Netflix nije u planu razviti aplikaciju za Vision Pro uređaj jer je ocijenjena kao „preskromna“ i „nije relevantna“ za većinu pretplatnika. Dok se Vision Pro ne pojavi na tržištu, neke popularne aplikacije poput Netflix-a, YouTube-a i Spotify-a neće biti dostupne na ovom uređaju. Umjesto toga, korisnici će morati pristupati ovim uslugama preko Safari web preglednika na samom uređaju. CEO Netflix-a, Greg Peters, objasnio je u intervjuu da se trenutno ne planira razvijanje aplikacije za Vision Pro jer je uređaj još uvijek premalen i nije bitan za većinu pretplatnika. Ipak, Peters je naglasio kako to ne znači da se to neće promijeniti u budućnosti, jer Netflix uvijek ima aktivne rasprave s Apple-om o mogućoj suradnji. Vision Pro uređaj je trenutno cijenom od 3.500 dolara izvan dosega većine potencijalnih kupaca, a prema glasinama, Apple će proizvesti ograničen broj uređaja tijekom 2024. godine. Iako je uređaj izazvao određeno zanimanje, mnoge kompanije najavile su da neće razvijati aplikacije za taj uređaj, ocijenjujući ga kao „vrlo specifičan proizvod“.

Netflix ne razvija aplikaciju za Vision Pro jer je preskromna i nije relevantna za pretplatnike

Netflix ne razvija aplikaciju za Vision Pro

Apple-ov Vision Pro je predstavljen kao skupocjeni VR uređaj sa širokim spektrom mogućnosti. Međutim, nedavno je objavljeno da Netflix neće razvijati aplikaciju za Vision Pro jer smatraju da je uređaj „preslab“ i „nebitan“ za većinu njihovih korisnika. Greg Peters, suizvršni direktor Netflixa, izjavio je da kompanija treba pažljivo ulagati svoje resurse i izbjegavati ulaganja koja ne donose povrat investicije. U ovom članku ćemo istražiti razloge zbog kojih Netflix ne razvija aplikaciju za Vision Pro i kako korisnici mogu pristupiti Netflix uslugama putem Safari web preglednika na uređaju.

Vision Pro neće podržavati popularne aplikacije

Jedna od glavnih vijesti koja se pojavila u vezi sa Vision Pro uređajem je da neće podržavati popularne aplikacije poput Netflix-a, YouTube-a i Spotify-ja. Umjesto toga, korisnici će morati pristupiti ovim uslugama putem Safari web preglednika na samom uređaju. Ovo ograničenje je izazvalo nezadovoljstvo korisnika koji su se nadali da će moći koristiti ove aplikacije direktno na Vision Pro. Međutim, prema izjavi Grega Petersa, Netflix je odlučio da ne razvija aplikaciju za Vision Pro jer smatraju da je uređaj „preslab“ i „nebitan“ za većinu njihovih korisnika.

Netflix ne razvija aplikaciju za Vision Pro jer je preskromna i nije relevantna za pretplatnike

Pristupanje uslugama preko Safari web preglednika

Budući da Vision Pro neće podržavati popularne aplikacije, mnogi korisnici se mogu zapitati kako će pristupiti Netflix-u, YouTube-u i Spotify-ju na ovom uređaju. Jedino rješenje je pristupanje ovim uslugama putem Safari web preglednika na samom uređaju. Ovo znači da korisnici neće moći koristiti aplikacije koje su posebno prilagođene za Vision Pro, već će morati da se oslanjaju na web verzije tih aplikacija.

Greg Peters objašnjava razloge

Da bismo bolje razumjeli zašto Netflix ne razvija aplikaciju za Vision Pro, važno je saslušati izjavu Grega Petersa, suizvršnog direktora Netflixa. On je objasnio da se kompanija trudi da ulaganja budu usmjerena na područja koja će donijeti povrat investicije. Peters je istakao da je Vision Pro uređaj „preslab“ i „nebitan“ za većinu Netflix korisnika te da je trenutno ulaganje u razvoj aplikacije za ovaj uređaj neisplativo. Međutim, Peters nije isključio mogućnost da Netflix razvije aplikaciju za Vision Pro u budućnosti, ističući da su u stalnoj komunikaciji sa Apple-om i da uvijek traže načine za saradnju.

Netflix ne razvija aplikaciju za Vision Pro jer je preskromna i nije relevantna za pretplatnike

Nedostatak aplikacije za Vision Pro

Nedostatak aplikacije za Vision Pro može biti razočaravajući za mnoge korisnike koji su očekivali da će moći koristiti Netflix na ovom uređaju. Visoka cijena uređaja također predstavlja prepreku za mnoge potencijalne korisnike. Vision Pro trenutno košta 3,500 američkih dolara, što znači da je izvan dosega većine Apple korisnika. Također, Apple proizvodi ograničeni broj Vision Pro uređaja u 2024. godini, što znači da je broj dostupnih uređaja ograničen.

Povratna informacija Ming-Chi Kua

Ming-Chi Kuo, poznati Apple analitičar, nedavno je izjavio da je Vision Pro „jedan vrlo specifičan proizvod“ i da je prodaja ovog uređaja prilično ograničena. Kuo je također napomenuo da je Netflixova odluka da ne razvija aplikaciju za Vision Pro u skladu sa percepcijom ove vrste uređaja kao „niše“. Ovoj percepciji se priključuju i druge poznate kompanije koje također ne razvijaju aplikacije za Vision Pro.

Mogućnost pokretanja iPad aplikacija

Iako Netflix neće razvijati aplikaciju posebno za Vision Pro, korisnici će moći pristupiti Netflix-u putem Safari web preglednika na uređaju. Važno je napomenuti da Vision Pro ima mogućnost pokretanja iPad aplikacija sa minimalnim ili bez ikakvih napora od strane programera. Ipak, Netflix je odlučio da ne dozvoli pristup Netflix iPad aplikaciji na ovom uređaju, već će korisnici morati da gledaju Netflix putem web preglednika na Vision Pro-u.

Zaključak

Ukratko, Netflix ne razvija aplikaciju za Vision Pro jer smatraju da je uređaj „preslab“ i „nebitan“ za većinu njihovih korisnika. Umjesto toga, korisnici će moći pristupiti Netflix-u putem Safari web preglednika na samom uređaju. Greg Peters je istakao da Netflix uvijek razmatra mogućnosti saradnje sa Apple-om i da nije isključena mogućnost da se u budućnosti razvije aplikacija za Vision Pro. Međutim, trenutno stanje uređaja, visoka cijena i ograničeni broj dostupnih uređaja čine ovu aplikaciju neisplativom za Netflix. Iako je ova odluka možda razočaravajuća za neke korisnike, ona je u skladu sa percepcijom Vision Pro uređaja kao niše proizvoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.