U ovom članku će biti predstavljeni najbolji widgeti za iOS 17 na iPhone-u, koji će vam omogućiti da maksimalno iskoristite svoj uređaj. Osnovno znanje o Apple uređajima i njihovim verzijama, kao što su iPadOS, WatchOS i macOS, također će biti podijeljeno. Pored toga, dobićete savjete za različite modele iPhone-a, iPad-a, Apple Watch-a i Mac računara. Osim toga, otkrićemo vam nekoliko korisnih aplikacija i dodataka koji će unaprijediti vaše korisničko iskustvo. Dodatno, naučit ćete kako da dodate i prilagodite widgete na svom iPhone-u, čime ćete poboljšati organizaciju i efikasnost u svakodnevnim zadacima.

Najbolji widgeti za iOS 17 na iPhone-u

Najbolji widgeti za iOS 17 na iPhone-u

iOS 17 je najnovija verzija operativnog sistema za iPhone uređaje, koja donosi poboljšanja i nove funkcionalnosti. Jedna od glavnih novosti su widgeti, koji omogućavaju korisnicima da brzo i lako pristupe informacijama i funkcijama neke aplikacije izravno sa početnog ekrana. U ovom članku ćemo se fokusirati na najbolje widgete za iOS 17 na iPhone-u, koji mogu poboljšati vaše iskustvo korištenja i olakšati vam svakodnevne aktivnosti.

1. Kako dodati widgete na iPhone-u

Prije nego počnemo s pregledom najboljih widgeta, prvo ćemo se upoznati s procesom dodavanja widgeta na iPhone. Evo koraka koje trebate slijediti:

1.1 Kako otvoriti Widget Gallery

Da biste pristupili galeriji widgeta, potrebno je otvoriti početni ekran na vašem iPhone-u. Zatim, prijeđite prstom ulijevo dok ne dođete do zadnjeg ekrana. Ovdje ćete vidjeti ikonu s plusom (+) u gornjem lijevom kutu ekrana. Dodirnite tu ikonu da biste otvorili Widget Gallery.

1.2 Kako dodati widget na početni ekran

U Widget Gallery možete pregledati sve dostupne widgete. Da biste dodali widget na početni ekran, samo ga dodirnite i držite prstom, a zatim povucite na željeno mjesto na početnom ekranu. Ostavite prst kad se widget smjesti na željeno mjesto.

1.3 Kako promijeniti veličinu widgeta

Većina widgeta ima mogućnost promjene veličine. Da biste promijenili veličinu widgeta, dodirnite i držite widget, a zatim dodirnite opciju „Promijeni veličinu“ koja će se pojaviti. Izaberite željenu veličinu i prilagodite widget prema vašim potrebama.

1.4 Kako mijenjati redoslijed widgeta

Ako želite promijeniti redoslijed widgeta na početnom ekranu, samo dodirnite i držite widget koji želite premjestiti, a zatim ga povucite na željeno mjesto među drugim widgetima.

1.5 Kako ukloniti widget sa početnog ekrana

Ako želite ukloniti widget sa početnog ekrana, dodirnite i držite widget dok se ne pojavi opcija „Ukloni widget“ u gornjem lijevom kutu. Dodirnite tu opciju da biste uklonili widget sa početnog ekrana.

2. Najbolji widgeti za vijesti

Informacije o najnovijim vijestima su vrlo važne za mnoge korisnike iPhone-a. Zahvaljujući widgetima za vijesti, možete brzo dobiti pregled najnovijih događaja iz svijeta. Evo nekoliko najboljih widgeta za vijesti koje možete koristiti na svom iPhone-u:

2.1 Widget za najnovije vijesti

Widget za najnovije vijesti prikazuje naslove i sažetke najnovijih članaka iz vaših omiljenih izvora vijesti. Ovaj widget vam omogućava da brzo pregledate vijesti bez otvaranja aplikacije.

2.2 Widget za vijesti iz odabranih izvora

Ako preferirate određene izvore vijesti, možete dodati widget koji će prikazivati najnovije članke samo iz tih izvora. Ovaj widget vam omogućava da prilagodite svoje vijesti prema svojim preferencijama.

2.3 Widget za sportske vijesti

Ako pratite sportske rezultate i vijesti, widget za sportske vijesti je idealan za vas. Ovaj widget prikazuje najnovije rezultate, vijesti i rasporede utakmica za vaše omiljene timove ili sportove.

3. Najbolji widgeti za vrijeme

Iako informacije o vremenskoj prognozi već dolaze s ugrađenom aplikacijom Vrijeme na iPhone-u, widgeti za vrijeme mogu vam pružiti još brži i praktičniji pristup vremenskim informacijama. Evo nekoliko najboljih widgeta za vrijeme koje možete koristiti:

3.1 Widget za trenutnu temperaturu

Widget za trenutnu temperaturu prikazuje trenutni vremenski uvjet na vašem početnom ekranu. Ovaj widget vam omogućava da brzo provjerite temperaturu vani bez otvaranja aplikacije Vrijeme.

3.2 Widget za vremensku prognozu

Ako vas zanima detaljnija vremenska prognoza za sljedećih nekoliko dana, možete dodati widget za vremensku prognozu. Ovaj widget prikazuje informacije o temperaturi, padalinama i uvjetima vjetra za naredne dane.

3.3 Widget za praćenje sunčevog zalaska

Ako volite pratiti sunčeve zalaske, widget za praćenje sunčevog zalaska će vam biti od koristi. Ovaj widget prikazuje tačno vrijeme zalaska sunca svaki dan, što vam omogućava da isplanirate svoje aktivnosti na otvorenom.

4. Najbolji widgeti za kalendar

Kalendar je važan alat za organizaciju i planiranje vaših aktivnosti. S widgetima za kalendar, možete brzo pregledati svoj dnevni raspored, sljedeći događaj ili rođendane i godišnjice. Evo nekoliko najboljih widgeta za kalendar koje možete koristiti:

4.1 Widget za dnevni raspored

Widget za dnevni raspored prikazuje sve vaše zakazane događaje za taj dan. Ovaj widget vam omogućava da brzo provjerite svoje obaveze i planirate svoje vrijeme.

4.2 Widget za sljedeći događaj

Ako želite samo pregledati sljedeći događaj na vašem kalendaru, možete dodati widget za sljedeći događaj. Ovaj widget prikazuje detalje o vašem idućem događaju, kao što su vrijeme, mjesto i naziv.

4.3 Widget za rođendane i godišnjice

Widget za rođendane i godišnjice vam može pomoći da ne propustite važne datume. Ovaj widget prikazuje datum i ime osobe kojoj je rođendan ili godišnjica, tako da možete na vrijeme poslati čestitku ili planirati proslavu.

Najbolji widgeti za iOS 17 na iPhone-u

5. Najbolji widgeti za muziku

Ako volite slušati muziku na svom iPhone-u, widgeti za muziku mogu vam olakšati upravljanje trenutno reproduciranom pjesmom, kontrolu glazbe i pristup omiljenim pjesmama. Evo nekoliko najboljih widgeta za muziku koje možete koristiti:

5.1 Widget za trenutno reproduciranu pjesmu

Widget za trenutno reproduciranu pjesmu prikazuje informacije o pjesmi koju trenutno slušate, kao što su naziv pjesme, izvođač i album. Ovaj widget vam omogućava da brzo pristupite kontrolama za reprodukciju bez otvaranja aplikacije Muzika.

5.2 Widget za kontrolu glazbe

Ako želite imati sve kontrole za reprodukciju muzike na početnom ekranu, možete dodati widget za kontrolu glazbe. Ovaj widget vam omogućava da pauzirate, preskočite ili prilagodite glasnoću pjesme koju slušate bez otvaranja aplikacije Muzika.

5.3 Widget za omiljene pjesme

Ako imate listu omiljenih pjesama, widget za omiljene pjesme će vam omogućiti brzi pristup tim pjesmama. Ovaj widget prikazuje nazive omiljenih pjesama i omogućava vam da ih reprodukujete s jednim dodir.

6. Najbolji widgeti za zdravlje i fitness

Zdravlje i fitness su važni aspekti mnogih života, a widgeti za zdravlje i fitness vam mogu pomoći da pratite svoje korake, aktivnosti, prehranu, kalorije i san. Evo nekoliko najboljih widgeta za zdravlje i fitness koje možete koristiti:

6.1 Widget za praćenje koraka i aktivnosti

Widget za praćenje koraka i aktivnosti prikazuje broj koraka, pređenu udaljenost i potrošene kalorije. Ovaj widget vam omogućava da pratite svoje dnevne aktivnosti i postignete svoje ciljeve za kretanje.

6.2 Widget za praćenje prehrane i kalorija

Ako želite pratiti svoju prehranu i unos kalorija, widget za praćenje prehrane i kalorija je idealan za vas. Ovaj widget omogućava unos obroka i praćenje dnevnih kalorija kako biste održali zdravu ishranu.

6.3 Widget za praćenje sna

Kvalitetan san također je važan za opće zdravlje i dobrobit. Widget za praćenje sna prikazuje podatke o trajanju i kvalitetu sna. Ovaj widget vam može pomoći da pratite svoje spavanje i poboljšate svoje navike spavanja.

Najbolji widgeti za iOS 17 na iPhone-u

7. Najbolji widgeti za produktivnost

Ako želite biti produktivniji i bolje organizirati svoje zadatke i obaveze, widgeti za produktivnost mogu vam pomoći. Evo nekoliko najboljih widgeta za produktivnost koje možete koristiti:

7.1 Widget za podsjetnike i zadatke

Widget za podsjetnike i zadatke omogućava vam da postavite prioritete i pratite svoje zadatke na početnom ekranu. Ovaj widget prikazuje vaše zadatke i podsjetnike, tako da nikada više nećete zaboraviti na važne obaveze.

7.2 Widget za bilješke

Ako volite bilježiti ideje, misli i podsjetnike, widget za bilješke je savršen za vas. Ovaj widget omogućava vam brzi pristup vašim bilješkama i olakšava organizaciju vaših misli.

7.3 Widget za pretvorbu jedinica i valuta

Ako često trebate pretvarati jedinice mjere ili valute, widget za pretvorbu jedinica i valuta će vam biti od koristi. Ovaj widget vam omogućava da brzo pretvorite različite vrijednosti bez potrebe za otvaranjem posebnih aplikacija.

8. Najbolji widgeti za društvene mreže

Društvene mreže su postale sastavni dio našeg svakodnevnog života, a widgeti za društvene mreže vam pružaju brzi pristup najnovijim objavama, dijeljenju sadržaja i pregledu notifikacija. Evo nekoliko najboljih widgeta za društvene mreže koje možete koristiti:

8.1 Widget za prikaz najnovijih objava

Widget za prikaz najnovijih objava prikazuje najnovije objave iz vaših omiljenih društvenih mreža. Ovaj widget vam omogućava da brzo pregledate najnovije sadržaje bez potrebe za otvaranjem aplikacija za društvene mreže.

8.2 Widget za brzo dijeljenje sadržaja

Ako želite brzo podijeliti sadržaj s društvenih mreža, widget za brzo dijeljenje sadržaja je idealan za vas. Ovaj widget vam omogućava da dijelite fotografije, linkove i druge sadržaje s jednim dodir na početnom ekranu.

8.3 Widget za pregled notifikacija

Ako ne želite propustiti važne notifikacije s društvenih mreža, widget za pregled notifikacija će vam biti od koristi. Ovaj widget prikazuje obavijesti iz vaših omiljenih društvenih mreža kako biste bili uvijek u toku.

Najbolji widgeti za iOS 17 na iPhone-u

10. Najbolji widgeti za financije

Posljednji, ali ne manje važan, su widgeti za financije. Ako želite pratiti stanje na bankovnom računu, cijene dionica ili konverziju valuta, widgeti za financije će vam biti od koristi. Evo nekoliko najboljih widgeta za financije koje možete koristiti:

10.1 Widget za praćenje stanja na bankovnom računu

Widget za praćenje stanja na bankovnom računu prikazuje trenutno stanje vašeg bankovnog računa, transakcije i uplate. Ovaj widget vam omogućava da brzo provjerite svoje financije bez otvaranja aplikacije za online bankarstvo.

10.2 Widget za praćenje cijena dionica i kriptovaluta

Ako pratite tržište dionica ili kriptovaluta, widget za praćenje cijena vam može pomoći da ostanete informirani. Ovaj widget prikazuje trenutne cijene i promjene cijena za odabrane dionice ili kriptovalute.

10.3 Widget za konverziju valuta

Ako često putujete ili obavljate poslove u različitim valutama, widget za konverziju valuta će vam biti od koristi. Ovaj widget vam omogućava da brzo izračunate konverziju između različitih valuta bez potrebe za otvaranjem posebnih aplikacija ili traženjem online konvertera.

Uz ove najbolje widgete za iOS 17 na iPhone-u, možete prilagoditi i poboljšati svoj početni ekran prema svojim preferencijama i potrebama. Odaberite widgete koji vam najbolje odgovaraju i olakšajte si svakodnevne aktivnosti, bilo da je riječ o praćenju vijesti, organiziranju zadatka ili pratnji vašeg zdravlja i finansija. Sretno prilagođavanje vašeg iPhone-a sa najnovijim widgetima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.