Novi iPad Air sljedeće generacije, sa 12,9-inčnim ekranom i redizajniranim kamerama, prikazan je u CAD renderima. Renderi su podijeljeni od strane 91Mobiles i otkrivaju da će dizajn ovog iPada biti vrlo sličan prethodnim modelima, ali povećan kako bi ugostio veći ekran. Najzapaženija razlika na uređaju je redizajnirana stražnja kamera koja izlazi iz uređaja kao produljeni oblik pilule, za razliku od jednostavnog, okruglog izlaza koji je karakterističan za trenutni iPad Air. Na prednjoj strani, iPad Air će izgledati slično trenutnom 12,9-inčnom iPad Pro, ali će imati primjetno deblje okvire, slično kao što 10.9-inčni iPad Air ima deblje rubove oko ekrana u usporedbi s 11-inčnim iPad Pro. Očekuje se da će ovaj uređaj biti usmjeren na korisnike koji žele veći tablet od trenutnog 10.9-inčnog iPad Air-a, ali nemaju potrebu za naprednim značajkama 12.9-inčnog iPad Pro-a poput tehnologije ProMotion ili LiDAR skenera. Ukratko, novi iPad Air sa 12,9-inčnim ekranom i redizajniranim kamerama predstavlja nadogradnju koja cilja korisnike koji traže veći tablet, ali ne trebaju vrhunske značajke koje pruža iPad Pro.

Next-Gen iPad Air sa 12,9-inčnim ekranom i redizajniranim kamerama prikazan u CAD renderima

Next-Gen iPad Air sa 12,9-inčnim ekranom i redizajniranim kamerama prikazan u CAD renderima

Rendersi u CAD prikazuju dizajn sljedeće generacije iPad Air sa 12,9-inčnim ekranom

Novi dizajn budućeg modela 12,9-inčnog iPad Air-a tvrtke Apple navodno je otkriven u CAD renderima koje je podijelio 91Mobiles.

Rendersi prikazuju općeniti izgled sličan dizajnu koji se koristio za četvrte i pete generacije iPad Air-a, ali jednostavno povećan radi prilagođavanja većem ekranu.

Redizajnirana stražnja kamera u obliku tableta

Najuočljivija razlika na uređaju je redizajnirana stražnja kamera koja sada izlazi iz stražnje strane u obliku duže tablete, za razliku od jedne, zaobljene ispupčene izlazne rupice na trenutnom iPad Air-u. Ovaj novi dizajn izgleda pomalo slično stražnjoj kameri iPhone X i iPhone XS.

Next-Gen iPad Air sa 12,9-inčnim ekranom i redizajniranim kamerama prikazan u CAD renderima

Prednji izgled tableta s debljim okvirima

Na prednjoj strani tableta, iPad Air izgleda vrlo slično trenutnom 12,9-inčnom iPad Pro-u, ali primjetno ima deblje okvire, baš kao što 10,9-inčni iPad Air ima deblje rubove oko zaslona u usporedbi s 11-inčnim iPad Pro-om.

Ciljana publika za uređaj

Očekuje se da će iPad Air biti usmjeren na korisnike koji žele veći tablet od trenutnog 10,9-inčnog iPad Air-a, ali nemaju potrebu za naprednim značajkama 12,9-inčnog iPad Pro-a poput ProMotion tehnologije ili skenera LiDAR. Ovaj pristup sličan je Appleovom pristupu s MacBook Air-om i iPhone-ima 15, gdje je cilj ponuditi veći ekran, ali bez skupljih značajki.

Next-Gen iPad Air sa 12,9-inčnim ekranom i redizajniranim kamerama prikazan u CAD renderima

Očekivani čip M2

91Mobiles također potvrđuje da će sljedeća generacija iPad Air-a imati čip M2. Očekuje se da će uređaj ući u proizvodnju u prvom kvartalu 2024., pa bi već mogao biti u tijeku. Očekuje se da će biti lansiran „rano“ ove godine, vjerojatno u ožujku.

Očekivani datum proizvodnje i lansiranja

Razmatraju se mogući datumi proizvodnje i lansiranja za sljedeću generaciju iPad Air-a. Spominje se da bi proizvodnja mogla započeti u prvom kvartalu 2024. Očekuje se da će uređaj biti lansiran u ožujku, prema izvorima.

Ukupno gledajući, sljedeća generacija iPad Air-a bit će većeg formata s 12,9-inčnim ekranom i redizajniranim stražnjim kamerama u obliku tableta. Ciljana publika su korisnici koji žele veći tablet, ali ne trebaju napredne značajke iPada Pro. Očekuje se da će uređaj sadržavati čip M2 i da će biti dostupan za proizvodnju i lansiranje u prvom kvartalu 2024., s očekivanim lansiranjem u ožujku.

Next-Gen iPad Air sa 12,9-inčnim ekranom i redizajniranim kamerama prikazan u CAD renderima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.