Nova verzija iOS-a 17.4 donosi brojne značajne promjene za iPhone korisnike. Jedna od tih promjena je mogućnost instaliranja alternativnih app storeova na vaš uređaj. Ovo otvara nove mogućnosti za pronalaženje i preuzimanje raznih aplikacija koje nisu dostupne na Appleovom zvaničnom App Storeu. Pored toga, nova verzija omogućava više mogućnosti plaćanja, uključujući NFC plaćanja, čineći kupovinu još jednostavnijom i praktičnijom. Također, sada je dozvoljeno korištenje više pregledača na iOS-u 17.4, pružajući veću fleksibilnost korisnicima prilikom surfovanja internetom. Uz sve ove promjene, nova verzija također donosi nove emotikone i druge manje promjene kako bi poboljšala korisničko iskustvo. Ažuriranje telefona na iOS 17.4 je jednostavno i može se obaviti putem postavki uređaja.

Nova verzija omogućava instaliranje alternativnih app storeova na iOS-u 17.4

Nova verzija iOS-a omogućava instaliranje alternativnih app storeova

Apple je nedavno izdao najnoviju verziju svog operativnog sistema za iPhone – iOS 17.4. Ova nova verzija donosi velike promjene i poboljšanja za korisnike iPhone-a. Jedna od najznačajnijih novosti u ovom izdanju je mogućnost instaliranja alternativnih app storeova. To znači da korisnici sada imaju veći izbor izvora iz kojih mogu preuzeti aplikacije za svoje uređaje.

Prije ovog ažuriranja, korisnici su bili ograničeni na Apple App Store kao jedini izvor aplikacija. Međutim, s iOS-om 17.4, korisnicima je omogućeno da instaliraju i koriste druge app storeove po svojoj želji. Ovo je velika prednost za korisnike jer im pruža veću slobodu odabira aplikacija koje žele koristiti. Također, ova promjena može biti korisna za pronalaženje rijetkih ili specifičnih aplikacija koje možda nisu dostupne u Appleovom App Store-u.

Nova verzija omogućava instaliranje alternativnih app storeova na iOS-u 17.4

Više mogućnosti za plaćanje uključujući NFC plaćanja

Još jedan značajan dodatak u iOS-u 17.4 je proširene mogućnosti za plaćanje. Sada korisnici mogu iskoristiti NFC tehnologiju za obavljanje plaćanja putem svojih iPhone uređaja. NFC plaćanja su često brža i praktičnija u odnosu na tradicionalne načine plaćanja. Korisnici jednostavno trebaju približiti svoj telefon NFC čitaču kako bi obavili transakciju. Ova opcija će biti korisna za sve one koji žele brzo i jednostavno obavljati svoje plaćanja bez korištenja fizičkih kartica ili gotovine.

Samo ažuriranje na iOS 17.4 također je donijelo dodatnu podršku za nove digitalne novčanike i platne platforme. To znači da korisnici sada mogu koristiti više različitih novčanika ili mobilnih aplikacija za plaćanje na svojim iPhone uređajima. Ova promjena će donijeti veću fleksibilnost korisnicima pri odabiru načina plaćanja koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

Nova verzija omogućava instaliranje alternativnih app storeova na iOS-u 17.4

Više pregledača sada je dozvoljeno na iOS-u 17.4

Još jedno značajno poboljšanje u iOS-u 17.4 je dozvola za korištenje različitih pregledača na iPhone uređajima. Prije ovog ažuriranja, Safari je bio jedini dostupni pregledač na iOS-u. Međutim, nova verzija sada omogućava korisnicima da instaliraju i koriste druge popularne pregledače kao što su Chrome, Firefox i Opera.

Ovo će biti posebno korisno za korisnike koji preferiraju određeni pregledač ili imaju potrebu za određenim funkcionalnostima koje možda nisu dostupne u Safariju. Također, veća konkurencija među pregledačima može rezultirati boljim performansama i inovacijama u ovom području.

Nova verzija omogućava instaliranje alternativnih app storeova na iOS-u 17.4

Također uključuje nove emotikone i druge manje promjene

Osim većih promjena, iOS 17.4 također donosi neke manje, ali ipak značajne promjene za korisnike. Jedna od tih promjena je dodavanje novih emotikona i simbola. Emotikoni su postali važan dio svakodnevne komunikacije putem poruka i društvenih mreža, pa svaka nova kolekcija emotikona donosi dodatne mogućnosti izražavanja emocija.

Osim toga, iOS 17.4 donosi i neke manje promjene u dizajnu i korisničkom iskustvu. Apple konstantno radi na poboljšanju izgleda i funkcionalnosti svojeg operativnog sistema, pa se ove manje promjene mogu primijetiti u detaljima poput fontova, boja ili rasporeda ikona.

Nova verzija omogućava instaliranje alternativnih app storeova na iOS-u 17.4

Korisnici mogu ažurirati svoje telefone putem postavki

Da bi iskoristili sve ove nove značajke i poboljšanja, korisnici jednostavno trebaju ažurirati svoje telefone putem postavki. Apple redovno objavljuje ažuriranja svog operativnog sistema kako bi poboljšao funkcionalnost, sigurnost i korisničko iskustvo. Ažuriranje putem postavki je jednostavan i brz proces koji ne zahtijeva posebno tehničko znanje.

Korisnici jednostavno moraju otvoriti Postavke na svojim iPhone uređajima, odabrati opciju „Software Update“ i slijediti upute na zaslonu. Telefon će provjeriti ima li dostupnih ažuriranja i ponuditi vam da preuzmete i instalirate najnovije izdanje iOS-a. Važno je redovito ažurirati svoj telefon kako bi se osigurala sigurnost uređaja i uživalo u najnovijim značajkama i poboljšanjima koje Apple pruža.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.