Planirano je da se sledeći vrhunski model iPhone 17 predstavi sledeće godine, a jedan detalj je posebno istaknut: stražnje kamere bi mogle biti premještene na „gornji centar“ uređaja. Do sada je stražnji kamera sustav na iPhone-u bio smješten u gornjem lijevom kutu uređaja od 2007. godine, pa bi premještanje kamera na gornji centar uređaja bio primjetna promjena. Prema izvještaju, novi model iPhone 17 će imati „veliku preinaku“, sličnu iPhone X-u, tako da izgleda da Apple ima velike planove za ovaj uređaj. S obzirom na to da se spominje da bi uređaj mogao imati veću cijenu od Pro Max modela, koji počinje s cijenom od $1,199, možda će završiti kao „iPhone Ultra“ o kojem se već nekoliko godina špekulira.

Redizajn iPhone 17 Slim modela sa premještanjem stražnjih kamera

Izvještaj tvrtke The Information o novom iPhone 17 Slim modelu sugerira veći crni dizajn uređaja sa stražnjim kamerama premještenim prema vrhu centra. Ovo bi mogao biti najveći redizajn od iPhone X modela, pa je ovo svakako zanimljiva promjena.

Novi vrhunski model iPhone 17 sa premještanjem stražnjih kamera na vrh centra

Novi položaj stražnjih kamera

Od originalnog iPhone modela iz 2007. godine, stražnje kamere su uvijek bile smještene u gornjem lijevom uglu uređaja. Premještanje kamera na vrh centra uređaja značajan je pomak u dizajnu. Ova promjena mogla bi rezultirati u novom vizualnom identitetu iPhone uređaja, pri čemu se poslužuju popularni Android uređaji kao inspiracija.

Benefit premještanja kamera

Premještanje stražnjih kamera na vrh centra uređaja donosi određene prednosti. Osim estetskog efekta koji može pružiti uravnoteženiji dizajn uređaja, ovakav položaj kamera može rezultirati i boljom ergonomijom prilikom fotografiranja ili snimanja videozapisa.

Očekivane specifikacije uređaja

Prema izvještaju, iPhone 17 Slim model će donijeti brojne promjene, uključujući navedene specifikacije:

Specifikacija Očekivanje
Veličina ekrana Između 6.1 inča i 6.7 inča, vjerojatno 6.5 inča
Debljina dizajna „Značajno tanji“ dizajn s aluminijskim okvirom
Stražnje kamere Preseljenje kamera na „vrh centra“ uređaja
Cijena Viša cijena u usporedbi s Pro Max modelom u liniji iPhone uređaja
Prednja kamera Unaprijeđena prednja kamera
Dinamički otok Uži Dynamic Island
Čip A19 čip

Novi vrhunski model iPhone 17 sa premještanjem stražnjih kamera na vrh centra

Očekivani redizajn sličan iPhone X modelu

Sudeći prema izvještaju, novi iPhone 17 Slim trebao bi donijeti „veći redizajn“ sličan onome koji je predstavljen s iPhone X modelom. Ovo ukazuje na to da Apple ima velike planove za ovaj uređaj, s ciljem stvaranja uređaja koji će se izdvojiti na tržištu.

iPhone Ultra?

S obzirom na navode o višoj cijeni u odnosu na Pro Max model, koji počinje s cijenom od $1,199, postavlja se pitanje hoće li novi uređaj biti „iPhone Ultra“ koji se naveliko spominje u glasinama posljednjih godina. Potencijalno viša cijena upućuje na to da bi ovaj uređaj mogao donijeti napredne značajke i premium iskustvo korisnicima.

Završne misli

U skladu sa izvještajem o iPhone 17 Slim modelu, možemo očekivati brojne promjene u dizajnu i specifikacijama koje bi mogle definirati novu ere iPhone uređaja. Premještanje stražnjih kamera na vrh centra uređaja samo je jedna od zanimljivih promjena koje nam Apple priprema. S nestrpljenjem očekujemo službenu najavu ovog novog uređaja i mogućnost testiranja noviteta koje donosi.

Novi vrhunski model iPhone 17 sa premještanjem stražnjih kamera na vrh centra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.