i omogućava vam da brzo pozovete ili pošaljete poruku sa bilo kojeg odabranih kontakata.

Chrome browser widget

Chrome browser widget omogućava brz pristup vašim omiljenim web stranicama direktno sa početnog zaslona. Možete dodati vezu do web stranice koju često posjećujete i brzo je otvoriti jednim dodirom. Također možete koristiti widget da pretražujete internet ili pristupite često posjećenim stranicama.

Fitbit widget

Fitbit widget je savršen za praćenje vaših fitnes aktivnosti. Možete vidjeti broj koraka, kalorija i srčanih otkucaja direktno na početnom zaslonu. Ovaj widget vam omogućuje brzo praćenje vašeg napretka u fitnesu.

Google Fit widget

Google Fit widget je alternativa Fitbit widgetu i pruža slične funkcionalnosti praćenja fitnes aktivnosti. Možete vidjeti korake, kalorije i srčane otkucaje direktno na početnom zaslonu. Ovaj widget je idealan za sve koji žele pratiti svoju fizičku aktivnost i održavati zdrav životni stil.

Google TV widget

Google TV widget vam omogućava upravljanje vašim televizorom direktno sa početnog zaslona. Možete brzo promijeniti kanal, prilagoditi glasnoću i pokrenuti aplikacije za streaming. Ovaj widget nudi jednostavno i praktično iskustvo gledanja televizije.

Alternativne verzije za ostale modele telefona

Neki od navedenih widgeta su ekskluzivni za Google Pixel telefone, ali postoje i alternative dostupne za druge modele telefona. Ove alternative pružaju slične funkcionalnosti i mogu se koristiti na različitim Android uređajima.

Personalizacija i pristup informacijama

Svaki Google widget nudi različite mogućnosti personalizacije i pristupa informacijama. Možete odabrati veličinu, stil, raspored i druge opcije prema vašim preferencijama. Također možete prilagoditi widgete da prikazuju samo određene informacije ili funkcionalnosti.

Korištenje Google widgeta vam omogućava brz pristup informacijama koje vam trebaju direktno na početnom zaslonu. Bez potrebe za otvaranjem aplikacija ili pretraživanjem, možete vidjeti vrijeme, provjeriti poruke, pristupiti datotekama, prevesti tekst i obaviti mnoge druge korisne radnje.

Zaključak

Google widgeti su izuzetno korisni alati koji mogu poboljšati produktivnost i korisničko iskustvo na vašem Android telefonu. Najbolji Google Android widgeti za 2024. godinu uključuju At a Glance widget, Google Clock widget, Global Time widget, Conversations widget, Digital Wellbeing widget, Google Drive widget, Google Maps widget, Google Keep widget, Google Translate widget, Arts and Culture widget, Google Contact widget, Chrome browser widget, Fitbit widget, Google Fit widget i Google TV widget.

Svaki od ovih widgeta pruža jedinstvene funkcionalnosti i korisnosti, kao što su prikaz vremena i vremenskih uvjeta, praćenje vremenskih zona, praćenje poruka i aplikacija, upravljanje televizorom, praćenje fitnes aktivnosti, prikazivanje fotografija i još mnogo toga.

Određeni widgeti su dostupni samo na Google Pixel telefonima, ali za druge modele telefona postoje alternative koje pružaju slične funkcionalnosti. Bez obzira koji telefon koristite, svaki od ovih widgeta vam omogućava personalizaciju i pristup informacijama na jednostavan i praktičan način direktno sa vašeg početnog zaslona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.