Nova aplikacija pod nazivom „Nothing Chats“ pokrenuta je od strane kompanije Nothing kako bi omogućila korištenje popularne iMessage platforme na Android telefonima. Ova inovativna aplikacija trenutno je dostupna samo za Nothing Phone (2) modele telefona, ali se očekuje da će se proširiti i na druge Android uređaje u budućnosti. Ovaj potez dolazi nakon dugogodišnjeg odbijanja Apple-a da napravi iMessage verziju za Android korisnike. Sada, zahvaljujući „Nothing Chats“ aplikaciji, korisnici imaju mogućnost da se povežu i komuniciraju bez obzira na to koju vrstu telefona koriste. Ova aplikacija koristi aplikaciju Sunbird za slanje i primanje poruka, obezbjeđujući sigurnu i brzu komunikaciju. Pored svega, cijena za Nothing Phone (2) je također snižena sa početnih 699 eura na trenutnih 589 eura, čineći ga pristupačnijim za široki spektar korisnika.

Nothing Chats – nova aplikacija za korištenje iMessage-a na Android telefonima

Nothing Chats - nova aplikacija za korištenje iMessage-a na Android telefonima

Opis aplikacije

Nothing je pokrenuo chat servis pod nazivom Nothing Chats koji omogućava korištenje iMessage-a na Android telefonima. Aplikacija omogućava korisnicima Android telefona da komuniciraju sa iPhone korisnicima putem iMessage platforme. Ovo je velika prednost za korisnike Androida koji su ranije bili ograničeni samo na SMS ili druge aplikacije za instant messaging.

Funkcionalnosti

Nothing Chats nudi sve funkcionalnosti koje su dostupne na iMessage platformi. Korisnici mogu slati tekstualne poruke, fotografije, videozapise, animirane GIF-ove i još mnogo toga. Također imaju mogućnost kreiranja grupa i slanja poruka u realnom vremenu. Aplikacija također podržava funkciju „reakcija“ na poruke, koja omogućava korisnicima da brzo odgovore ili izraze svoje mišljenje o primljenoj poruci.

Upotreba na Nothing Phone (2)

Trenutno, aplikacija Nothing Chats je dostupna samo na Nothing Phone (2) telefonima. To znači da korisnici koji imaju android telefone drugih brendova ili starije verzije Androida neće moći koristiti ovu aplikaciju. Međutim, postoji mogućnost da se aplikacija proširi na druge Android uređaje u budućnosti, što bi omogućilo većem broju korisnika da koristi iMessage na svojim telefonima.

Mogućnost proširenja na druge Android uređaje

Kako bi omogućio korištenje iMessagea na Android telefonima, Nothing je razvio aplikaciju koja se može instalirati samo na Nothing Phone (2) telefone. Ova aplikacija koristi već postojeću aplikaciju Sunbird, koja se koristi za slanje i primanje poruka. Sunbird je pouzdana platforma koju koristi veliki broj korisnika, što garantuje stabilnost i sigurnost komunikacije putem Nothing Chats-a.

Nothing Chats - nova aplikacija za korištenje iMessage-a na Android telefonima

Kompatibilnost sa iMessage-om

Nedostatak Android verzije iMessage-a stvarao je izazov za korisnike Androida koji su željeli komunicirati sa iPhone korisnicima. Apple je dugi niz godina odbijao da napravi Android verziju iMessage-a, što je ograničavalo komunikaciju između ove dvije platforme. Međutim, sa Nothing Chats aplikacijom, korisnici Androida mogu neometano komunicirati sa iPhone korisnicima putem iMessage platforme.

Omogućavanje kompatibilnosti pomocu Nothing Chats-a

Aplikacija Nothing Chats omogućava korisnicima Androida da koriste istu platformu za slanje i primanje poruka kao i korisnici iPhonea. Kao rezultat toga, komunikacija između ovih dvije platforme postaje jednostavnija i efikasnija. Korisnici mogu razmjenjivati ​​poruke, fotografije i videozapise bez ikakvih poteškoća, bez obzira na to da li koriste Android ili iPhone.

Nothing Chats - nova aplikacija za korištenje iMessage-a na Android telefonima

Cijena Nothing Phone (2)

Nothing Phone (2) je android telefon koji je dizajniran posebno za korištenje aplikacije Nothing Chats. Ovaj telefon dolazi sa preinstaliranom aplikacijom i posebno je optimiziran za korištenje iMessage platforme.

Početna cijena

Početna cijena za Nothing Phone (2) bio je 699 eura. Međutim, kako bi privukli što veći broj korisnika, Nothing je smanjio cijenu telefona na 589 eura. Ovo je vrlo konkurentna cijena, posebno ako se uzme u obzir funkcionalnost koju pruža ova aplikacija.

Trenutna dostupnost i cijena

Nothing Phone (2) trenutno je dostupan samo online i može se kupiti putem zvanične Nothing web stranice. Cijena telefona od 589 eura učinila ga je pristupačnijim za veći broj korisnika. Kupovina telefona sa ovom aplikacijom omogućava korisnicima Androida da neometano koriste iMessage i komuniciraju sa svojim iPhone prijateljima i kolegama.

Ukratko, aplikacija Nothing Chats je revolucionarna aplikacija koja omogućava korisnicima Androida korištenje iMessage-a na njihovim telefonima. Sa svim funkcionalnostima i mogućnostima koje pruža, ova aplikacija pruža vrhunsko iskustvo komunikacije korisnicima Androida. Također, Nothing Phone (2) je pristupačan i optimiziran telefon koji omogućava neometanu upotrebu iMessage-a.

Nothing Chats - nova aplikacija za korištenje iMessage-a na Android telefonima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.