Microsoft ne planira donijeti aplikaciju Xbox Cloud Gaming za iOS u ovom trenutku jer nema mogućnosti monetizacije, izjavio je Microsoft Gaming direktor Phil Spencer u intervjuu za The Verge. Kada je upitan da li nedavne promjene u Apple-ovom ekosistemu aplikacija u Europskoj uniji ostavljaju „prostor“ za Xbox Cloud Gaming na iOS-u, Spencer je rekao da je monetizacija problem i da Digitalni čin tržišta ne ide „dovoljno daleko da otvori prostor za konkurenciju.“ On je također naveo da će nastaviti surađivati s regulatorima, Apple-om i Google-om, kako bi stvorili prostor za alternativne prodavnice. Prema Spenceru, najveća platforma za gamere, mobilni uređaji, trebala bi imati iste mogućnosti kao i druge platforme.

Microsoft Gaming CEO: Nema mjesta za monetizaciju Xbox Cloud Gaming aplikacije na iOS-u

Microsoft Gaming CEO: Nema mjesta za monetizaciju Xbox Cloud Gaming aplikacije na iOS-u

Microsoft ne planira donijeti Xbox Cloud Gaming aplikaciju na iOS u ovom trenutku jer nema mogućnosti za monetizaciju, izjavio je Phil Spencer, izvršni direktor Microsoft Gaminga, u intervjuu za The Verge. Kada je upitan da li nedavne promjene Apple-ovog aplikacijskog ekosustava u Europskoj uniji otvaraju „prostor“ za Xbox Cloud Gaming na iOS-u, Spencer je rekao da je monetizacija problem, te da Digital Markets Act koji prisiljava Apple na ažuriranja ne ide „dovoljno daleko da otvori konkurenciju“.

Spencer je rekao da su ranije izjave Xbox predsjednice Sarah Bond bile „potpuno tačne“. U januaru je Bond rekla da je Appleova politika „korak u pogrešnom smjeru“. Prema Spenceru, Microsoft planira nastaviti surađivati ​​s regulatornim tijelima kako bi „stvorio prostor za alternativnu prodajnu mjesta“.

Izjava Phil Spencera o nedostatku planova za Xbox Cloud Gaming aplikaciju na iOS-u

Phil Spencer, izvršni direktor Microsoft Gaminga, izjavio je da trenutno nema planova za donošenje Xbox Cloud Gaming aplikacije na iOS zbog nedostatka mogućnosti monetizacije. U intervjuu za The Verge, Spencer je objasnio da Digital Markets Act, koji prisiljava Apple na ažuriranja, ne ide dovoljno daleko u otvaranju konkurencije na Appleovoj platformi.

Nedostatak mogućnosti monetizacije

Spencer ističe da je glavni razlog za nedostatak Xbox Cloud Gaming aplikacije na iOS-u nedostatak mogućnosti monetizacije. Microsoft smatra da trenutni prijedlog Applea za otvaranje tržišta aplikacija nije dovoljan da bi se stvorio povoljan ekosistem za razvoj i prodaju igara.

Primjedbe na Digital Markets Act

Microsoftov CEO također je izrazio svoju zabrinutost zbog nedostatka konkurencije na tržištu aplikacija kao rezultat Digital Markets Acta u Europskoj uniji. On smatra da ta nova regulativa ne ide dovoljno daleko u otvaranju tržišta i omogućavanju alternativnih prodajnih mjesta koja bi potakla konkurenciju i inovaciju.

Potreba za stvaranjem prostora za alternative prodajnih mjesta

Microsoft tvrdi da je potrebno stvoriti prostor za alternative prodajnih mjesta kako bi se potakla konkurencija i poboljšala ponuda za potrošače i kreatore. Prema njihovom stavu, iOS, kao najveća platforma za igrače, trebala bi imati iste mogućnosti kao i druge platforme, poput Windowsa ili Steam-a, gdje postoje brojne alternative za kupovinu igara.

Microsoft Gaming CEO: Nema mjesta za monetizaciju Xbox Cloud Gaming aplikacije na iOS-u

Digital Markets Act i njegovi zahtjevi za Apple u Europskoj uniji

Digital Markets Act je propis u Europskoj uniji koji je postao predmet rasprava u vezi s Appleovim pristupom i ograničenjima na tržištu aplikacija. Ovaj zakon zahtijeva da Apple omogući alternativna tržišta aplikacija i alternative načina plaćanja. Međutim, Apple zahtijeva od razvojnih programera koji se odluče koristiti alternativna tržišta aplikacija da prihvate nove poslovne uvjete koji uključuju plaćanje naknade po korisniku.

Zahtjev za dopuštenje alternativnih tržišta aplikacija

Digital Markets Act zahtijeva da Apple omogući razvojnim programerima da koriste alternativna tržišta aplikacija za objavljivanje svojih aplikacija. Ovaj zahtjev ima za cilj otvaranje konkurencije i pružanje više mogućnosti programerima i korisnicima.

Kritike Spotifya i Epic Gamesa

Spotify i Epic Games su među kompanijama koje su kritizirale Appleovu implementaciju zahtjeva Digital Markets Acta. CEO Spotifaya, Daniel Ek, nazvao je plan Applea „potpunom farsom“, dok je CEO Epic Gamesa, Tim Sweeney, opisao Appleovu implementaciju kao „pučki pronevjeru“.

Nova poslovna pravila za alternative tržišta aplikacija

Apple je uvela nova poslovna pravila koja se odnose na alternative tržišta aplikacija, uključujući plaćanje naknade od 0,50 eura po korisniku. Ova nova pravila imaju za cilj održavanje konkurentnosti, ali su dovela do kritika zbog visoke naknade i ograničavanja mogućnosti programera za ostvarivanje prihoda.

Microsoft Gaming CEO: Nema mjesta za monetizaciju Xbox Cloud Gaming aplikacije na iOS-u

Izmjene App Store politike u vezi cloud gaming aplikacija

Apple je promijenio svoju politiku u vezi cloud gaming aplikacija na App Storeu. Sada je dopušteno streaming gaming aplikacija na App Storeu širom svijeta, pri čemu aplikacije mogu ponuditi izbor igara unutar jedne aplikacije. Ranije su cloud gaming usluge bile dostupne samo putem web sučelja.

Dopuštenje za streaming gaming aplikacija na App Storeu

Apple je promijenio politiku kako bi omogućio gaming streaming usluge na svom App Storeu. Sada je moguće prenositi igre putem aplikacija na App Storeu, što pruža korisnicima veću fleksibilnost i udobnost u igranju igara.

Dostupnost cloud gaming usluga putem web sučelja

Prije promjena u politici App Storea, cloud gaming usluge bile su dostupne samo putem web sučelja, odnosno korisnicima je bila potrebna internetska veza i preglednik kako bi pristupili tim uslugama. Sada, s novim pravilima, korisnici mogu jednostavno preuzeti aplikaciju i igrati igre izravno sa svog uređaja.

Microsoft Gaming CEO: Nema mjesta za monetizaciju Xbox Cloud Gaming aplikacije na iOS-u

Zaključak

Izjava Phil Spencera o nedostatku monetizacije Xbox Cloud Gaming aplikacije na iOS-u izazvala je dodatnu pažnju na regulativu tržišta aplikacija i borbu između Microsofta i Applea. Digital Markets Act u Europskoj uniji i izmjene politike App Storea o cloud gaming aplikacijama ukazuju na potrebu otvaranja konkurencije i stvaranja povoljnog okruženja za sve strane uključene u industriju igara. Buduće promjene i suradnja između tih kompanija i regulatornih tijela ključni su za stvaranje ravnoteže između interesa programera, platformi i krajnjih korisnika.

Microsoft Gaming CEO: Nema mjesta za monetizaciju Xbox Cloud Gaming aplikacije na iOS-u

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.