Doživjeli smo dugo očekivano Apple događanje svih novosti. Nakon više od godinu i pol, napokon je stigao taj trenutak. Iako se očekuje da će biti relativno kratka snimka, predviđa se da će biti prve nadogradnje iPad linije u više od godinu i pol, stoga ne propustite priliku i prisustvujte da biste vidjeli što Apple sprema. Također, ovaj tjedan smo vidjeli nekoliko novih proizvoda iz Appleove marke Beats, glasine o nadogradnjama Appleovih aplikacija u iOS 18 i još promjena u Appleovim politikama u EU u skladu s Digital Markets Actom. Pročitajte dalje za sve detalje!

Najnovije vijesti: Pregled Apple događaja, glasine o iPad Pro s M4 čipom, nove Beats slušalice i još

Najnovije vijesti: Pregled Apple događaja, glasine o iPad Pro s M4 čipom, nove Beats slušalice i još

Apple događaj se napokon približava! Iako se očekuje da će biti relativno kratak unaprijed snimljen događaj, očekujemo prve nadogradnje iPad linije nakon godinu i pol dana, pa se svakako uključite da vidite što Apple ima pripremljeno.

Ostale vijesti i glasine ove sedmice uključuju predstavljanje nekoliko novih proizvoda iz Apple-ove Beats linije, pregled glasina o nadogradnji Apple-ovih standardnih aplikacija u iOS 18, kao i dodatne promjene Apple-ovih politika u EU u vezi sa Zakonom o digitalnim tržištima. Nastavite čitati kako biste saznali sve detalje!

Šta očekivati od Apple događaja 7. maja

Datum i vrijeme događaja su 7. maja u 7 sati ujutro pacifičkog vremena. Očekuje se da će biti predstavljeni nekoliko novih proizvoda, uključujući dva nova modela iPad Pro, dva nova modela iPad Air, ažurirani Apple Pencil i redizajnirana Magic tastatura za iPade.

Najnovije vijesti: Pregled Apple događaja, glasine o iPad Pro s M4 čipom, nove Beats slušalice i još

Predviđanja za nove proizvode

Što se tiče novih proizvoda koji će biti predstavljeni na Apple događaju 7. maja, postoje neka predviđanja koja se temelje na dosadašnjim glasinama i procurjelim informacijama. Očekuje se da će novi iPad Pro modeli biti opremljeni M4 čipom, umjesto M3 čipa koji je predstavljen prije šest mjeseci u MacBook Pro i iMac uređajima. Ovaj M4 čip bi trebao imati unaprijeđeni Neuralni procesor koji je sposoban brže obraditi umjetnu inteligenciju.

Postoje i glasine da će novi Apple Pencil imati taktilnu povratnu informaciju. Sve ove glasine će se potvrditi ili demantirati na Apple događaju 7. maja.

Beats Solo Buds lansiranje u junu za samo 79,99 dolara

Apple je ove sedmice predstavio dva nova modela slušalica iz Beats linije – Beats Solo 4 i Beats Solo Buds. Beats Solo Buds će biti dostupne za prodaju u junu po cijeni od svega 79,99 američkih dolara.

Ključne karakteristike Solo Buds slušalica uključuju vrhove za uši sa četiri veličine, do 18 sati trajanja baterije, USB-C etui i podršku za pronalaženje uređaja putem funkcionalnosti Find My na iOS i Android platformi. Važno je napomenuti da Solo Buds nemaju aktivnu redukciju buke, a etui ne sadrži ugrađenu bateriju.

Također, interesantna vijest je da LeBron James i Daniel Ricciardo su viđeni kako koriste još jedan novi proizvod iz Beats linije – zvučnik očigledno povezan s legendarnim Beats Pill zvučnicima. Izgleda da popularni prenosivi zvučnik ponovno dolazi na tržište u bliskoj budućnosti.

Najnovije vijesti: Pregled Apple događaja, glasine o iPad Pro s M4 čipom, nove Beats slušalice i još

iOS 18 se govori kako će dodati nove funkcije ovim 16 aplikacijama na vašem iPhoneu

Apple-ov godišnji developerski konferencija WWDC dolazi za manje od šest sedmica, a to znači da je iOS 18 beta verzija na pomolu. iOS 18 će navodno sadržavati značajna unapređenja mnogih ugrađenih aplikacija na iPhoneu, uključujući Apple Music, Messages, Calculator, Notes, Safari i druge. Nedavno smo objavili pregled novih funkcija koje se očekuju za svaku aplikaciju, pa pogledajte spisak za kompletan pregled.

Apple potvrđuje da će iPadOS dobiti iste promjene aplikacija kao i iOS ove jeseni

Sve promjene vezane za aplikacije koje su nedavno uvedene na iPhoneu u EU će biti dostupne i na iPadu u EU od jeseni, kako je potvrdio Apple. Ova vijest dolazi nakon što je EU proglasila iPad „gatekeeper“ platformom. Apple ima šest mjeseci da se pridržava Zakona o digitalnim tržištima na iPadu, pa će vjerovatno biti dostupni alternativni tržišni prostori za aplikacije, podrška za web preglednike osim WebKit-a i još mnogo toga u iPadOS 18.1.

Najnovije vijesti: Pregled Apple događaja, glasine o iPad Pro s M4 čipom, nove Beats slušalice i još

MacRumors bilten

Svake sedmice objavljujemo bilten putem emaila koji obuhvata najvažnije vijesti o Apple-u. To je odličan način da dobijete sažeti pregled sedmice koji obuhvata sve glavne teme koje smo pokrili i povezuje srodne priče za cjelokupan pregled. Ako želite da dobijate najvažnije vijesti poput gornjeg pregleda na svoj email svake sedmice, pretplatite se na naš bilten putem ovog linka.

Ovaj članak, „Najnovije vijesti: Pregled Apple događaja, glasine o iPad Pro s M4 čipom, nove Beats slušalice i još,“ prvi put se pojavio na MacRumors.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.