Da biste optimizirali prostor na vašem iPhone-u i osigurali glatko funkcioniranje, preporučuje se da isključite neke od funkcija koje mogu zauzeti nepotrebno puno prostora. Na primjer, funkcija „Download en bewaar originelen“ može prenapuniti vaš telefon sa nedavnim kopijama fotografija i videozapisa. Umjesto toga, bolje je koristiti funkciju „Optimalizirajte iPhone-opslag“ koja će automatski ukloniti nedostatke datoteke i osloboditi prostor na uređaju. Također, razmotrite isključivanje funkcije „Schermafstand“ ako vam nije potrebna, jer iako je dizajnirana da zaštiti oči, može zauzeti određenu količinu memorije koja bi se mogla iskoristiti za važnije stvari. Optimizacija iPhone-opslaga je ključna za održavanje učinkovitosti vašeg uređaja.

Optimalizirajte iPhone-opslag umjesto da koristite funkciju ‘Download en bewaar originelen’

U iPhone-u ima nekoliko funkcija koje mogu biti iritantne ili koje se ne preporučuje koristiti iz određenih razloga. Jedna od tih funkcija je „Download en bewaar originelen“ koja može zauzeti previše prostora na vašem telefonu. Međutim, postoji bolja alternativa koja će vam omogućiti da optimizirate iPhone-opslag, a istovremeno sačuvate svoje fotografije i druge datoteke na siguran način.

Optimalizirajte iPhone-opslag umjesto da koristite funkciju Download en bewaar originelen

Irritantne funkcije na iPhone-u

Prije nego što se detaljnije osvrnemo na funkciju „Download en bewaar originelen“ i način na koji možete optimizirati vašu iPhone-opslag, važno je spomenuti neke druge iritantne funkcije na iPhone-u koje biste možda željeli isključiti. Jedna od takvih funkcija je „Dim knipperende lichten“ koja je namijenjena ljudima koji pate od epilepsije kako bi se izbjegla mogućnost napada uzrokovanog treperenjem svjetla. Međutim, većina ljudi ne pati od epilepsije i može isključiti ovu funkciju ukoliko je smatraju iritantnom ili beskorisnom. Druga funkcija koju biste možda željeli isključiti je „Schermafstand“ koja je dizajnirana kako bi zaštitila oči od prevelikog naprezanja pri gledanju ekrana. Ako vam ova funkcija nije potrebna ili je smatrate pretjeranom, možete je isključiti.

Opis funkcije ‘Download en bewaar originelen’

Funkcija „Download en bewaar originelen“ je jedna od opcija za pohranjivanje slika i videa na iPhone-u. Kada ova funkcija bude uključena, iPhone će preuzeti sve fotografije i videozapise s iClouda na vaš uređaj i čuvati ih u izvornom formatu. To znači da će se svaka fotografija ili videozapis koji imate u iCloudu preuzeti na vaš iPhone i zauzeti prostor na uređaju.

Optimalizirajte iPhone-opslag umjesto da koristite funkciju Download en bewaar originelen

Problem s funkcijom ‘Download en bewaar originelen’

Iako je funkcija „Download en bewaar originelen“ korisna za ljude koji žele uvijek imati pristup svojim fotografijama i videozapisima čak i kada nemaju internetsku vezu, to može zauzeti previše prostora na vašem iPhone-u. Ako imate mnogo slika i videozapisa u iCloudu, preuzimanje svih tih datoteka na vaš uređaj može smanjiti dostupan prostor, dovodeći do problema s pohranom drugih aplikacija, datoteka ili ostalih sadržaja.

Prednosti korištenja funkcije ‘Optimalizirajte iPhone-opslag’

Umjesto korištenja funkcije „Download en bewaar originelen“, možete koristiti funkciju „Optimalizirajte iPhone-opslag“ koja je dostupna na iPhone-u. Ova funkcija automatski optimizira prostor na vašem uređaju tako da fotografije i videozapise čuva u optimiziranoj verziji.

Glavna prednost korištenja funkcije „Optimalizirajte iPhone-opslag“ je ta što možete uštedjeti prostor na svom uređaju, jer se samo optimizirane verzije fotografija i videozapisa čuvaju na vašem iPhone-u. Izvorne verzije ostaju sigurno pohranjene u iCloudu i možete im pristupiti bilo kada kada imate internetsku vezu.

Optimalizirajte iPhone-opslag umjesto da koristite funkciju Download en bewaar originelen

Način optimaliziranja iPhone-opslaga

Da biste optimizirali iPhone-opslag, slijedite ove korake:

 1. Otvorite „Postavke“ na svom iPhone-u.
 2. Dodirnite „Fotografije“.
 3. Pronađite opciju „Optimalizacija iPhone-opslaga“ i omogućite je.

Kada se funkcija „Optimalizirajte iPhone-opslag“ omogućena, iPhone će automatski prepoznati datoteke koje zauzimaju najviše prostora i optimizirati njihove verzije na uređaju. To će rezultirati oslobađanjem dostupnog prostora na vašem iPhone-u i smanjenjem potrebe za pohranjivanjem velikih količina datoteka na uređaju.

Proces deaktiviranja funkcije ‘Download en bewaar originelen’

Ako ste već koristili funkciju „Download en bewaar originelen“ i želite je deaktivirati kako biste oslobodili prostor na svom iPhone-u, slijedite ove korake:

 1. Otvorite „Postavke“ na svom iPhone-u.
 2. Dodirnite „Fotografije“.
 3. Pronađite opciju „Download en bewaar originelen“ i isključite je.

Kada isključite ovu funkciju, iPhone će prestati automatski preuzimati sve fotografije i videozapise s iClouda na vaš uređaj i čuvati ih u izvornom formatu.

Optimalizirajte iPhone-opslag umjesto da koristite funkciju Download en bewaar originelen

Alternativni pristup čuvanju fotografija na iPhone-u

Uz optimizaciju iPhone-opslaga, možete razmotriti i druge alternative za čuvanje fotografija na svom iPhone-u. Jedna od tih alternativa je korištenje Google Photos ili neke druge aplikacije za sigurno pohranjivanje slika i videozapisa u oblaku. Ove aplikacije pružaju mogućnost sigurnog pohranjivanja velikog broja datoteka na oblak i pristup njima bilo kada kada imate internetsku vezu.

Kako uključiti funkciju ‘Optimalizirajte iPhone-opslag’

Da biste omogućili funkciju „Optimalizirajte iPhone-opslag“, slijedite ove korake:

 1. Otvorite „Postavke“ na svom iPhone-u.
 2. Dodirnite „Općenito“.
 3. Pronađite „Skladište i korisage“ i dodirnite ga.
 4. Dodirnite „Upravljanje pohranom“.
 5. Na popisu aplikacija pronađite „Fotografije“ i dodirnite je.
 6. Odaberite „Optimaliziraj iPhone-opslag“.

Nakon toga, vaš iPhone će automatski optimizirati prostor pohrane tako što će čuvati samo optimizirane verzije fotografija i videozapisa na uređaju.

Optimalizirajte iPhone-opslag umjesto da koristite funkciju Download en bewaar originelen

Pomoć pri upravljanju iPhone-opslagom

Upravljanje prostorom na iPhone-u može biti izazovan zadatak, ali postoje načini da vam olakšate ovu zadaću. Evo nekoliko savjeta za upravljanje iPhone-opslagom:

 1. Redovito pregledavajte svoje fotografije i videozapise i izbrišite one koje više ne trebate.
 2. Koristite aplikacije za optimizaciju prostora koje vam mogu pomoći identificirati i izbrisati duplikate, nepotrebne datoteke i ostale elemente koji zauzimaju prostor.
 3. Pohranite svoje datoteke u oblak ili na vanjski uređaj kako biste oslobodili prostor na iPhone-u.

Mjere opreza pri optimiziranju iPhone-opslaga

Pri optimiziranju iPhone-opslaga, važno je biti svjestan nekoliko mjera opreza:

 1. Ako koristite funkciju „Optimalizirajte iPhone-opslag“, imajte na umu da će samo optimizirane verzije fotografija i videozapisa biti dostupne na vašem uređaju bez internetske veze. Izvorne verzije će biti pohranjene u iCloudu i bit će dostupne samo kada imate internetsku vezu.
 2. Prije nego što isključite funkciju „Download en bewaar originelen“, provjerite da imate pristup svojim izvornim fotografijama i videozapisima na iCloudu kako biste bili sigurni da neće biti izgubljeni.
 3. Ako koristite alternative za pohranu fotografija poput Google Photosa, pridržavajte se smjernica i pravila tih aplikacija kako biste osigurali sigurno pohranjivanje i pristup vašim slikama i videozapisima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.