U najnovijoj epizodi „The MacRumors Show,“ YouTuber i podcaster Luke Miani pridružio se kako bi razgovarali o najnovijim glasinama vezanim za nadolazeći Apple Watch „Series X.“ Deset godina nakon što je prvobitno predstavljen uz iPhone 6, Apple Watch Series X je očekivan kao veliki korak naprijed. Međutim, sada se čini da će nadogradnja biti manja nego što se predviđalo, fokusirajući se na nove veličine kućišta i ekrana, ali sa dizajnom koji ostaje suštinski nepromijenjen. Modeli će vjerovatno zamijeniti trenutne 41mm i 45mm opcije sa 45mm i 49mm, što znači da će veći model biti iste veličine kao i Apple Watch Ultra. Također se nagađa da će Series X uključivati funkcije poput detekcije hipertenzije i apneje u snu, efikasniji ekran i tanju logičku ploču. Da li ste se ikada zapitali šta nas očekuje s novim Apple Watch Series X? U najnovijoj epizodi „The MacRumors Show“ pridružuje nam se YouTuber i podcaster Luke Miani kako bismo raspravili sve najnovije glasine o nadolazećem Apple Watch „Series X.“ Ako pratite Apple proizvode, ovaj članak će vam pružiti sve potrebne informacije o očekivanim inovacijama i poboljšanjima.

Luke Miani Priča o Apple Watch X u The MacRumors Show

Apple Watch Series X: Očekivane Novosti

Najava i Povijest

Apple Watch Series X predstavlja desetu godišnjicu otkako je Apple prvi put predstavio svoj pametni sat uz iPhone 6. Prvobitno su glasine ukazivale na to da će ovaj model donijeti velike promjene, ali sada izgleda da će nadogradnja biti skromnija nego što se prvobitno mislilo.

Dizajn i Veličine Ekrana

Apple planira zamijeniti postojeće opcije kućišta od 41mm i 45mm s novim modelima od 45mm i 49mm. To znači da će veći model biti iste veličine kao i Apple Watch Ultra. Novi modeli će nuditi veličine ekrana od 1.89 inča i 2.04 inča.

Nove Zdravstvene Funkcije

Apple Watch Series X bi mogao imati funkcije za detekciju hipertenzije i apneje tokom spavanja. Ove značajke bi pomoć korisnicima da bolje prate svoje zdravstveno stanje.

Poboljšanja u Performansama

Jedno od očekivanih poboljšanja je efikasniji ekran, koji će reducirati potrošnju baterije. Pored toga, tu je i tanja logička ploča, koja će omogućiti elegantniji dizajn bez žrtvovanja performansi.

Apple Watch Ultra 3

Apple Watch Ultra 3 će uglavnom ostati nepromijenjen u poređenju s prethodnim modelom. Međutim, moguće je dodavanje crne opcije boje i određenih zdravstvenih funkcija kao što su detekcija hipertenzije i apneje.

Treća Generacija Apple Watch SE

Također se očekuje lansiranje treće generacije Apple Watch SE, koji će naslijediti veće veličine kućišta i ekrana iz Series 7 modela, povećajući se sa 40mm i 44mm na 41mm i 45mm.

Model Veličina Kućišta Veličina Ekrana
Apple Watch Series X 45mm, 49mm 1.89 inča, 2.04 inča
Apple Watch Ultra 3 49mm 2.04 inča
Apple Watch SE 3 41mm, 45mm 1.69 inča, 1.9 inča

Ostale Rasprave u The MacRumors Show

Podrška za Miša u VisionOS 2

Jedna od tema koje su raspravljene je i buduća podrška za miša u VisionOS 2. Ova nova funkcionalnost bi mogla unijeti značajne promjene u način na koji korisnici komuniciraju sa svojim uređajima.

Refleksije o AirPods Max

Razmatrana su i iskustva nakon tri i pol godine korišćenja Appleovih premium slušalica, AirPods Max. Korisničke povratne informacije pomažu u identifikaciji mogućih poboljšanja za buduće generacije.

Gdje Pratiti Luke Mianija i The MacRumors Show

Luke Miani aktivno objavljuje sadržaj na svom YouTube kanalu, gdje možete pronaći detaljne recenzije i tehnološke analize. Također, ne zaboravite pratiti The MacRumors Show YouTube kanal za najnovije epizode i video klipove.

Luke Miani Priča o Apple Watch X u The MacRumors Show

Pretplatite se na The MacRumors Show

Slušajte „The MacRumors Show“ na raznim platformama kao što su Apple Podcasts, Spotify, Overcast, ili koristite vaš omiljeni podcast player.

Ako niste već slušali, preporučujemo vam da sustignete na prethodnoj epizodi gdje smo raspravljali o međunarodnom lansiranju Apple Vision Pro i novom Beats Pill Bluetooth zvučniku.

Budite u Tok s Novim Epizodama

Pretplatite se na „The MacRumors Show“ za nove epizode svake sedmice, gde raspravljamo o trenutnim vijestima sa MacRumorsa uz goste poput Matta Cassinellija, Briana Tonga, i mnogih drugih.

The MacRumors Show je prisutan i na platformi X (@MacRumorsShow), pa nas pratite da ostanete u toku s najnovijim epizodama i diskusijama.

Započnite Diskusiju

Pridružite se Forumu The MacRumors Show i podijelite svoje mišljenje o temama koje vas zanimaju. Vaši komentari i prijedlozi su uvijek dobrodošli.

U zaključku, prilike koje donosi novi Apple Watch Series X i ostali dodaci će zasigurno oduševiti kako tehnološke entuzijaste tako i obične korisnike. Pratite nas kako biste uvijek bili obaviješteni o najnovijim zbivanjima u svijetu Apple tehnologije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.