Čini se da je Nova Magic Editor za ChromeOS donio mnogo novih značajki i unapređenja na Chromebook Plus uređajima. S novom funkcijom, kao što su Game Dashboard, Fokus Mod, „Pomozi mi čitati“, i mogućnost kontrole lica, ChromeOS postaje još snažniji i korisniji. Poboljšanja koja donosi ova nova verzija Chromea uz dodatak AI tehnologije i poboljšanja kvalitete svakako će olakšati i obogatiti korisničko iskustvo.

Google je otkrio Chromebook Plus u listopadu prošle godine, a sada su stigle nove softverske funkcije, poput AI generiranja slika za video konferencije, Magic Editora za uređivanje slika i novih mogućnosti za fokusiranje na zadatke. Uz to, besplatno dobijanje Google One AI Premium uz kupovinu Chromebook Plus hardvera čini ovu ponudu još primamljivijom. Sve u svemu, Nova Magic Editor za ChromeOS donosi niz naprednih značajki koje će sigurno obogatiti vaše iskustvo korištenja Chromebooka.

ChromeOS na Chromebook Plus dobija veliki set novih mogućnosti

Google je nedavno objavio novu Magic Editor funkciju za ChromeOS koja donosi znatne promene u načinu korišćenja Chromebook Plus uređaja. Ova nova funkcija omogućava integrisanu i naprednu uređivačku platformu za slike koja je optimizovana za rad na velikim ekranima, kao što su ekran Chromebook uređaja. Sa mogućnošću precizne manipulacije slika, uključujući pomeranje, promenu veličine ili brisanje delova fotografija, Magic Editor donosi napredne alate za uređivanje fotografija direktno na uređaju. Takođe, korisnici mogu primeniti različite tematske filtеre kao što su Sky, Golden Hour i drugi, kako bi uneli dodatni kreativni pečat svojim slikama.

Nova Magic Editor za ChromeOS

Na Chromebook Plus uređaju, nova Magic Editor funkcija pruža napredne alate za uređivanje slika, omogućavajući korisnicima da prilagode svoje fotografije na jednostavan i efikasan način. Pozicioniranjem ovog uređivača na Chromebook Plus, korisnici dobijaju mogućnost da kreativno oblikuju svoje slike direktno na svom uređaju, koristeći funkcionalnosti koje su do sada bile rezervisane za mobilne uređaje.

Google Tasks sada dostupan u Calendar widgetu

Pored Magic Editora, Google je dodao mogućnost integrisanja Google Taskova u Calendar widget koji se nalazi u Shelf delu ChromeOS-a. Ova integracija omogućava korisnicima da upravljaju svojim zadacima i obavezama direktno iz kalendara, olakšavajući organizaciju vremena i planiranje dnevnih aktivnosti. Ovaj dodatak je koristan za korisnike koji vole da imaju sve svoje zadatke na jednom mestu i brzo pristupe svim informacijama vezanim za njihove obaveze.

Game Dashboard i još mnogo toga

Google je takođe dodao Game Dashboard funkciju koja omogućava korisnicima Chromebook Plus uređaja ekskluzivnu mogućnost pravljenja snimaka igara direktno na uređaju. Ova funkcija omogućava korisnicima da snime sebe tokom igranja igara sa prednjom kamerom uređaja, omogućavajući im da kreiraju video snimke koji sadrže i njihovo lice tokom igranja. Ovo je korisna mogućnost za gamere koji žele da dele svoje igračke trenutke sa drugima ili da prate svoj napredak tokom igre.

Funkcije i alati

Fokus Mod

Novi Fokus Mod omogućava korisnicima da postave vremenski okvir za fokusiranje na određene zadatke. Sa mogućnošću definisanja vremenskog okvira za određeni zadatak ili projekt, korisnici mogu efikasnije upravljati svojim vremenom i prioritetizovati svoje aktivnosti. Ova funkcija je korisna za korisnike koji žele da unaprede svoju produktivnost i efikasnost u obavljanju različitih zadataka.

Nova funkcija ‘Pomozi mi čitati’

Nova funkcija ‘Pomozi mi čitati’ omogućava korisnicima da lakše prepoznaju tekst na slikama i dokumentima. Korišćenjem tehnologije optičkog prepoznavanja karaktera (OCR), ova funkcija omogućava automatsko prepoznavanje teksta na lokalnim slikama, što olakšava pretragu i pronalaženje informacija na slikama. Ova funkcija je korisna za sve korisnike koji često rade sa dokumentima ili slikama i žele da brzo identifikuju tekstualne informacije.

Mogućnost kontrole lica za ChromeOS

Sa novo dodatom mogućnošću kontrole lica za ChromeOS, korisnici mogu dodatno unaprediti svoje iskustvo korišćenja Chromebook Plus uređaja. Ova funkcija omogućava korisnicima da koriste prepoznavanje lica za lakšu autentifikaciju, pristup osobnim podacima i dodatnu bezbednost prilikom korišćenja uređaja. Ova funkcija je korisna za sve korisnike koji žele dodatni nivo sigurnosti i praktičnosti prilikom korišćenja svojih uređaja.

Nova Magic Editor za ChromeOS

This image is property of i.ytimg.com.

Povezivanje uređaja

Postavljanje uređaja sa svojim telefonom

Novo poboljšanje uključuje mogućnost postavljanja Chromebook Plus uređaja pomoću vašeg mobilnog telefona. Integracija sa Android uređajima omogućava korisnicima da jednostavno postave svoj uređaj skeniranjem QR koda, deljenjem Wi-Fi i Google nalog informacija, čime se olakšava proces inicijalnog postavljanja i prenosa podataka sa jednog uređaja na drugi. Ova funkcija je korisna za korisnike koji žele brz i jednostavan način povezivanja svojih uređaja i sinhronizacije podataka.

Besplatno dobijanje Google one AI Premium uz kupovinu Chromebook Plus hardvera

Pored novih funkcija i alata, korisnici koji kupe Chromebook Plus hardver dobijaju besplatnih 12 meseci Google one AI Premium usluge. Ova ponuda uključuje pristup naprednim AI funkcijama i alatima, uključujući Gemini Advanced i druge alate za produktivnost. Ova ponuda pruža dodatnu vrednost korisnicima koji žele da iskoriste sve prednosti koje Chromebook Plus uređaj i ChromeOS sistema pružaju.

Nova AI funkcije

Nova AI funkcije omogućuju generisanje slika prilikom korišćenja video konferencijskih aplikacija

Nova AI funkcije uključuju mogućnost generisanja slika tokom korišćenja video konferencijskih aplikacija. Korisnici mogu kreirati prilagođene pozadine koristeći mikrofon ili kameru kontrolnu opciju u Shelf delu sistema, uz mogućnost biranja između različitih tema i stilova. Ova funkcija omogućava korisnicima da kreiraju personalizovane pozadine za svoje video konferencije, čime dodaju dodatni kreativni element svojim virtuelnim sastancima.

Magični uređivač slika sada dostupan u Chrome OS

Magični uređivač slika, koji je sada dostupan u Chrome OS sistemu, omogućava korisnicima da precizno uređuju svoje fotografije, prilagođavajući ih prema svojim željama. Ova napredna funkcija omogućava korisnicima da dodaju efekte, filtere i promene veličinu ili oblik fotografija, pružajući im mogućnost kreiranja unikatnih vizuelnih sadržaja direktno na svom Chromebook Plus uređaju.

Mogućnost kreiranja GIF-ova pomoću Screen Recorder-a

Nova mogućnost kreiranja GIF-ova pomoću Screen Recorder-a omogućava korisnicima da snime deo ekrana i kreiraju GIF animacije direktno na svom uređaju. Ova funkcija je korisna za korisnike koji žele da naprave dinamične GIF-ove sa svojih aktivnosti na ekranu, kao i da ih podele sa drugima putem društvenih mreža ili poruka.

Ostala poboljšanja

OCR za prepoznavanje karaktera na lokalnim slikama

Implementacija optičkog prepoznavanja karaktera (OCR) za prepoznavanje teksta na lokalnim slikama olakšava pretragu i organizaciju dokumenata i slika. Korisnici mogu brzo pronaći željenu informaciju na slikama pomoću pretrage reči ili fraza, čime se ubrzava proces pronalaženja relevantnih informacija.

Gaming dashboard sa ekskluzivnom funkcijom snimanja igre

Gaming dashboard na Chromebook Plus uređaju omogućava korisnicima da snime svoje igranje igara, kao i sebe tokom igre koristeći prednju kameru uređaja. Ova ekskluzivna funkcija pruža mogućnost snimanja video sadržaja i deljenja igračkih momenata sa drugima putem društvenih mreža ili streaming platformi.

Fokus mod za postavljanje vremenskog okvira za focusiranje na određene zadatke

Fokus mod omogućava korisnicima da postave vremenski okvir za fokusiranje na određene zadatke ili aktivnosti. Sa mogućnošću odabira konkretne zadatke iz Google Tasks liste, korisnici mogu efikasno upravljati svojim vremenom i postići veću produktivnost u svakodnevnim obavezama.

Poboljšanja u inicijalnom postavljanju pomoću Android uređaja i QR koda za lakši proces

Nova funkcija inicijalnog postavljanja sa Android uređajima omogućava korisnicima brže i jednostavnije povezivanje svojih uređaja i prenos podataka. Skeniranje QR koda omogućava deljenje Wi-Fi i Google nalog informacija sa Chromebook Plus uređajem, olakšavajući proces postavljanja i sinhronizacije podataka.

Prijateljska interakcija uz pomoć AI pomoćnika i novih funkcija za lako korišćenje AI na Chromebook-u

Nova AI poboljšanja na Chromebook Plus uređaju omogućavaju korisnicima da interaguju sa uređajem na prijateljski način, koristeći AI pomoćnike i nove funkcije za lakše korišćenje AI tehnologija. Ova integracija omogućava korisnicima da uživaju u naprednim AI funkcijama i alatima na Chromebook Plus uređaju, unapređujući njihovo iskustvo korišćenja uređaja.

Zaključak

Nova Magic Editor funkcija za ChromeOS donosi brojne značajne funkcije i olakšava korišćenje Chromebook Plus uređaja. Uz dodatne alate poput Google Tasks u Calendar widgetu, Game Dashboard-a i AI poboljšanja, ChromeOS postaje još efikasniji i korisniji. Ovi novi dodaci pružaju korisnicima mogućnost da unaprede svoje iskustvo korišćenja Chromebook Plus uređaja i optimizuju svoje radne procese. Uz napredne AI funkcije, poboljšanja u produktivnosti i efikasnosti, ChromeOS postaje sve više popularan među korisnicima koji traže jednostavan i moćan operativni sistem za svakodnevne aktivnosti. Ako još uvek niste isprobali nove funkcije i alate na Chromebook Plus uređaju, preporučujemo vam da ih istražite i iskoristite sve prednosti koje vam pružaju. Sve u svemu, ChromeOS na Chromebook Plus uređaju dobija sve više mogućnosti i funkcionalnosti, čineći ga jednim od najboljih izbora za korisnike koji traže inovativna rešenja i napredne tehnologije u svojim svakodnevnim aktivnostima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.