Novi uređaj nazvan Humane AI Pin, razvijen od strane bivših zaposlenika Applea, je inteligentna spajalica koju možete nositi na svom odijelu sa različitim funkcijama. Ovaj uređaj nema ekran, ali ima projektor, kameru i umjetnu inteligenciju. Možete upravljati s ovom spajalicom glasom ili jednostavno držeći ruku ispred sebe. Glavne prednosti AI Pina u odnosu na iPhone su što je diskretan i personaliziran. AI Pin može tumačiti slike, pristupati kontaktima i kalendaru, čak može prevoditi i govoriti sa vašim glasom. Uređaj je predstavljen tijekom Paris Fashion Weeka, a službeno lansiranje planirano je za 9. studenog 2023. godine. Cijena još nije poznata, ali se očekuje da će biti slična modernim pametnim telefonima. Trenutno je moguće upisati se na listu čekanja kako bi se osiguralo dobivanje uređaja čim bude dostupan.

Novi uređaj nazvan Humane AI Pin, razvijen od strane bivših zaposlenika Applea

Novi uređaj nazvan Humane AI Pin, razvijen od strane bivših zaposlenika Applea

Humane AI Pin je inovativni uređaj razvijen od strane grupu bivših zaposlenika Applea. Ovaj uređaj je dizajniran kao pametni pin koji se može nositi na odjeći, a koji pruža razne napredne funkcionalnosti. U ovom članku ćemo detaljnije istražiti itenski opis Humane AI Pin-a, kao i njegove funkcionalnosti, način upravljanja, i prednosti u odnosu na tradicionalne pametne telefone poput iPhone-a.

Itenski opis Humane AI Pin-a

Opis dizajna uređaja

Humane AI Pin je dizajniran sa ciljem da bude elegantan i nenametljiv. Njegova kompaktna veličina omogućava diskretno nošenje na odjeći, dok njegov minimalistički dizajn donosi sofisticirani izgled.

Karakteristike veličine i oblika

Humane AI Pin ima dimenzije koje su prilagođene nošenju na odjeći, sa glatkim i zaobljenim ivicama koje mu daju prijatan osjećaj prilikom dodira. Kako bi se prilagodio različitim stilovima, dostupan je u više boja.

Fizički materijal izrade

Ovaj uređaj je izrađen od kvalitetnih materijala koji donose izdržljivost i dugotrajnost. Njegova kompaktna veličina i lagana konstrukcija čine ga udobnim za nošenje tokom cijelog dana.

Projektor, kamera i veštačka inteligencija kao osnovni elementi

Humane AI Pin je opremljen sa nekoliko ključnih elemenata koji mu omogućavaju da pruži napredne funkcionalnosti. Uređaj ima ugrađeni projektor koji omogućava projekciju slika i informacija na površine, kao i ugrađenu kameru koja omogućava snimanje fotografija i video zapisa. Također, veštačka inteligencija je integrisana u ovaj uređaj kako bi pružila inteligentno upravljanje i funkcionalnosti.

Novi uređaj nazvan Humane AI Pin, razvijen od strane bivših zaposlenika Applea

Funkcionalnosti Humane AI Pin-a

Mogućnost projekcije

Humane AI Pin ima ugrađeni projektor koji omogućava projekciju slika, informacija i drugih korisnih sadržaja na površine poput zidova, stolova i ekrana. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da jednostavno pristupe informacijama i pregledaju sadržaj na praktičan način.

Integrirana kamera

Uređaj je također opremljen integrisanom kamerom koja omogućava korisnicima da snimaju fotografije i video zapise. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da zabilježe trenutke i podijele ih sa drugima na jednostavan način.

Funkcija veštačke inteligencije

Jedna od najvažnijih funkcionalnosti Humane AI Pin-a je njegova sposobnost korištenja veštačke inteligencije. Ova tehnologija omogućava uređaju da uči i prilagođava se korisnikovim potrebama i preferencijama kako bi pružio personalizirano korisničko iskustvo. Veštačka inteligencija također omogućava uređaju da interpretrira slike, pristupi kontaktima i kalendaru, kao i reprodukciju zvuka sa sopstvenim glasom.

Način upravljanja Humane AI Pin-om

Glasovne komande

Humane AI Pin se može upravljati glasovnim komandama, što korisnicima omogućava da koriste uređaj bez potrebe da fizički pritisnu dugmad ili koriste ekran. Ovaj način upravljanja donosi praktičnost i omogućava korisnicima da koriste uređaj na brz i jednostavan način.

Kretanje rukom ispred uređaja

Drugi način upravljanja Humane AI Pin-om je putem kretanja rukom ispred uređaja. Ova tehnologija omogućava korisnicima da interaktivno koriste uređaj kroz gestove rukama, dodajući intuitivnost i jednostavnost u upotrebi.

Novi uređaj nazvan Humane AI Pin, razvijen od strane bivših zaposlenika Applea

Poredenje sa iPhone-om

Razlike u dizajnu i konceptu

Humane AI Pin se razlikuje od iPhone-a po mnogim aspektima dizajna i koncepta. Dok je iPhone tradicionalni pametni telefon sa ekranom i fizičkim dugmadima, Humane AI Pin je diskretni uređaj koji se nosi kao pin na odjeći i koristi se za projekciju slika, pristup informacijama i druge funkcionalnosti.

Prednosti i mane svake opcije

Kao i svaki uređaj, i Humane AI Pin i iPhone imaju svoje prednosti i mane. Prednost Humane AI Pin-a je njegova sposobnost diskretnog nošenja i personalizacije prema korisnikovom stilu, dok iPhone nudi svestranost i širok spektar aplikacija. Važno je razmotriti vlastite potrebe i preferencije prilikom odabira između ta dva uređaja.

Prednosti diskrecije i personalizacije Humane AI Pin-a

Mogućnost diskretnog nošenja

Jedna od ključnih prednosti Humane AI Pin-a je njegova mogućnost diskretnog nošenja. Zbog svog kompaktnog dizajna i nenametljivog izgleda, ovaj uređaj se može elegantno nositi na različitim vrstama odjeće, bez privlačenja nepotrebne pažnje.

Personalizacija prema korisnikovom stilu

Humane AI Pin je dostupan u različitim bojama i dizajnima, omogućavajući korisnicima da ga personaliziraju prema vlastitom stilu. Ova mogućnost pruža ekskluzivan osjećaj i doprinosi ukupnom estetskom doživljaju nošenja ovog uređaja.

Odsustvo ekrana kao faktor privatnosti

Jedna od velikih prednosti Humane AI Pin-a je odsustvo ekrana. Dok pametni telefoni poput iPhone-a imaju velike ekrane koji mogu privući tuđu pažnju, Humane AI Pin je dizajniran bez ekrana, što dodatno pruža diskreciju i privatnost korisnicima.

Novi uređaj nazvan Humane AI Pin, razvijen od strane bivših zaposlenika Applea

Mogućnosti interpretacije slika i pristupa kontaktima i kalendaru

AI Pin kao alat za prepoznavanje slika

Humane AI Pin koristi veštačku inteligenciju kako bi prepoznao slike i davao korisniku odgovarajuće informacije. Na primjer, ako korisnik uperi AI Pin prema umjetničkom djelu, uređaj će automatski pretraživati ​​bazu podataka i pružiti korisne informacije o umjetničkom djelu kao što su autor, godina izrade i druge relevantne informacije.

Pristup kontaktima i kalendaru

Humane AI Pin također omogućava korisnicima pristup njihovim kontaktima i kalendaru bez upotrebe tradicionalnog ekrana. Korisnik može jednostavno izgovoriti željenu naredbu, poput „Pozovi Maju“, ili „Prikaži sastanke za danas“, a AI Pin će izvršiti naredbu korisnika.

Unapređena efikasnost upravljanja vremenom

Zahvaljujući sposobnosti pristupa kalendaru i kontaktima, Humane AI Pin omogućava korisnicima da učinkovito upravljaju svojim vremenom. Dodatno, AI Pin može koristiti podatke iz kalendara i predložiti optimalne rasporede i upozorenja kako bi korisnici bili organizovani i produktivni.

Mogućnosti prevoda i reprodukcije zvuka sa sopstvenim glasom

Prevodilac i govor sa sopstvenim glasom

Jedna od impresivnih funkcionalnosti Humane AI Pin-a je njegova mogućnost prevoda i reprodukcije zvuka sa sopstvenim glasom. Korisnik može jednostavno uputiti upit na nekom stranom jeziku, a AI Pin će prevesti tekst i reprodukovati ga sa sopstvenim glasom na ciljnom jeziku.

Jednostavno komuniciranje na stranim jezicima

Zahvaljujući funkciji prevoda i reprodukcije zvuka sa sopstvenim glasom, Humane AI Pin omogućava korisnicima da komuniciraju na stranim jezicima na jednostavan način. Ovaj uređaj olakšava putovanja i interakcije sa ljudima iz različitih kultura, pružajući naprednu tehnologiju za komunikaciju.

Novi uređaj nazvan Humane AI Pin, razvijen od strane bivših zaposlenika Applea

Otkrivanje na Paris Fashion Week-u

Predstavljanje na prestižnoj modnoj manifestaciji

Humane AI Pin je svoj debi imao na Paris Fashion Week-u, prestižnoj modnoj manifestaciji koja okuplja najnovije trendove u svijetu mode. Ovaj događaj pruža priliku za prikazivanje Humane AI Pin-a u okruženju koje spaja modu i tehnologiju, ističući njegov elegantan dizajn i sofisticirane funkcionalnosti.

Povezivanje mode i tehnologije

Humane AI Pin spaja dvije svijetove – modu i tehnologiju. Ovaj uređaj predstavlja spoj inovativnog dizajna i naprednih tehnoloških mogućnosti, naglašavajući kako ova dva područja mogu surađivati i donijeti napredak u našim svakodnevnim životima.

Očekivana cena i trenutna mogućnost prijave na listu čekanja

Informacije o ceni

Cena Humane AI Pin-a trenutno nije poznata, ali očekuje se da će biti slična cenama modernih pametnih telefona. Dodatne informacije o ceni biće dostupne prilikom zvaničnog lansiranja uređaja.

Upit za prijavu na listu čekanja

Iako cena još nije poznata, korisnici već imaju mogućnost prijave na listu čekanja za Humane AI Pin. To im omogućava da budu među prvima koji će biti obaviješteni o dostupnosti uređaja i da imaju mogućnost da ga nabave čim postane dostupan na tržištu.

U zaključku, Humane AI Pin je inovativni uređaj koji donosi nove mogućnosti u svijetu wearable tehnologija. Sa svojim elegantnim dizajnom, naprednim funkcionalnostima i sposobnostima veštačke inteligencije, ovaj pametni pin nudi personalizirano i diskretno iskustvo koje se razlikuje od tradicionalnih pametnih telefona. Sa zvaničnim lansiranjem zakazanim za 9. novembar 2023. godine, mnogi korisnici već iskazuju interesovanje i prijavljuju se na listu čekanja. Očekuje se da će cena biti slična modernim pametnim telefonima, dok će sve ostale informacije biti dostupne prilikom lansiranja uređaja. U svakom slučaju, Humane AI Pin predstavlja fascinantan spoj mode i tehnologije koji će sigurno izazvati interesovanje široke publike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.