Nova nadogradnja iOS-a 17.4 predstavlja značajan pomak za korisnike iPhone-a, omogućavajući instaliranje alternativnih app storeova na njihovim uređajima. Iako trenutno nisu dostupni alternativni app storeovi, već su najavljene neke od njihovih izdanja. Mobivention, Setapp Mobile i Epic Games su neki od prvih koji će biti dostupni na iOS-u 17.4. Važno je napomenuti da Apple i dalje vrši provjeru aplikacija izvan vlastitog app storea kako bi osigurao sigurnost korisnika. Osim toga, nova nadogradnja donosi i druge novosti poput otvaranja NFC čipa za treće strane i prilagođavanja u popularnim preglednicima poput Google Chrome-a. Ova nadogradnja će sigurno poboljšati iskustvo korisnika iPhone-a, nudeći više fleksibilnosti i opcija u svijetu aplikacija i pregledanja interneta.

Nova nadogradnja iOS-a 17.4 omogućava instaliranje alternativnih app storeova na iPhone-u

Nova nadogradnja iOS-a 17.4

Nova nadogradnja iOS-a 17.4 donosi neke značajne promjene i inovacije za korisnike iPhone-a. Jedna od najvećih promjena koju donosi ova nadogradnja je mogućnost instaliranja alternativnih app storeova na vaš iPhone. Ova promjena otvara vrata novim mogućnostima i izboru aplikacija koje možete preuzeti na svoj uređaj.

Trenutno ne postoji dostupan nijedan alternativni app store za iOS 17.4, ali već su najavljene neke od prvih platformi koje će biti dostupne. Među tim platformama su Mobivention, Setapp Mobile i Epic Games. Ove platforme će omogućiti korisnicima da pristupe novim aplikacijama i funkcionalnostima koje nisu dostupne putem Apple App Store-a.

Važno je napomenuti da iako omogućuje instaliranje alternativnih app storeova, Apple će i dalje provjeravati aplikacije koje se nude putem tih platformi kako bi osigurao sigurnost korisnika. Ova mjera sigurnosti je od velike važnosti kako bi se osiguralo da korisnici ne preuzimaju zlonamjerne ili nesigurne aplikacije na svoje uređaje.

Osim mogućnosti instaliranja alternativnih app storeova, nadogradnja iOS-a 17.4 donosi i druge promjene. Jedna od njih je otvaranje NFC čipa za treće strane. Ova promjena omogućuje korisnicima da koriste NFC tehnologiju za nove svrhe i interakcije s drugim uređajima i aplikacijama. Također, nova nadogradnja će donijeti i prilagodbe u preglednicima poput Google Chrome-a, poboljšavajući iskustvo korisnika prilikom korištenja ovih preglednika na iPhone-u.

Instaliranje alternativnih app storeova

Proces instaliranja alternativnih app storeova na iPhone-u je prilično jednostavan i intuitivan. Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Prvo, morate pronaći željeni alternativni app store koji želite instalirati. Možete potražiti informacije o dostupnim platformama putem interneta ili se informirati putem preporuka drugih korisnika.

 2. Nakon što pronađete željeni app store, otvorite web stranicu ili aplikaciju tog app storea.

 3. Na web stranici ili aplikaciji, pronađite opciju za preuzimanje ili instaliranje. Ovisno o platformi, ta opcija može biti naznačena gumbom „Preuzmi“ ili nekom drugom sličnom oznakom.

 4. Nakon što kliknete na gumb za preuzimanje, pričekajte da se aplikacija preuzme i instalira na vaš iPhone. Ovaj proces može potrajati neko vrijeme, ovisno o veličini aplikacije i brzini vaše internet veze.

 5. Kada je aplikacija uspješno instalirana, možete je pronaći na početnom zaslonu svog iPhone-a. Jednostavno je pokrenite kao i bilo koju drugu aplikaciju.

Važno je napomenuti da prilikom instaliranja aplikacija iz alternativnih app storeova, uvijek provjerite izvor i sigurnost aplikacije. Preporučuje se da preuzimate aplikacije samo s pouzdanih platformi i da provjerite recenzije i ocjene drugih korisnika prije instaliranja aplikacije.

Nova nadogradnja iOS-a 17.4 omogućava instaliranje alternativnih app storeova na iPhone-u

Prednosti i nedostaci korištenja alternativnih app storeova

Korištenje alternativnih app storeova na iPhone-u ima svoje prednosti i nedostatke. Evo nekoliko ključnih aspekata koje treba uzeti u obzir prije donošenja odluke:

Prednosti korištenja alternativnih app storeova na iPhone-u

 • Veći izbor aplikacija: Jedna od glavnih prednosti korištenja alternativnih app storeova je veći izbor aplikacija i funkcionalnosti koje možete pronaći. Ovi app storeovi često nude aplikacije koje nisu dostupne putem Apple App Store-a, što vam omogućava da pristupite novim alatima i uslugama.
 • Inovativnost: Alternativni app storeovi često pružaju platformu za manje razvijatelje i startupe da izlože svoje ideje i inovacije. To može rezultirati novim i originalnim aplikacijama koje možete otkriti i iskoristiti.
 • Konkurencija: Postojanje alternativnih app storeova potiče konkurenciju među razvijateljima i platformama. Ovo može rezultirati boljim ponudama, nižim cijenama ili poboljšanim značajkama aplikacija.

Nedostaci korištenja alternativnih app storeova i razlike u odnosu na Apple App Store

 • Sigurnost: Jedan od glavnih nedostataka korištenja alternativnih app storeova je povećan rizik od preuzimanja zlonamjernih ili nesigurnih aplikacija. Iako Apple provjerava aplikacije iz alternativnih app storeova, postoji veća vjerojatnost da se pojave aplikacije koje mogu ugroziti sigurnost vašeg uređaja ili podataka.
 • Nedostatak kvalitete i podrške: Apple App Store je poznat po svojoj selekciji visokokvalitetnih aplikacija i pružanju podrške razvijateljima. Kod alternativnih app storeova, ova kvaliteta i podrška može biti nedostajuća, što može rezultirati nekonzistentnim iskustvom i manjim brojem opcija korisničke podrške.
 • Kompatibilnost: Neke aplikacije iz alternativnih app storeova možda nisu potpuno kompatibilne s vašim iPhone-om ili aktualnom verzijom iOS-a. Ovo može rezultirati rušenjem aplikacija ili nedostatkom nekih funkcionalnosti.

Mobivention

Mobivention je jedan od prvih alternativnih app storeova koji će biti dostupni na iOS-u 17.4. Ova platforma nudi širok izbor aplikacija iz različitih kategorija, kao što su produktivnost, igre, zabava i još mnogo toga. Mobivention pruža korisnicima mogućnost da otkriju nove aplikacije i funkcionalnosti koje nisu dostupne putem Apple App Store-a.

Ponuđeni sadržaj na Mobiventionu je pažljivo odabran i provjeren kako bi se osigurala sigurnost i kvaliteta aplikacija. Razvijatelji koji žele objaviti svoje aplikacije na Mobiventionu moraju proći stroge provjere kako bi se osiguralo da aplikacije zadovoljavaju kriterije kvalitete i sigurnosti. Ovo pruža korisnicima dodatnu sigurnost i povjerenje u preuzimanje aplikacija s ove platforme.

Nova nadogradnja iOS-a 17.4 omogućava instaliranje alternativnih app storeova na iPhone-u

Setapp Mobile

Setapp Mobile je još jedan alternativni app store koji će biti dostupan na iOS-u 17.4. Ova platforma se fokusira na pružanje alata za produktivnost i organizaciju korisnika. Setapp Mobile nudi širok izbor aplikacija koje vam mogu pomoći u upravljanju zadacima, kalendara, bilješki i drugim aspektima vašeg dnevnog života.

Ono što izdvaja Setapp Mobile od drugih app storeova je njihov model pretplate. Umjesto da plaćate za pojedinačne aplikacije, možete se pretplatiti na Setapp Mobile i dobiti pristup svim aplikacijama na platformi. Ovo može biti ekonomičnija opcija za korisnike koji redovito koriste više aplikacija iz Setapp Mobile-ove ponude.

Epic Games Store

Epic Games Store je popularna platforma za preuzimanje igara i aplikacija, a uskoro će biti dostupna i na iOS-u 17.4. Ova platforma donosi širok izbor popularnih i vrhunski ocijenjenih igara koje možete preuzeti na svoj iPhone. Epic Games Store također nudi razne druge sadržaje, poput dodataka igrama, widgeta i druge korisne funkcionalnosti.

Ponuđene igre na Epic Games Store-u su visoke kvalitete i često su ekskluzivne za tu platformu. Ova platforma također pruža redovne ažuriranja i podršku za igre, osiguravajući da korisnici imaju najbolje iskustvo prilikom igranja igara na svojim iPhone-ima.

Nova nadogradnja iOS-a 17.4 omogućava instaliranje alternativnih app storeova na iPhone-u

Provjeravanje aplikacija iz alternativnih app storeova

Iako nova nadogradnja iOS-a 17.4 omogućava instaliranje alternativnih app storeova, Apple i dalje provjerava aplikacije koje se nude putem tih platformi kako bi se osigurala sigurnost korisnika. Ove provjere imaju za cilj otkrivanje i uklanjanje zlonamjernih i nesigurnih aplikacija iz ponude app storeova.

Apple provjerava i provodi testove na aplikacijama kako bi provjerio njihovu funkcionalnost, stabilnost i usklađenost s određenim smjernicama i standardima. Također provjerava i povijest razvijatelja kako bi se osiguralo da su oni pouzdani i da ne nude aplikacije koje bi mogle ugroziti sigurnost ili privatnost korisnika.

Kako biste se dodatno zaštitili, preporučuje se da i sami provjerite izvor i sigurnost aplikacije prije nego je preuzmete s alternativnih app storeova. Pregledajte recenzije i ocjene drugih korisnika, istražujte o razvojnom timu iza aplikacije i pazite na sumnjive ili nepouzdane znakove. Ove mjere opreza mogu vam pomoći da izbjegnete preuzimanje zlonamjernih aplikacija na svoj iPhone.

Otvaranje NFC čipa za treće strane

Jedna od novih promjena koje donosi nadogradnja iOS-a 17.4 je otvaranje NFC čipa za treće strane. NFC (Near Field Communication) tehnologija omogućava bežičnu komunikaciju između uređaja na kratkoj udaljenosti. Otvorenje NFC čipa za treće strane omogućava korisnicima da koriste tu tehnologiju s drugim uređajima, aplikacijama i uslugama.

Ova promjena omogućava korisnicima da iskoriste NFC tehnologiju na novi način. Na primjer, moći će koristiti svoj iPhone kao digitalni novčanik i izvršavati plaćanja putem NFC čipa. Također će biti moguće prenositi podatke i datoteke s drugim uređajima, primjerice s drugim iPhone-ima ili čitačima NFC kartica.

Otvorenje NFC čipa za treće strane vodi i potencijalnim prednostima u području sigurnosti i autentifikacije. Moguće je da će korisnici moći koristiti svoj iPhone za pristup određenim zgradama, prostorima ili uređajima putem NFC tehnologije.

Nova nadogradnja iOS-a 17.4 omogućava instaliranje alternativnih app storeova na iPhone-u

Prilagodbe u preglednicima poput Google Chrome-a

Nova nadogradnja iOS-a 17.4 također donosi prilagodbe u preglednicima poput Google Chrome-a kako bi poboljšala korisničko iskustvo i funkcionalnost prilikom korištenja tih preglednika na iPhone-u. Evo nekoliko promjena koje možete očekivati:

 1. Poboljšana brzina i performanse: Nadogradnja iOS-a 17.4 optimizirana je za poboljšanje brzine i performansi preglednika poput Google Chrome-a. Ovo će rezultirati bržim učitavanjem web stranica i glađim izvođenjem preglednika.

 2. Bolje upravljanje karticama i prozorima: Nova nadogradnja donosi poboljšano upravljanje karticama i prozorima u preglednicima. Moći ćete lakše prebacivati se između otvorenih kartica i prozora, kao i organizirati svoje radno okruženje prema vlastitim potrebama.

 3. Nova značajka i alati: Nova verzija iOS-a 17.4 donosi i nove značajke i alate koji će poboljšati funkcionalnost preglednika. To mogu biti nove mogućnosti pretraživanja, dodaci i proširenja, kao i poboljšane značajke zaštite privatnosti i sigurnosti.

Ove prilagodbe u preglednicima poput Google Chrome-a osmišljene su kako bi korisnicima pružile bolje iskustvo i veću funkcionalnost prilikom surfanja i korištenja weba na iPhone-u. Možete očekivati glađe i brže iskustvo prilikom pregledavanja weba, kao i nove mogućnosti i značajke koje će vam omogućiti da prilagodite preglednik prema svojim potrebama.

U zaključku, nova nadogradnja iOS-a 17.4 donosi niz novih promjena i inovacija za korisnike iPhone-a. Mogućnost instaliranja alternativnih app storeova omogućava vam pristup novim aplikacijama i funkcionalnostima koje nisu dostupne putem Apple App Store-a. Iskoristite prednosti ovih alternativnih platformi, ali budite svjesni mogućih nedostataka i pazite na sigurnost prilikom preuzimanja aplikacija.

Otvorenje NFC čipa za treće strane omogućava vam korištenje te tehnologije na novi način, dok prilagodbe u preglednicima poput Google Chrome-a poboljšavaju iskustvo prilikom surfanja i korištenja weba na vašem iPhone-u.

Uvijek budite oprezni prilikom preuzimanja aplikacija iz alternativnih app storeova i provjerite izvor i sigurnost aplikacija prije instaliranja. Ove mjere opreza će vam pomoći da izbjegnete potencijalne sigurnosne probleme i osigurate da vaš iPhone radi optimalno i sigurno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.