Nedostaje kompletna ekosistem podrška kao što je AirDrop i Continuity, ali Google napreduje u tome. Google želi da privuče korisnike iOS-a na Pixel seriju, nudeći ključne osobine koje privlače iOS korisnike, kao što su pouzdanost, jednostavnost i integracija. Pixel 8 serija nudi 7 godina ažuriranja operativnog sistema, poboljšan hardver i bolju podršku korisnicima. Google radi na poboljšanju kvaliteta Androida i Pixel uređaja kako bi obezbedio jednostavan dizajn i iskustvo slično iOS-u. Cilj je privući iOS korisnike i stvoriti lojalan korisnički base.

Google je uložio značajne napore kako bi privukao korisnike sa iOS-a na Pixel seriju. Ključne karakteristike koje privlače iOS korisnike, kao što su pouzdanost, jednostavnost i integracija, su fokus Google-ovih napora. Pixel 8 serija nudi 7 godina ažuriranja operativnog sistema, poboljšan hardver i bolju podršku korisnicima. Iako još uvijek nedostaje kompletna ekosistem podrška kao što je AirDrop i Continuity, Google napreduje u tome i radi na obezbjeđivanju jednostavnog dizajna i iskustva sličnog iOS-u. Cilj je privući iOS korisnike i izgraditi lojalan korisnički base.

Google privlači korisnike iOS-a na Pixel seriju

Google želi da privuče korisnike iOS-a na svoju Pixel seriju telefona. Razlog zašto žele privući ove korisnike je zbog ključnih osobina koje su privlačne iOS korisnicima, kao što su pouzdanost, jednostavnost i integracija. Pixel 8 serija nudi niz pogodnosti koje korisnici mogu pronaći privlačnima, kao što su 7 godina ažuriranja operativnog sistema, poboljšan hardver i bolja podrška korisnicima. Google također radi na poboljšanju kvaliteta Androida i Pixel uređaja kako bi privukao korisnike sa iOS-a.

Ključne osobine koje privlače iOS korisnike

Kada se radi o iOS korisnicima, oni su vrlo lojalni Apple proizvodima zbog nekoliko ključnih osobina. Prva od tih osobina je pouzdanost. iPhone korisnici vole da imaju uređaj koji je brz, stabilan i može trajati 3 do 5 godina bez problema. Visokokvalitetni hardver, redovna ažuriranja i odlična korisnička podrška su sve faktori koji čine iPhone pouzdanim uređajem.

Druga ključna osobina koja privlači iOS korisnike je jednostavnost. iOS je poznat po svom jednostavnom dizajnu i korisničkom iskustvu. Korisnici vole jednostavno korišćenje svog uređaja i intuitivan interfejs.

Treća ključna osobina je integracija. Apple uređaji su poznati po svom ekosistemu podrške, koji omogućava sinhronizaciju sadržaja i aplikacija između različitih uređaja, poput iPhone-a, iPad-a i Mac računara. To omogućava korisnicima da lako prelaze sa jednog uređaja na drugi i da dele podatke bez muke.

Nedostaje kompletna ekosistem podrška kao što je AirDrop i Continuity, ali Google napreduje u tome

This image is property of i.ytimg.com.

Pixel 8 serija nudi 7 godina ažuriranja operativnog sistema

Jedna od glavnih prednosti Pixel 8 serije je dugoročna podrška koju nudi Google. Pixel 8 telefoni će dobijati ažuriranja operativnog sistema najmanje 7 godina od trenutka kada su lansirani. Ovo je dva puta duži period podrške od Apple-a, koji obično pruža 5 godina podrške svojim uređajima.

Ova dugoročna podrška znači da korisnici Pixel 8 telefona mogu biti sigurni da će njihovi uređaji redovno dobijati ažuriranja sa najnovijim funkcijama i sigurnosnim ispravkama. To je važno za korisnike koji žele da ostanu ažurirani i bezbedni tokom dužeg perioda.

Poboljšan hardver i bolja podrška korisnicima

Pixel 8 serija također donosi poboljšan hardver i bolje korisničko iskustvo. Google je uložio napore u poboljšanju kvaliteta Androida i Pixel uređaja kako bi se korisnicima pružilo bolje iskustvo korišćenja.

Pixel 8 telefoni imaju unapređen hardware, uključujući Google-ov semicustom tensor čip koji omogućava brže obrade veštačke inteligencije i manje problema sa pregrevanjem. Očekuje se i da će Google u budućnosti predstaviti potpuno prilagođen tensor čip, što će dalje unaprediti performanse uređaja.

Također se radi na poboljšanju korisničke podrške. Google nudi chat i telefonsku podršku korisnicima, kao i partnerstva sa servisom iFixit za popravku uređaja. Google također radi na otvaranju fizičkih prodavnica širom sveta, kako bi korisnici imali pristup boljoj korisničkoj podršci i popravcima.

Nedostaje kompletna ekosistem podrška kao što je AirDrop i Continuity, ali Google napreduje u tome

This image is property of images.unsplash.com.

Nedostaje kompletna ekosistem podrška poput AirDrop-a i Continuity-a

Iako Pixel 8 serija donosi brojne prednosti koje privlače iOS korisnike, još uvijek nedostaje nekoliko ključnih funkcija koje se nalaze u Apple ekosistemu. Dvije takve funkcije su AirDrop i Continuity.

AirDrop – brz i jednostavan način za deljenje datoteka između Apple uređaja

AirDrop je popularna funkcija koja omogućava korisnicima Apple uređaja da brzo i jednostavno dele datoteke između uređaja. Ova funkcija koristi bežičnu Bluetooth vezu i Wi-Fi mrežu kako bi omogućila brzo i sigurno deljenje datoteka. Google još uvijek nema sličnu funkciju koja bi bila jednako intuitivna i jednostavna za korišćenje.

Continuity – omogućava sinhronizaciju sadržaja i aplikacija između iOS i macOS uređaja

Continuity je funkcija koja korisnicima Apple uređaja omogućava sinhronizaciju sadržaja i aplikacija između iPhone-a, iPada i Mac računara. Ova funkcija omogućava korisnicima da jednostavno prelaze sa jednog uređaja na drugi, deleći web stranice, poruke, pozive i još mnogo toga. Google radi na razvoju sličnih funkcija, ali još uvijek nije dostigao potpuno iskustvo koje Apple pruža sa Continuity funkcijom.

Google napreduje u stvaranju sličnog iskustva

Google shvata važnost ovih funkcija u Apple ekosistemu i radi na stvaranju sličnog iskustva za korisnike Pixel uređaja. Cilj je privući korisnike sa iOS-a i stvoriti lojalnu bazu korisnika. Google radi na obezbeđivanju jednostavnog dizajna i sličnog iskustva kao kod iOS-a, kako bi korisnici mogli uživati u pogodnostima koje pružaju AirDrop i Continuity.

Nedostaje kompletna ekosistem podrška kao što je AirDrop i Continuity, ali Google napreduje u tome

This image is property of images.unsplash.com.

Unapređivanje opcija za deljenje datoteka i sinhronizaciju između Google uređaja

Google radi na unapređivanju opcija za deljenje datoteka i sinhronizaciju između Google uređaja kako bi ponudio alternativu AirDrop-u. Jedna od tih opcija je unapređivanje Google Drive-a kao alternative AirDrop-u. Na ovaj način, korisnici će moći brzo i jednostavno deliti datoteke između svojih uređaja.

Google također unapređuje funkcionalnost Google Messages-a kako bi pružio sličnu funkcionalnost kao iMessage. Google Messages omogućava korisnicima da šalju SMS poruke, multimedijske datoteke i još mnogo toga putem svojih Google uređaja.

Korisnici također mogu koristiti Google aplikacije za deljenje veza i datoteka putem Google aplikacija kao alternativu AirDrop-u. Mogućnost sinhronizacije informacija i aktivnosti između uređaja je također poboljšana, što korisnicima omogućava jednostavnije korišćenje svojih Google uređaja.

Napredak u deljenju datoteka između Google i Apple uređaja

Google radi na razvoju alata i aplikacija koji će omogućiti jednostavno deljenje datoteka između Google i Apple uređaja. Jedna od tih aplikacija je Google Files, koja omogućava korisnicima da jednostavno prebacuju datoteke između Android i iOS uređaja. Također je moguće deliti datoteke putem oblaka i e-pošte, kao i putem Bluetootha.

Google također razvija alternative aplikacijama za deljenje datoteka kao što je AirDrop, kako bi korisnicima Pixel uređaja omogućio slično iskustvo kao i korisnicima Apple uređaja.

Nedostaje kompletna ekosistem podrška kao što je AirDrop i Continuity, ali Google napreduje u tome

This image is property of images.unsplash.com.

Google aplikacije kao alternativa Continuity-u

Google aplikacije također pružaju alternative funkcijama Continuity-a. Na primer, Google Keep omogućava sinhronizaciju beleški između Android i iOS uređaja. Google Calendar omogućava sinhronizaciju kalendara između Google i Apple uređaja. Korisnici također mogu sinhronizovati i pristupiti Google Drive sadržaju između svojih uređaja.

Ove aplikacije omogućavaju korisnicima Pixel uređaja da sinhronizuju svoje podatke i koriste ih na različitim uređajima, čime se pruža slično iskustvo kao što je moguće sa Continuity funkcijom.

Koračanje ka kompletnom ekosistemu podrške

Google radi na unapređivanju funkcionalnosti postojećih aplikacija i alata kako bi korisnicima pružio bolje iskustvo. Cilj je stvoriti kompletni ekosistem podrške koji će omogućiti korisnicima da lako koriste Google i Apple uređaje zajedno.

Integracija Google i Apple uređaja na hibridnom nivou je jedan od ciljeva. Google radi na razvoju novih tehnologija i funkcionalnosti koje će olakšati korišćenje i omogućiti korisnicima da se prelaziti sa jednog uređaja na drugi bez problema.

Reakcija korisnika na napredak Google-a

Do sada je većina korisnika pozitivno reagovala na napredak koje Google čini u cilju privlačenja iOS korisnika. Uvođenje novih opcija za deljenje datoteka i sinhronizaciju, poboljšanje podrške i unapređenje funkcionalnosti postojećih aplikacija su koraci u dobrom pravcu.

Korisnici su zadovoljni poboljšanom podrškom koju Google pruža i smatraju da je to važan faktor prilikom donošenja odluke o prelasku sa iOS-a na Pixel uređaje. Zbog ovih promena, sve veći broj korisnika se odlučuje da koristi Pixel seriju telefona zbog unapređenog korisničkog iskustva koje pružaju.

Zaključak

Google radi na privlačenju korisnika iOS-a na Pixel seriju telefona nudeći ključne osobine koje su privlačne iOS korisnicima, kao što su pouzdanost, jednostavnost i integracija. Pixel 8 serija nudi dugoročnu podršku, poboljšan hardver i bolju podršku korisnicima, što je privlačno za korisnike iOS-a.

Google također radi na unapređivanju kvaliteta Androida i Pixel uređaja kako bi ponudio bolje korisničko iskustvo. Iako još uvijek nedostaju neke funkcije koje se nalaze u Apple ekosistemu, Google napreduje u stvaranju sličnog iskustva sa funkcijama za deljenje datoteka i sinhronizaciju.

Korisnici su pozitivno reagovali na ove promene i sve veći broj korisnika odlučuje se za Pixel seriju telefona zbog unapređenog iskustva. Google ima ambiciozne ciljeve za budućnost i nastoji stvoriti kompletni ekosistem podrške koji će privući i zadržati korisnike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.