Članak „Okta – usluga upravljanja identitetom za cloud okruženja i lokalne aplikacije“ pruža informacije o usporedbi softvera za upravljanje identitetima i pristupom JumpCloud i Okta. JumpCloud, primarno baziran u oblaku, nudi različita rješenja kao što su jednokratna prijava (SSO), upravljanje uređajima i višefaktorska autentifikacija. S druge strane, Okta je također usluga upravljanja identitetom koja je prilagođena za cloud okruženja i kompatibilna s lokalnim aplikacijama. Između ove dvije platforme postoje ključne razlike, kao što su broj predefiniranih integracija (750 kod JumpCloud-a i preko 7000 kod Okte), način upravljanja uređajima (centralizirano kod JumpCloud-a i putem integracija trećih strana kod Okte), te način povezivanja s infrastrukturom provajdera (direktno kod JumpCloud-a i putem korisničke upravljačke konzole servera kod Okte). Odluka između JumpCloud-a i Okte trebala bi biti bazirana na potrebama organizacije, pri čemu se JumpCloud više preporučuje za manje do srednje organizacije, dok je Okta bolji izbor za veće organizacije. Cijene ove dvije platforme se također razlikuju ovisno o potrebama i funkcijama koje korisnik odabere.

Okta - usluga upravljanja identitetom za cloud okruženja i lokalne aplikacije

Uvod

Ovaj članak pruža informacije o usporedbi softvera za upravljanje identitetima i pristupom JumpCloud i Okta. Oba softvera nude razna rješenja za upravljanje identitetima i pristupom, ali imaju neke razlike u funkcionalnostima, integracijama, upravljanju uređajima, povezivanju s infrastrukturom provajdera, ciljnoj publici i modelima naplate. U nastavku ćemo detaljnije razmotriti svaku od tih karakteristika kako biste mogli donijeti informirani izbor između JumpCloud i Okta, ovisno o potrebama vaše organizacije.

Usporedba JumpCloud i Okta

JumpCloud je pretežno zasnovan u oblaku i nudi razne funkcionalnosti za upravljanje identitetima i pristupom. Neki od njih uključuju jednokratnu prijavu (SSO), upravljanje uređajima i višefaktorsku autentifikaciju. Okta, s druge strane, također je usluga upravljanja identitetom, ali je prilagođena cloud okruženjima i kompatibilna je s lokalnim aplikacijama. U idućim odjeljcima detaljnije ćemo obraditi funkcionalnosti i prednosti JumpCloud-a i Okta-e.

Okta - usluga upravljanja identitetom za cloud okruženja i lokalne aplikacije

Funkcionalnosti JumpCloud-a

JumpCloud nudi nekoliko ključnih funkcionalnosti za upravljanje identitetima i pristupom. Jedna od tih funkcionalnosti je jednokratna prijava (SSO). SSO omogućuje korisnicima da se prijave samo jednim setom identifikacijskih podataka kako bi imali pristup različitim aplikacijama i uslugama. Ovo olakšava korisnicima da pristupe različitim uslugama bez potrebe za višestrukim prijavama.

Druga funkcionalnost JumpCloud-a je upravljanje uređajima. Ova funkcionalnost omogućuje organizacijama da centralizirano upravljaju svojim uređajima putem jedinstvene administratorske konzole. Administatori mogu dodjeljivati i oduzimati prava pristupa za određene uređaje te upravljati sigurnosnim postavkama i politikama za uređaje.

Također, JumpCloud nudi višefaktorsku autentifikaciju koja dodatno pojačava sigurnost prilikom prijave na račune i pristupu aplikacijama. Višefaktorska autentifikacija zahtijeva od korisnika da se autentificiraju korištenjem dvije ili više metoda, kao što su lozinka, otisak prsta ili jednokratni kodovi putem SMS-a.

Funkcionalnosti Okta-e

Okta je također usluga upravljanja identitetom koja nudi nekoliko značajki za upravljanje identitetima i pristupom. Jedna od ključnih funkcionalnosti Okte je prilagođenost cloud okruženjima. Okta je posebno dizajnirana da podržava cloud okruženja i omogućuje korisnicima da pristupaju i upravljaju različitim cloud aplikacijama kroz jedinstvenu prijavu.

Osim toga, Okta je kompatibilna s lokalnim aplikacijama. To znači da organizacije mogu koristiti Okta da centralizirano upravljaju pristupom i identitetima korisnika i za svoje lokalne aplikacije. Okta olakšava korisnicima da pristupaju lokalnim aplikacijama putem jedinstvene prijave, smanjujući potrebu za višestrukim setovima pristupnih podataka.

Okta - usluga upravljanja identitetom za cloud okruženja i lokalne aplikacije

Broj integracija

U pogledu integracija, JumpCloud nudi oko 750 predefiniranih integracija sa različitim aplikacijama i uslugama. Ovo omogućuje organizacijama da lako integriraju JumpCloud sa svojim postojećim alatima i aplikacijama, čime olakšavaju upravljanje identitetima i pristupom.

S druge strane, Okta se ističe sa preko 7000 integracija sa aplikacijama i uslugama. Ovo znači da Okta ima širi spektar integracija u usporedbi s JumpCloud-om, što može biti korisno za organizacije koje imaju složene IT okruženje s mnogo različitih aplikacija i usluga.

Upravljanje uređajima

Kada je riječ o upravljanju uređajima, JumpCloud pruža centralizirano upravljanje putem administratorske konzole. Ova funkcionalnost omogućuje organizacijama da brzo i jednostavno konfiguriraju, nadgledaju i upravljaju uređajima kao što su računala, mobilni uređaji i IoT uređaji. JumpCloud također omogućuje dodjelu pristupa za uređaje te provođenje sigurnosnih postavki i politika na njima.

S druge strane, Okta se oslanja na integracije trećih strana za upravljanje uređajima. To znači da Okta ne pruža toliko naprednu funkcionalnost upravljanja uređajima kao JumpCloud. Umjesto toga, Okta se integrira s drugim softverima za upravljanje uređajima kako bi organizacijama omogućila upravljanje pravima pristupa i sigurnosnim postavkama na uređajima.

Okta - usluga upravljanja identitetom za cloud okruženja i lokalne aplikacije

Povezivanje s infrastrukturom provajdera

Kada je riječ o povezivanju s infrastrukturom provajdera, JumpCloud se ističe svojim mogućnostima direktnog povezivanja. JumpCloud omogućuje organizacijama da se direktno povežu s infrastrukturom provajdera kao što su AWS, Azure i Google Compute Engine. Ovo olakšava upravljanje pristupom i identitetima za korisnike koji koriste cloud infrastrukturu i usluge provajdera.

S druge strane, Okta koristi korisnički upravljački konzol servera za povezivanje s infrastrukturom provajdera. Ovo može biti manje direktan pristup u usporedbi s JumpCloud-om, ali i dalje organizacijama omogućuje da učinkovito upravljaju pristupom i identitetima na svojoj infrastrukturi provajdera.

Pružanje usluga za organizacije

JumpCloud je prikladniji za manje do srednje organizacije. Njegove funkcionalnosti, kao što su jednokratna prijava, upravljanje uređajima i višefaktorska autentifikacija, mogu biti korisne za organizacije koje imaju manje kompleksno IT okruženje i potrebe.

S druge strane, Okta je bolji izbor za veće organizacije. Ova usluga upravljanja identitetom omogućuje organizacijama da centralizirano upravljaju identitetima i pristupom u složenim IT okruženjima. Okta također nudi napredne značajke kao što su prilagođavanje cloud okruženjima i podrška za široki spektar integracija.

Okta - usluga upravljanja identitetom za cloud okruženja i lokalne aplikacije

Modeli naplate

Kada je riječ o modelima naplate, JumpCloud ima fleksibilan model naplate. Cijene JumpCloud-a ovise o odabranim funkcijama i potrebama organizacije. Ovo omogućuje organizacijama da odaberu i plate samo za funkcionalnosti koje im stvarno trebaju.

S druge strane, Okta također ima fleksibilan model naplate koji se prilagođava potrebama i funkcijama organizacije. Cijene Okta-e također ovise o potrebama organizacije, ali pruža vam širok spektar funkcionalnosti za upravljanje identitetom i pristupom.

U ovom članku smo pregledali ključne karakteristike JumpCloud-a i Okta-e, kao što su funkcionalnosti, integracije, upravljanje uređajima, povezivanje s infrastrukturom provajdera, ciljne publike i modeli naplate. Nadamo se da će vam ove informacije pomoći u donošenju informiranog izbora između JumpCloud-a i Okta-e, ovisno o potrebama vaše organizacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.