U današnjem digitalnom dobu, slanje i primanje video poruka postalo je neizostavan dio naše komunikacije. Uz WhatsApp aplikaciju, možete jednostavno izraziti svoje misli i osjećaje putem kratkih video snimaka. Ovaj članak će vam dati sve potrebne informacije o tome kako slati video poruke putem WhatsApp-a, uključujući korake za slanje, mogućnost slanja bez otvaranja kamere, trajanje video poruke i opciju brisanja ili prekida snimanja u svakom trenutku. Uz WhatsApp, svijet video komunikacije je postao lakši nego ikada prije.

Mogućnosti slanja i brisanja video poruka na WhatsApp-u

WhatsApp video poruka

WhatsApp je popularna aplikacija za slanje poruka koja nudi razne mogućnosti komunikacije putem tekstualnih, zvučnih i video poruka. Jedna od najkorisnijih opcija koju WhatsApp pruža je mogućnost slanja video poruka. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da jednostavno dele video zapise s prijateljima, članovima porodice ili kolegama. U ovom članku ćemo istražiti korake za slanje i brisanje video poruka putem WhatsApp-a, kao i ostale karakteristike koje su vezane za ovu funkcionalnost.

Koraci za slanje video poruke putem WhatsApp-a

Da biste poslali video poruku putem WhatsApp-a, prvo morate otvoriti aplikaciju na svom uređaju. Nakon što se prijavite na svoj WhatsApp nalog, izaberite kontakt osobe kojoj želite poslati video poruku. Zatim otvorite chat prozor sa odabranim kontaktom.

U donjem desnom uglu chat prozora ćete primijetiti ikonu za slanje medijskih datoteka. Kliknite na ovu ikonu da biste otvorili galeriju vašeg uređaja. Unutar galerije možete pronaći i izabrati video zapis koji želite poslati. Nakon što izaberete video zapis, imate mogućnost da dodate opcionalnu poruku prije slanja.

Kada završite sa odabirom video zapisa i dodavanjem poruke, kliknite na ikonu za slanje video poruke. WhatsApp će tada otpočeti proces slanja video poruke izabranoj osobi. Nakon završetka slanja, primatelj će moći vidjeti video poruku u chat prozoru i pregledati je kad god želi.

Mogućnosti slanja i brisanja video poruka na WhatsApp-u

Mogućnost slanja video poruka bez otvaranja kamere

WhatsApp također pruža mogućnost slanja video poruka bez potrebe otvaranja kamere vašeg uređaja. To je korisna opcija kada želite poslati postojeći video zapis bez potrebe za snimanjem novog.

Da biste iskoristili ovu funkcionalnost, jednostavno idite na korake za slanje video poruke opisane ranije. Umjesto odabira kamere da snimite novi video zapis, možete odabrati video iz galerije ili bilo koju drugu lokaciju na vašem uređaju gdje čuvate video zapise. Na taj način možete brzo podijeliti zanimljive video zapise koje već imate.

Mogućnosti slanja i brisanja video poruka na WhatsApp-u

Trajanje video poruke

Kada šaljete video poruku putem WhatsApp-a, trebali biste imati na umu da postoji ograničenje maksimalnog trajanja poruke. Za video poruke, to ograničenje je postavljeno na 59 sekundi. To znači da nećete moći poslati video poruku koja traje duže od tog vremenskog perioda.

Ovo ograničenje trajanja postavljeno je kako bi se osigurala glatka i brza razmjena poruka između korisnika. Također se čuva prostor za pohranu na serverima WhatsApp-a i ograničava potrošnja podataka za korisnike.

Mogućnosti slanja i brisanja video poruka na WhatsApp-u

Brisanje i prekid snimanja video poruke

WhatsApp pruža jednostavne načine za brisanje i prekid snimanja video poruke ukoliko se predomislite ili napravite grešku.

Ako odlučite da ne želite poslati odabranu video poruku, možete je jednostavno obrisati prije nego što je pošaljete. To možete učiniti tako da pritisnete ikonu „X“ koja se nalazi u gornjem desnom uglu video poruke prije slanja. Klikom na ovu ikonu video poruka će biti izbrisana i neće biti poslana primatelju.

U slučaju da želite prekinuti snimanje video poruke prije nego je pošaljete, možete pritisnuti dugme za prekid snimanja. Ovo dugme je obično označeno kao „Stop“ i može se pronaći u gornjem dijelu ekrana prilikom snimanja. Kada pritisnete ovo dugme, snimanje će se odmah zaustaviti i neće biti sačuvano.

Brisanje i prekid snimanja video poruke pružaju korisnicima slobodu da isprave greške ili promijene mišljenje prije slanja poruke.

Uz ovih nekoliko korisnih opcija, slanje video poruka putem WhatsApp-a je jednostavno i praktično. Neka vaša komunikacija bude bogatija dodajući video poruke u vaše razgovore na WhatsApp-u.

Mogućnosti slanja i brisanja video poruka na WhatsApp-u

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.